Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
02.04.2018

Δεύτερο Αστέρι Michelin για τον Ελληνοαυστριακό σεφ Konstantin Filippou

Ένα από τα signature πιάτα του είναι πουρές μπακαλιάρου με καπνιστό χαβιάρι.

Η Michelin παρουσίασε τον 37ο Οδηγό “Michelin Main Cities of Europe”, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Βουδαπέστη. Ο Οδηγός καλύπτει 36 πόλεις σε 20 χώρες και προτείνει συνολικά 2.108 εστιατόρια. Ανάμεσα στα βραβευμένα εστιατόρια, συγκαταλέγεται και εκείνο του Konstantin Filippou στη Βιέννη. Ο Ελληνοαυστριακός σεφ κέρδισε το δεύτερο αστέρι με διαφορά τεσσάρων χρόνων από το πρώτο αποδεικνύοντας έτσι ότι δεν έφτασε τυχαία ως εδώ. Αυτό είναι κάτι που φαίνεται και από το βιογραφικό του αφού έχει περάσει από σπουδαία εστιατόρια στο παρελθόν όπως το «Steirereck» στη Βιέννη, το «Gordon Ramsay at Royal Hospital Road» και το «Le Gavroche» του Michel Roux στο Λονδίνο αλλά και το διάσημο «Arzak» στο Σαν Σεμπαστιάν, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου.  

Ο Filippou γεννήθηκε στο Γκρατς από Αυστριακή μητέρα και Έλληνα πατέρα, ο οποίος έφυγε μικρός από την Καλαμάτα για να σπουδάσει μηχανικός στην Αυστρία. Μικρός περνούσε τα καλοκαίρια του εδώ και κάπως έτσι το ελληνικό ταμπεραμέντο του άνθισε και δημιουργήθηκε μέσα του η ανάγκη να παντρέψει γεύσεις από τη χώρα που γεννήθηκε με μεσογειακά στοιχεία. Αυτή η ανάγκη τον έφερε και στο εστιατόριο Novelli στο οποίο χάρισε ένα Αστέρι Michelin και όταν αποχώρησε από εκεί, οι απανταχού γευσιγνώστες περίμεναν πώς και πώς να μάθουν τα επόμενα σχέδιά του. Οι επόμενες διακρίσεις δεν άργησαν πολύ αφού, ξεκινώντας τη δική του επιχείρηση, κατάφερε να κερδίσει το δικό του Αστέρι, τρεις σκούφους από τον οδηγό Gault Millau, το εστιατόριό του να αναδειχθεί στο τρίτο καλύτερο στη Βιέννη και ο ίδιος σε καλύτερο σεφ της χρονιάς.  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΓΕΥΣΗ
NEWS
Save