1. Καπνιστός σολομός. Πρόκειται για μια πολύτιμη τροφή με μεγάλη διατροφική αξία και ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία. Όταν όμως είναι καπνιστός δεν πρέπει να γίνεται υπερκατανάλωση, γιατί το κάπνισμα παράγει πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες  (PAHs) και η έκθεση σε αυτούς μπορεί να αυξήσει την εμφάνιση καρκίνου. Παρόλα αυτά μπορείτε να απολαύσετε το σολομό με πολλούς άλλους τρόπους όπως ψητό σε συνδυασμό με λαχανικά.

2. Τόνος. Όλα τα ψάρια συμπεριλαμβανομένου του τόνου περιέχουν υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη, η οποία χρησιμοποιείται ως δομικό υλικό για να αναπτυχθεί το σώμα μας. Επίσης ο τόνος είναι πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία προστατεύουν από διάφορα καρδιαγγειακά νοσήματα.  Ωστόσο ορισμένα ψάρια έχουν μια αρνητική πλευρά, γιατί περιέχουν υδράργυρο, ένα μέταλλο βλαβερό για την υγεία μας. Αν και δεν χρειάζεται να αποκλείετε τίποτα από τη διατροφή μας, παρόλα αυτά καλό είναι να θυμάστε ότι αυτό που καθορίζει την ποιότητα των ψαριών είναι τα νερά στα οποία έχει ζήσει και όχι μια ενδεικτική λίστα.  Επίσης, σύμφωνα με τους Έλληνες ειδικούς, μπορούμε άφοβα να καταναλώνουμε ψάρια από τις θάλασσες της Mεσογείου, που δεν είναι μολυσμένες σε σχέση με εκείνες των βόρειων, ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο Jenny.gr, κάνοντας κλικ εδώ.