Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
19.02.2017

Jimmy Kimmel: Μια γνωριμία με τον φετινό οικοδεσπότη των Βραβείων Όσκαρ

Παρότι το πιο σημαντικό κομμάτι της Τελετής Απονομής Βραβείων Όσκαρ είναι να δούμε αν οι αγαπημένες μας ταινίες καταφέρουν να κερδίσουν κάποιο αγαλματίδιο, ο εκάστοτε οικοδεσπότης μπορεί να εξυψώσει ή να ξεφουσκώσει τη βραδιά.

popaganda_jimmy_kimmel_1

 

Οι περισσότεροι επιτυχημένοι παρουσιαστές έχουν κωμικό/stand-up υπόβαθρο για να έχουν την ικανότητα να αυτοσχεδιάσουν αν παραστεί ανάγκη και να χειριστούν πιο αποτελεσματικά την πίεση. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι ο Jon Stewart (2006 & 2008) με τη σπιρτάδα του και ο Chris Rock (2005 & 2016) με το καυστικό του χιούμορ, οι οποίοι έδωσαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην τελετή. Ιστορικά, αξίζουν φυσικά αναφοράς και οι Bob Hope (19 φορές οικοδεσπότης) και Billy Crystal (9 φορές) οι οποίοι έδωσαν στην τελετή τη μορφή που έχει σήμερα.

Παραδείγματα προς αποφυγήν για τον Jimmy Kimmel είναι σίγουρα το δίδυμο James Franco & Anne Hathaway στην χειρότερη ίσως τελετή των Όσκαρ, με έναν βαριεστημένο Franco και μια υπερενθουσιώδη Hathaway. Χαμηλά στη λίστα βρίσκονται επίσης 0 Seth McFarlane και o David Letterman.

Οικοδεσπότης λοιπόν της 89ης Τελετής Απονομής Βραβείων Όσκαρ που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Φλεβάρη θα είναι ο Jimmy Kimmel. Αυτή θα είναι η πρώτη του παρουσία στα Όσκαρ, έχοντας όμως παρουσιάσει στο παρελθόν τα βραβεία Emmy (2012 και 2016), αποσπώντας πολύ καλές κριτικές για την περσινή τελετή.

Ξεκίνησε την καριέρα του ως ραδιοφωνικός παραγωγός, ενώ τα πρώτα του βήματα στην τηλεόραση τα έκανε το 1997 στο Comedy Central ως συμπαρουσιαστής στο τηλεπαιχνίδι Win Ben Steins Money. To 1999 δημιούργησε και παρουσίαζε (μαζί με τον κωμικό Adam Carolla) τη σατιρική εκπομπή The Man Show, η επιτυχία του οποίου τον βοήθησε να δημιουργήσει το sketch show The Andy Milonakis Show για το MTV2.

Τη μεγάλη του έκρηξη την έκανε όταν έφυγε από το The Man Show για να παρουσιάσει τη late-night εκπομπή Jimmy Kimmel Live! (fun fact: δεν μεταδίδεται ζωντανά) για το οποίο έχει προταθεί για 6 βραβεία Emmy. Η εκπομπή ξεκίνησε το 2003 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, όντας ένα από τα μακροβιότερα βραδινά talk shows στην Αμερική, με περισσότερα από 2,500 επεισόδια.

popaganda_jimmy_kimmel_2

Πέρα από τους πολλούς καλεσμένους και τα διάφορα segments (όπως τα Mean Tweets), η εκπομπή είναι υπεύθυνη για ένα από τα καλύτερα running gags της αμερικανικής τηλεόρασης. Την "κόντρα" του Jimmy Kimmel με τον Matt Damon. Ξεκίνησε το 2006 από τον Kimmel, όταν κλείνοντας εκπομπές με "αδύναμους" καλεσμένους ζητούσε συγγνώμη από τον Matt Damon που δεν έχουν άλλο χρόνο και δεν προλαβαίνουν να τον βγάλουν στο show. Η πιο γνωστή στιγμή είναι το τραγούδι του Matt Damon και της Sarah Silverman (πρώην του Kimmel) "I'm F**king Matt Damon και η απάντηση του Kimmel με πολλούς guest star και το "I'm F**king Ben Affleck". Αυτή η "αντιπαλότητα" συνεχίζεται μέχρι σήμερα και υπάρχει σε δεκάδες βιντεάκια στο YouTube στα οποία αξίζει να ρίξετε μια ματιά.

Εκτός της βραδινής εκπομπής του, ο Kimmel έχει εμφανιστεί σε αρκετές ταινίες (Pitch Perfect 2, Ted 2) και τηλεοπτικές παραγωγές, κυρίως σε cameo ρόλους ή δανείζοντας τη φωνή του σε animation.

Αυτός είναι πάνω-κάτω ο φετινός οικοδεσπότης οπότε ας του ευχηθούμε καλή επιτυχία στην παρουσίαση της Τελετής Απονομής Βραβείων Όσκαρ την οποία θα παρακολουθήσουμε αποκλειστικά από την Cosmote TV τα μεσάνυχτα της 26ης Φλεβάρη.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ OSCARS 2017
NEWS
Save