Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
21.05.2017

Athens Fine Drinking: Σάββατο βράδυ στον «κήπο» του καλού ποτού

Ανταπόκριση από την τρίτη ημέρα της διοργάνωσης που αποτελεί talk of the town.

Χτες το βράδυ, για τρίτη συνεχή ημέρα το Παλιό Χρηματιστήριο υποδέχτηκε οχτώ μπαρ του κέντρου, στη φετινή διοργάνωση του Athens Fine Drinking, του θεσμού που προάγει την κουλτούρα του ποιοτικού ποτού. Σειρά είχαν τα Alexander’s Bar (από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία), Bartesera, Ipitou, Rehab, Trap, Tall’s Toy, Dizzy Mo και 360°. Από νωρίς το απόγευμα τα μπαρ, ετοίμασαν τα δύο cocktail του μενού με το οποίο συμμετέχουν στη διοργάνωση (και θα συνεχίσουν να σερβίρουν στους χώρους τους μέχρι και τις 27/5 σε ειδική Athens Fine Drinking τιμή) και υποδέχθηκαν τον κόσμο με τα μεγαλύτερα τους χαμόγελα.

Τα Highlights της βραδιάς:

Πρώτο pop-up μπαρ από τα αριστερά, δίπλα στην είσοδο, το Alexander’s Bar της Μεγάλης Βρετανίας σε αγαστή συνεργασία με το whisky Johnnie Walker Gold Label Reserve. Με δύο προτάσεις, ένα straight serve με συνοδεία μιας δικής τους χειροποίητης bitter μπουκίτσας σοκολάτας, γεμισμένη με κρέμα από whisky Johnnie Walker Gold Label Reserve και πασπαλισμένη με πούδρα από εσπεριδοειδή και λεβάντα, και το εξίσου ενδιαφέρον The Golden Gentleman - ένα "αυστηρό" highball με ουίσκι, σόδα και bitters.

Προχωρώντας στο εξαιρετικά διαμορφωμένο χώρο συναντήσαμε το Dizzy Mo, από την πλατεία της Αγίας Ειρήνης, με τη βότκα Ketel One και το ιδιαίτερα ξηρό Perfect serve της, με Ketel One σερβιρισμένη σε ποτήρι, αρωματισμένο με dry vermouth- ένα κοκτέιλ άψογα εκτελεσμένο σε λογική dry Martini.

To αρτιστίκ, και τελευταία πολύ ανεβασμένο στον τομέα του κοκτέιλ, Bartesera έκανε ιδανικό pairing με το τζιν Tanqueray No. Ten παρουσιάζοντας το Southside No. 10 με τζιν, καβουρδισμένο μαχλέπι, βασιλικό, εσπεριδοειδή, χαμομήλι, Spanish bitters και για rim στο χείλος πούδρα πορτοκαλιού, έναν φρέσκο, ευχάριστο γλυκόξινο συνδυασμό με ισορροπημένο άρωμα και ευγενική επίγευση- ένα από το καλύτερα ποτά της χθεσινής βραδιάς.

Στο τελευταίο μπαρ της αριστερής πλευράς, μέρες τώρα, το κλίμα είναι ένα κλικ πιο χαλαρό και ανάλαφρο. Έβαλα στη καρδιά μου τη Spicy Tommy’s, την πιπεράτη με γλυκιά αίσθηση στο τέλος,  παραλλαγή της κλασικής συνταγής που σκαρφίστηκε το λιλιπούτειο Tall’s Toy της οδού Καρύτση. Φυσικά αυτό το δοκίμασα στο Μεξικανικό pop-up bar της Don Julio Tequila, που κάθε νύχτα μας θυμίζει μέρες με ήλιο, θάλασσα και φοίνικες.

Ακριβώς απέναντι βρισκόταν ο καταξιωμένος bartender Γιάννης Σαμαράς και το The Trap με το εξίσου αγαπημένο της βραδιάς Beast, στο pop up του Talisker Skye και του Cardhu Amber Rock. Όπως προδίδει και το όνομα, πρόκειται για ένα boozy cocktail, με σώμα, από Cardhu Amber Rock Single Malt Whisky, Amer Picon, ξύδι raspberry, bitter σοκολάτας αλάτι και άνθη πορτοκαλιάς.

