Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο

Alpino Cucina Italiana: Το πιο ιστορικό, ιταλικό εστιατόριο της Αθήνας, κλείνει τα 44.

Και το γιορτάζει με νέο μενού, που υπογράφει ο βραβευμένος με δύο Χρυσούς Σκούφους, executive chef, Mauro Peressini

Φωτογραφίες: Δημήτρης Κουλελής
italiano-13

Το εστιατόριο Alpino Cucina Italiana στο Χαλάνδρι.

Ένα καλό ιταλικό εστιατόριο έχει τα εξής χαρακτηριστικά: Περιβάλλον διαμορφωμένο με τρόπο που να μετατρέπει μία επίσκεψη, σε μία μοναδική οπτικοακουστική εμπειρία, αυθεντικές Ιταλικές συνταγές αλλά κι έναν διευρυμένο κατάλογο που να καλύπτει όλα τα γούστα, φρέσκα χειροποίητα προϊόντα και φρέσκα ζυμαρικά καθημερινής παραγωγής μέσα στο κατάστημα, τις καλύτερες πρώτες ύλες της αγοράς κι άψογο service από άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό. Πολλά Ιταλικά εστιατόρια της πόλης διαθέτουν κάποια από τα παραπάνω.  Η διαφορά των Alpino Cucina Italiana είναι ότι συνδυάζουν όλα τα παραπάνω!

italiano-5

Τα εστιατόρια Alpino Cucina Italiana, αριθμούν σήμερα δύο καταστήματα, ένα στο Παλαιό Φάληρο στη Λ. Ποσειδώνος 4 με διακόσμηση που παραπέμπει στο μοντέρνο Μιλάνο κι ένα στο Χαλάνδρι στην Παπανικολή 66, που θυμίζει τη φινετσάτη Φλωρεντία, το οποίο φέτος γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια. Το σήμα κατατεθέν των εστιατορίων όμως είναι το χαμόγελο στα χείλη όλων των ευχαριστημένων επισκεπτών.

italiano-23

Oι ιδιοκτήτες των εστιατορίων Alpino Cucina Italiana, Κώστας και Βαγγέλης Σκάρλας.

Το γευστικό ταξίδι του Alpino ξεκίνησε πριν από 44 χρόνια στο Παλαιό Φάληρο, όπου οι πελάτες ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με τις γευστικές δημιουργίες και το πάθος της ομάδας του για την άριστη εξυπηρέτηση τους. Πολλοί από αυτούς θυμούνται ακόμα τον Κώστα και τον Bαγγέλη Σκάρλα σαν μικρά παιδιά στο πρώτο τους κατάστημα. «Η αγάπη και προτροπή του κόσμου μας ώθησε να ξεφύγουμε από τις παραδοσιακές συνταγές της Ιταλικής Κουζίνας και να δημιουργήσουμε νέες συνταγές με νέα υλικά, που μας καθιέρωσαν μετέπειτα, ως ένα από τα καλύτερα Ιταλικά Εστιατόρια της πόλης».

Το βασικό μυστικό της επιτυχίας του, όπως μας αποκαλύπτουν οι ιδιοκτήτες είναι η αστείρευτη αγάπη για τη δουλειά τους. «Εμείς μεγαλώσαμε μέσα στο πρώτο κατάστημά μας, από παιδιά ήμασταν στην κουζίνα και την σάλα του εστιατορίου μας. Νιώθουμε τυχεροί, διότι ασχολούμαστε καθημερινά με κάτι που μας αρέσει. Ακόμα κι εάν υπήρχε η δυνατότητα να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω, πάλι την ίδια διαδρομή θα ακολουθούσαμε.  Τις ώρες που δεν μπορούμε να βρισκόμαστε σε ένα από τα καταστήματά μας, το μυαλό μας είναι διαρκώς σε αυτά. Οι καθημερινοί προβληματισμοί μας, πως μπορούμε να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο την εξυπηρέτησή μας προς τον πελάτη, πως θα βελτιώσουμε τις συνταγές μας, πως θα προσφέρουμε κάτι νέο σε αυτούς που μας επιλέγουν ακόμα μετά από τόσα χρόνια. Μετά από 44 χρόνια, η κάθε μέρα ξεκινά σαν να είναι η πρώτη μέρα που ανοίξαμε το πρώτο μας εστιατόριο!».

italiano-24

O Βραβευμένος με δύο Χρυσούς Σκούφους, executive chef, Mauro Peressini.

Φέτος το Alpino συμπληρώνει 44 χρόνια λειτουργίας, και γιορτάζει προσφέροντας 44% έκπτωση σε όλες τις πίτσες του καταλόγου στο delivery service.  Εκτός από τις πίτσες, σημαντικές εκπτώσεις βρίσκουμε και σε όλο τον κατάλογο του delivery service, ενώ για τους αληθινούς λάτρεις της Ιταλικής κουζίνας ο βραβευμένος με δύο Χρυσούς Σκούφους, Ιταλός σεφ, Mauro Peressini έχει ετοιμάσει νέα πιάτα, ανανεώνοντας για μία ακόμα φορά το μενού. Το ατού του νέου καταλόγου με τίτλο “Sapori e Saperi” είναι η απέριττη φυσικότητα της σύνδεσης της Ιταλικής κουζίνας με στοιχεία της ελληνικής διατροφής, όπως μας ενημερώνει ο ίδιος.

Ο Executive Chef των δύο Χρυσών Σκούφων, Mauro Perissini, γνωστός για την αγάπη που έχει στην Ελληνική Κουζίνα αλλά και την πολυετή πείρα κι εξειδίκευση στην Ιταλική Κουζίνα, καταφέρνει να συνδυάζει υλικά και συνταγές των δύο χωρών και να δημιουργεί ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα σε κάθε πιάτο του ανανεωμένου μενού. 

italiano-12

Προτάσεις του Σεφ

Ένα Flan Μανιταριών για ορεκτικό, ιταλική χωριάτικη σαλάτα Panzanella, χοιρινό κότσι Brese που συνοδεύεται από πουρέ πατάτας με άρωμα τρούφας, για κυρίως και σπασμένο Millfeuille “mezzo mezzo” για επιδόρπιο.

italiano-4

Anelli Verdi. Δαχτυλίδια κρέπας με ρικότα και σπανάκι, κρέμα τυριών και τριμμένα φουντούκια

italiano-3

Flan από άγρια μανιτάρια και τρούφα με σάλτσα από τυρί taleggio.

italiano-19

Kρέπεις Rosy με γέμιση τριών τυριών, γκρατινέ στο φούρνο.

italiano-27

Βελούδινη κρέμα κολοκύθας με μεσογειακές γαρίδες και λάδι τρούφας.

italiano-26a

Μαύρο reginette από μελάνι σουπιάς με καπνιστό σολομό, φρέσκια ντομάτα, πράσο και βότκα σε ροζέ σάλτσα.

italiano-33

Σιγομαγειρεμένο μοσχάρι γάλακτος με κόκκινο κρασί και φρέσκα λαχανικά, σερβιρισμένο με πουρέ πατάτας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο: www.al-pino.gr

Για κρατήσεις καλέστε στο 2109840855, Παλαιό Φάληρo & 2106815355, Χαλάνδρι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
NEWS
Save