08.06.2017

Για τους 2 by bukowski το καλύτερο γιατρικό του hangover είναι σόδα, πίτσα και Seinfeld

Το σχήμα που επέστρεψε μετά από δέκα και βάλε χρόνια επιδίδεται σε έναν απολαυστικό μουσικό διάλογο με ερωτήσεις που έχουν βάσιμες υποψίες ότι στηρίζονται στο High Fidelity.

Φωτογραφία: Πέτρος Ιωαννίδης

Oι δρόμοι τους συναντήθηκαν το 1997 και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μία «μεθυσμένη» βάπτιση και να ονομαστούν 2 by bukowski. Εξίσου «μεθυσμένη» (με την καλή πάντα έννοια) και σουρεαλιστική ήταν και η μουσική τους που με όχημα το post rock κινήθηκε (και κινείται) εντός κι εκτός αυτού, όπου τους κάνει κέφι. Μετά από αισίως 12 χρόνια και τον τελευταίο δίσκο τους Yzordderex αποφάσισαν να υιοθετήσουν αφενός μία πιο electro-pop φόρμα παρέα με την Kid Moxie από την μία ("Hot Summer") και αφετέρου μία πιο post-psych από την άλλη ("Beast's Breath") στο 7ιντσο που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Inner EarΓιώργος Μαλαμίδης και Αχιλλέας Χαρμπίλας: δικοί σας. 

Ποιός είναι ο πρώτος δίσκος που αγόρασες; Πότε; Πού βρήκες τα λεφτά;
Γιώργος Μαλαμίδης:
Guns N' Roses-Appetite For Destruction σε κασέτα όταν ήμουν στο δημοτικό. Την πλήρωσα με αίμα. 
Αχιλλέας Χαρμπίλας: Birthday Party από Motorhead σε κασέτα-προσφορά από το Rock City (άραγε υπάρχει ακόμα;). 300 δραχμαί.

Ποιός είναι ο τελευταίος;
Γ.Μ.:
 James Brown-Hot Pants, μεταχειρισμένο βινύλιο από το ebay της Γερμανίας. Το πλήρωσα με δικά μου χρήματα. 
A.Χ.: LeVent S/T μετά το record release show τους στο Kantine am Berghain.

Ποιοί είναι οι 3 δίσκοι που έχεις στη δισκοθήκη σου αλλά ντρέπεσαι γι’αυτό; Και ποιοι οι 3 που δεν έχεις και ντρέπεσαι ακόμη περισσότερο γι’ αυτό;
Γ.Μ.: 
Έχω δίσκους από ένα συγκρότημα που λέγεται 3 Inches Of Blood. Εμένα μ'αρέσουν, αλλά όποτε τους έπαιξα σε κάποιον μου φέρθηκε σαν να έπρεπε να ντρέπομαι.  
A.Χ.: Όταν έφυγα από την Ελλάδα άφησα όλους τους δίσκους μου στην αποθήκη του πατέρα μου, ο οποίος γκρίνιαζε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσο πολλοί καλοί δίσκοι στο κόσμο και ότι σίγουρα κάποιοι από αυτούς είναι για τα σκουπίδια. Εγώ επέμενα ότι όχι, αλλά τώρα, 13 χρόνια μετά, είμαι έτοιμος να παραδεχτώ ότι τα τρία CD των Skyclad που έχω είναι τρία παραπάνω απ΄ όσα χρειάζομαι.

Ποιούς δίσκους έχεις δανειστεί από φίλους σου και δεν τους επέστρεψες ποτέ; 
Γ.Μ.: Δεν έχω τίποτα για αυτή την ερώτηση, θα απαντήσω την επόμενη δύο φορές.  
Α.Χ.: Έχω φάει κάτι κασέτες του Frank Zappa από τη μάνα μου όταν έφυγα από το σπίτι (Overnite Sensation και Live at Fillmore). Το θυμάται ακόμα.

Φωτογραφία: Πέτρος Ιωαννίδης

Ποιά είναι η καλύτερη συναυλία που έχεις δει στη ζωή σου μέχρι σήμερα; 
Γ.Μ.: Queens Of The Stone Age σ' ένα καλοκαιρινό φεστιβάλ στην Αθήνα. Ήταν μόλις είχαν κυκλοφορήσει τον πρώτο δίσκο τους και ήμασταν όλοι μεγάλοι οπαδοί των Kyuss. Αξιομνημόνευτη εμπειρία, σαν να μπορείς να λες ότι είδες τους Cream το '66. Low στο Union Chapel στο Λονδίνο, το οποίο είναι εκκλησία που λειτουργεί και ως συναυλιακός χώρος. 
A.Χ.: Ήμουν μαζί του στους Queens το ’99 και είναι το live που με έχει σημαδέψει περισσότερο απ’ όλα. Επίσης κόκκαλο είχα μείνει τη πρώτη φορά που είδα τους Battles στο Postbahnhof στο Βερολίνο, τους OM στο ATP το 2008 και τους Melvins με 5 drummer στο ίδιο φεστιβάλ.
Γ.Μ.: Oι drummer των Melvins ήταν 250% επί του συνόλου των μελών των OM. 

Ποιό είναι το πρώτο τραγούδι που σου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι sex, drugs και rock ‘n’ roll (το καθένα από αυτά ξεχωριστά); 
A.Χ.: Sex: Murmur One-Add N to (x). Drugs: Ότι σκατά ήταν αυτό που άκουγε ο φίλος μου ο Τζο όλη μέρα το 1996. Θέλω να πω ισραϊλινό τρανς, είναι κάτι αυτό; Rock 'n' Roll: Οι CCR.

