14.05.2018

Ένα mixtape του Felizol που ταξιδεύει σε Σκοτεινές Πόλεις Ξανά μέσα από τη Χαμένη Λεωφόρο του Ελληνικού Σινεμά

Οι προβολές επιστρέφουν στο Άστορ τη Δευτέρα 14 Μαΐου με μία καταβύθιση στο αστικό νουάρ και το παράλογο κι ο Felizol όπως πάντα επιμελήθηκε ένα mixtape που ταιριάζει γάντι στην περίσταση.

Κλειστή Στροφή (Νίκος Γραμματικός, 1991)

Η Χαμένη Λεωφόρος επιστρέφει πίσω στις Σκοτεινές Πόλεις του ελληνικού κινηματογράφου και με αφορμή τον επαναπρογραμματισμό της Κλειστής Στροφής του Νίκου Γραμματικού (που αναβλήθηκε στις 2 Απριλίου για τεχνικούς λόγους, θα προβληθεί στις 22:15) δημιουργεί ένα νέο πρόγραμμα - καταβύθιση στο αστικό νουάρ και παράλογο - μαζί με τις ταινίες Ρεπό (18:30) του Βασίλη Βαφέα και Άνεμος στην Πόλη (20:00) του Πέτρου Σεβαστίκογλου. Χρέη ξεναγών θα εκτελέσουν οι Νικολέτα Λεούση (σκηνοθέτης των μικρού μήκους ταινιών Γεννήτρια – βραβείο σεναρίου φεστιβάλ Δράμας 2013 και 37 μέρες) και Γιώργος Τελτζίδης (σκηνοθέτης των μικρού μήκους Dye και Φράγμα –βραβείο καλύτερης βαλκανικής ταινίας Διεθνές φεστιβάλ Δράμας 2017).

Όπως σε κάθε βόλτα της Χαμένη Λεωφόρου, έτσι και τώρα ο Felizol έφταιξε ένα ιδανικό για την περίσταση mixtape με τίτλο Σκοτεινές Πόλεις Ξανά:

Μπαίνει τόσο ύπουλα το καλοκαίρι στη στοά της Κοραή που όλα τα αλάνια σπαρταράνε σαν τα μπαρμπούνια μέσα. Mε υψωμένες τις γροθιές ζητάνε πίσω το χειμώνα, «Ξανά, ξανά, Πόλεις Σκοτεινές, δρόμοι βίαιοι και υγροί». Κάθεσαι στη πρώτη σειρά για να’ σαι μέσα στη παγωμένη οθόνη, για να’ σαι ο δροσερός τώρα . Κάθε ταινία και ένας μικρός θάνατος, ψιθυρίζεις στα κοριτσούδια δίπλα, ρομαντικούλης που’ σαι και το λευκό πανί σάβανο ρε, με σάβανο μοιάζει. Και αυτό το καλοκαίρι θα κάψει λίγη απ’ την πελώρια αγάπη σου και ίσως για σένα κάτι βρεθεί μέσα στα αποκαΐδια μεγάλε.

Tracklist:

Howard Shore - Nautch Dance (1994)
Chilly Gonzales feat. Feist - Why Don't We Disappear (2003)
David Shire - Theme from The Conversation (1974)
Chilly Gonzales - Shut Up and Play The (piano) (2011)
Francois De Roubaix feat. Gilles Dreu - Un aller simple (1970)
Francois De Roubaix - Ballade Dans Rome (1970)
Claudine Longet - Love Is Blue (1968)
Vermont - Dschuna (2017)
Hysteric - Venice By Night (reedit) (2017)
Alien Alien - Perfidia (2017)
K.Βήτα & Κορνήλιος Σελαμσής - Ατέλειωτα Χρυσάνθεμα (2017)
Charles Mingus - Memories Of You (1964)

Η Χαμένη Λεωφόρος του Ελληνικού Σινεμά: Σκοτεινές Πόλεις Ξανά
Δευτέρα 14 Μαΐου στις 18:30
Κινηματογράφος Άστορ 
Σταδίου 28, Στοά Κοραή, 10564 Αθήνα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΙΝΕΜΑ
TRENDING NOW
NEWS
MOST SHARED
JUST PUBLISHED