06.11.2016

Ο Μίλο Γιαννόπουλος είναι ένας από τους λόγους που μπορεί να νικήσει ο Ντόναλντ Τραμπ (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτή είναι η αμερικάνικη ακροδεξιά. Το κίνημα alt-right, ένας Ελληνοβρετανικής καταγωγής δημοσιογράφος, η σχέση τους με τον «Πορτοκαλί άνθρωπο» και το τέλος της πολιτικής όπως την ξέρουμε.

Βίντεο: Βασίλης Παναγιωτόπουλος / ΑthensLive

Ο Μίλο Γιαννόπουλος  είναι ένας Ελληνοβρετανικής καταγωγής δημοσιογράφος του Breitbart News, μιας συντηρητικής άποψης ιστοσελίδα ένθερμη υποστηρίκτρια των απόψεων του Ντόναλντ  Τραμπ. Είναι ιδρυτής του The Kernel ένα online περιοδικό ταμπλόιντ σχετικά με την τεχνολογία, το οποίο πούλησε στην Daily Dot Media το 2014.

Αποκλείστηκε μόνιμα από το Twitter τον Ιούλιο του 2016, έπειτα από τα ιδιαίτερα επιθετικά σχόλια κατά της Αμερικανίδας ηθοποιού Λέσλι Τζόουνς. Η Τζόουνς δέχθηκε έντονη επίθεση και αρνητικά σχόλια από διάφορα μέρη του Ίντερνετ μετά από την συμμετοχή της στην ταινία Ghostbusters και την αποκάλυψη πως στο ριμέικ του γνωστού φιλμ του 1984 θα πρωταγωνιστούσαν μόνο γυναίκες. Tα σχόλια που δέχθηκε στο Twitter ήταν τόσο επιθετικά μετά την προβολή της ταινίας στις ΗΠΑ, που την ανάγκασαν να διαγράψει τον λογαριασμό της.  Ο Γιαννόπουλος κατηγορήθηκε ως ενορχηστρωτής των εκατοντάδων ρατσιστικών-σεξιστικών μηνυμάτων που δέχθηκε η Αμερικανίδα ηθοποιός.

Η ανακοίνωση του Twitter είχε ως εξής: «Έχουμε δει αύξηση στον αριθμό των λογαριασμών που παραβιάζουν τις πολιτικές ορθής χρήσης της πλατφόρμας και έχουμε λάβει μέτρα συμμόρφωσης αυτών των λογαριασμών, από προειδοποιήσεις που απαιτούν τη διαγραφή των tweets που παραβιάζουν τις πολιτικές μας, ως και τον οριστικό αποκλεισμό τους». Η δήλωση του Γιαννόπουλου μετά από την διαγραφή του λογαριασμού του ήταν πως αυτή είναι και η αρχή του τέλους για το Twitter.

Ο ιδιαίτερα επιθετικός λόγος του και οι ακροδεξιές του απόψεις, τον έχουν καταστήσει άτυπο εκπρόσωπο του κινήματος alt-right, το οποίο είναι ουσιαστικά μια μίξη ακροδεξιών ιδεολογιών που απορίπτουν την mainstream αμερικάνικη συντηρητική ιδεολογία και την πολιτική ορθότητα. Το κίνημα έχει ιδιαίτερη απήχηση στους νέους και ειδικά στη γενιά των millennials.

Όπως αναφέρει στη συνέντευξή της στο βίντεο, η επίκουρος καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια και συγγραφέας του βιβλίου «Αγγελιοφόροι της Δεξιάς» Νικόλ Χέμερ, αυτό ουσιαστικά που λέει το κίνημα του alt-right είναι ότι «η πιο θεμελιώδης ελευθερία είναι το να μπορείς να πεις το πιο προσβλητικό πράγμα, αν μπορείς να το κάνεις αυτό τότε είσαι πραγματικά ελεύθερος». Ή όπως αναφέρει ο Γιαννόπουλος κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Πανεπιστήμιο Τζωρτζ Ουάσινγκτον:  Αν θέλεις στην εποχή μας να είσαι πανκ τότε δεν έχεις παρα να φορέσεις ένα καπέλο «Κάνε την Αμερική Μεγάλη Πάλι».

Δείτε στο βίντεο τη σχέση του alt-right με το φαινόμενο Ντόναλντ Τραμπ και το πως συνδέεται με την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
TRENDING NOW
NEWS
MOST SHARED
JUST PUBLISHED