Είναι πρωί Κυριακής. Το κεφάλι σου κοντεύει να σπάσει από τον πονοκέφαλο και το στομάχι σου είναι σαν πλυντήριο στη λειτουργία του στυψίματος. Δυσκολεύεσαι να θυμηθείς όλα όσα συνέβησαν το προηγούμενο βράδυ. Τι μουσική θα βάλεις να παίζει για να έρθεις στα ίσια σου; 
A.Χ.: Ε όχι και μουσική, ας είμαστε σοβαροί. Η σωστή απάντηση είναι «κάποιου είδους σόδα, πίτσα (ναι, το πρωϊ) και Seinfeld».

Είσαι backstage, έτοιμος να ανέβεις στη σκηνή για μία συναυλία. Ξαφνικά σε ενημερώνουν ότι στο venue έχει έρθει ο Iggy Pop. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που περνάει από το μυαλό σου; 
Γ.Μ.: Λόρδωση.  
A.Χ.: Χα χα χα τι μαλάκας είσαι.
Γ.Μ.: Too much?
A.Χ.: Το πρόβλημα είναι ότι τώρα δεν μπορώ να σκεφτώ οτιδήποτε άλλο να πω.

Μιας και τον έφερε η κουβέντα: David Bowie ή Iggy Pop;  
Γ.Μ.: Μάλλον Iggy. Στο κάτω κάτω επικράτησε. Έκανε όσα έκανε ο Bowie και ίσως περισσότερα και ακόμα να πεθάνει. 
Α.Χ.: O Ozzy.
Γ.Μ.: Ναι, o Ozzy. 

Πόσες φορές στη ζωή σου μέχρι σήμερα έχεις μετανιώσει που παίζεις μουσική και δεν ζεις μία «κανονική» ζωή; 
Γ.Μ.: Τέσσερις.  
A.Χ.: Κάμποσες. Συνήθως σε φωτογραφίσεις ή όσο περιμένω soundcheck.

Βάλε τον εαυτό σου στη θέση του Rob Gordon στο High Fidelity. Το έτερόν σου ήμισυ σε έχει μόλις αφήσει σύξυλο, της σέρνεις τον εξάψαλμο από το παράθυρο και όταν το κλείνεις, βάζεις τέρμα τη μουσική. Ποιο τραγούδι ακούγεται; 
Γ.Μ.: Gucci Mane-Iz Your Rollin?. Έχεις βασίσει όλη τη συνέντευξή στο High Fidelity, έτσι δεν είναι;
A.Χ.: Ό,τι μου πει το Pitchfork. Ή Beta Band, για να μείνουμε στο κλίμα του High Fidelity.

Τι μουσική άκουγες την τελευταία φορά που σου έκαναν παρατήρηση οι γείτονες για να χαμηλώσεις την ένταση; 
Γ.Μ.: Ήταν όταν εξασκούμουν στο σόλο του Satageus από τον προηγούμενο δίσκο μας. Κάποιος χτύπησε το θυροτηλέφωνο και μου είπε «Δεν θα πείραζε τόσο πολύ αν ήξερες να παίζεις, αλλά δε ξέρεις, χαμήλωσε το».  
Α.Χ.: Δεν μου έχει κάνει ποτέ κανείς παρατήρηση για τίποτα. 

Κρατάς στα χέρια σου το τιμόνι ενός Delorean. Ποιες τρεις από τις παρακάτω χωροχρονικές περιόδους θα ήθελες να επισκεφτείς και γιατί; 1) To 1962 στην Ύδρα, με τον Leonard Cohen. 2) Το 1968 στην Καλιφόρνια, με τον Neil Young. 3) To 1960 στην Ινδία με τους Beatles. 4) Το 1973 στη Νέα Υόρκη με τους New York Dolls. 5) Το 1977 στο Λονδίνο με τον Joe Strummer. 5) Το 1979 στο Manchester με τους Joy Division. 6) Το 1987 στη Θεσσαλονίκη με τον Γιάννη Αγγελάκα. 7) Το 1990 στο Seattle με τον Kurt Cobain. 8) Το 1993 στο Περιστέρι με τους Στέρεο Νόβα. 
Α.Χ.:
 Το 1993 στο Περιστέρι με τους Στέρεο Νόβα.
Γ.Μ.: Κι εγώ.

Ποιά μπάντα θα ήθελες να παίξει live στην κηδεία σου;
Γ.Μ.: Gucci Mane.  
Α.Χ.: Οι Melvins με πέντε ντράμερ.
Γ.Μ.: Καλά λες, κι εγώ Melvins με πέντε ντράμερ, να παίζουν το Night Goat

Με ποιον από τη «μεγάλη μπάντα του ουρανού» θα έκανες κολλητή παρέα;
Γ.Μ.: Πρέπει να έχουν αποβιώσει όλα τα μέλη για να είναι μια μπάντα «του ουρανού»; Εύχομαι όχι γιατί εγώ θα πω τους Rush. Είναι η πιο ορθολογική επιλογή μακροπρόθεσμα. Τώρα που τους αναφέραμε, δεν έχω κανένα δίσκο τους. Θα έπρεπέ να ντρέπομαι; 'Η το αντίθετο; 
Α.Χ.: Εγώ έχω το Moving Pictures. Καλό είναι.

Είναι τελικά ο Morrissey ο Μεγαλοδύναμος; 
Γ.Μ.: LOL.
Α.Μ.: Α, ξαναέγινε ο Morrissey της μόδας; Δεν το χα πάρει χαμπάρι. Πέρασαν 20 χρόνια ε;

Το 7ιντσο “Hot Summer / Beast’s Breath” κυκλοφορεί από την Inner Ear.
Περισσότερες πληροφορίες για τους 2 by bukowski2bybukowski.com / Facebook

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ SONICA TRIP
TRENDING NOW
NEWS
MOST SHARED
JUST PUBLISHED