Στο exotic, κοσμοπολίτικο Rehab που έκλεψε την παράσταση με το ενυδρείο που έστησε πάνω στο μπαρ (το οποίο εκτός από τα ψάρια περιείχε και ένα μπουκάλι Zacapa 23), δοκίμασα το Fuego με Ron Zacapa 23, Lagavulin 16 Single Malt Whisky, σιρόπι sherry και bitters. Ένα εξαιρετικό κοκτέιλ Old Fashioned λογικής.

 Στο χαλαρό και νεανικό Ipitou που σέρβιρε ειδικά για τη βραδιά cocktail με Bulleit Rye Whiskey επέλεξα το Bulleit Rye Mizuwari (Mizuwari είναι η Γιαπωνέζικη τεχνική, που ουσιαστικά προσθέτουν νερό στο ποτό) με Bulleit Rye Whiskey σερβιρισμένο με νερό αρωματισμένο από αγγούρι, βασιλικό και σταφίδες.

Τελευταία στάση της βραδιάς το 360ο, από την πλατεία Μοναστηρακίου με Ciroc Vodka, όπου δοκίμασα ένα ξηρό και βοτανικό C’N’T Martini με Ciroc Vodka, Κίτρον Νάξου, Tonic και σέλερυ bitters.

Το πρόγραμμα για σήμερα:

Bar που συμμετέχουν

7 Jokers, The Clumsies, Barreldier, Baba au Rum, Φουαρ, Bar 9, Electra Hotel, Kuko’s 

Mentoring Sessions

18.00-18.45: Άντζελα Μαριδάκη (Reserve Brands Ambassador) Το εργαστήρι της “Margarita”: δημιουργήστε τη δική σας Tommy’s Margarita αξιοποιώντας τα αγαπημένα σας βότανα και μπαχαρικά

20.00-20.45: Βασίλης Κυρίτσης (World Class Greek Winner 2012, Co Founder of The Clumsies) 6 σημεία της πόλης (ανάμεσα τους το εστιατόριο Βεζενέ και το Wiseup Coffee Roasters) βάζουν τη δική τους πινελιά στην εμπειρία απόλαυσης του ultra premium rum Zacapa 23. 

22.00-22.45: Γιώτης Αγγελίδης (Reserve Brands Ambassador) Bulleit Julep and burgers: Πόσο εύκολα μπορείτε να συνδυάσετε ένα American bourbon whiskey με burgers; Δοκιμάστε να φτιάξετε το δικό σας julep

Παλαιό Χρηματιστήριο, Σοφοκλέους 10 // ως 21 Μαΐου // 19.00 – 00.00

 


Γενική είσοδος: Στην τιμή των €10 αγοράζετε το βραχιολάκι «Athens Fine Drinking» και έχετε: πρόσβαση στα pop-up όλες τις ημέρες, 2 signature ποτά (straight, mixed ή cocktail) δικής σας επιλογής, τη συμμετοχή σε mentoring sessions στο Μικρό Χρηματιστήριο (κατόπιν εγγραφής), καθώς και τη δυνατότητα να απολαύσετε μοναδικά ποτά σε προνομιακή τιμή σε όλα τα συνεργαζόμενα bars του «Athens Fine Drinking» μέχρι τις 27 Μαΐου, αλλά και εκπτωτικό κουπόνι αξίας 5 ευρώ σε συνεργασία με το Taxiplon για την ασφαλή μετακίνησή σας το τετραήμερο 18-21 Μαΐου.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα σεμινάρια και το Athens Fine Drinking by World Class, επισκεφτείτε το athensfinedrinking.gr ή κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή cliomuse app bit.ly/cliomuse και αναζητήστε την διαδρομή Αthens Fine Drinking.  

#AthensFineDrinking #GetServed #WorldClassGreece #DrinkResponsibly 

 Η είσοδος στους χώρους Παλαιό Χρηματιστήριο & Μικρό Χρηματιστήριο επιτρέπεται μόνο σε άτομα άνω των 18 ετών.  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ SPIRITS
NEWS
Save