10.08.2018

Νάξος: Τα 15 #EatLikeALocal μυστικά που πρέπει να ξέρεις

Το καλύτερα του μεγαλύτερου νησιού των Κυκλάδων.

Το νησί μου, η Νάξος, τα έχει όλα. Υπέροχο φαγητό, μαγικές παραλίες, ορεινά τοπία με μοναδικά χωριά και διαδρομές που σου κόβουν την ανάσα με την ομορφιά τους. Δεν θα μακρυγορήσω αποθεώνοντας το για ακόμα μία φορά και θα μπω κατευθείαν στο ψητό. Όπου και να φας, θα φας καλά. Υπάρχουν όμως 10 διευθύνσεις που πρέπει να ξέρεις οπωσδήποτε και να τις βάλεις σε προτεραιότητα στις διακοπές, ώστε να τρως καταπληκτικά πρωί, μεσημέρι και βράδυ.

Πρωινό στην Χώρα

Το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας κατά τη διάρκεια των διακοπών, αφού πρέπει να είναι θρεπτικό και να σε κρατήσει μέχρι το βράδυ που θα φύγεις από την παραλία για να πας στο ταβερνάκι με το μαγιό.

Στο “Κίτρον στην παραλία της Χώρας, έχει το καλύτερο πρωινό στη Χώρα. Φρέσκα αυγουλάκια, ζυμωτό ψωμί με ναξιώτικο βούτυρο, χυμοί, ομελέτες, θεϊκή σπιτική μαρμελάδα (ροδάκινο ή βερίκοκο) και καφές χαζεύοντας την περαντζάδα. Το βράδυ μπορείτε να απολαύσετε πρωτότυπα cocktail με βάση το παραδοσιακό λικέρ από κίτρο Νάξου, αφού το κατάστημα ανήκει στην οικογένεια Βαλληνδρά, οι οποίοι διατηρούν το ομώνυμο αποστακτήριό τους στο Χαλκί από το 1896.

Η Ευαγγελία Λιανοπούλου, σερβίρει ελληνικό και σπιτικό πρωινό στην βεράντα του Μελίμηλον. Τηγανίτες, αυγά, φρέσκα φρούτα και λαχανικά από το νησί, σπιτικά ροφήματα και χυμούς αλλά και  συγκλονιστικές μαρμελάδες από λαχανικά (δοκιμάστε οπωσδήποτε την μαρμελάδα πιπεριάς), σερβίρονται σε ευφάνταστες συνταγές από νωρίς το πρωί.

Ένα από τα αγαπημένα μου πρωινά στη Χώρα (σε περίπτωση που θέλετε να φάτε στο δωμάτιο), είναι καυτό ψωμί από το φούρνο του Βελώνη (τον βρίσκετε μέσα στον λαβύρινθο) με φρέσκο βούτυρο από το μπακάλικο του Βιτζηλαίου λίγο πιο κάτω.

Διαβάστε την συνέχεια στο madameginger.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ LIFE
TRENDING NOW
NEWS
MOST SHARED
JUST PUBLISHED