29.03.2020

Κορονοϊός: «Όποιος θέλει αισιοδοξία, παίρνει ναρκωτικά»

Η ατάκα της πανδημίας ειπώθηκε από τον καθηγητή κλινικής φαρμακολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Κούβελα, στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

We have a winner.

 Έχουμε αδιαφιλονίκητο νικητή στην κατηγορία «ατάκα της πανδημίας μέχρι τώρα». Κι αυτός δεν είναι άλλος από τον καθηγητή κλινικής φαρμακολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Κούβελα, που μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 εκστόμισε το αμίμητο: «Όποιος θέλει αισιοδοξία, παίρνει ναρκωτικά κυρία Σαράφογλου».

Η παρουσιάστρια, και δύσκολα μπορεί να την κατηγορήσει κανείς γι' αυτό, προσπάθησε να του αποσπάσει κάτι αισιόδοξο. Όμως, ο κύριος Κούβελας με την πάγια επιστημονική αυστηρότητα δε θέλησει να δώσει φρούδες ελπίδες. Και στο τέλος επιστράτευσε και κάτι που μοιάζει με αγγλοσαξονικό φλέγμα αντικρούοντας την πίεση για feelgood υποσχέσεις.

Δείτε το βίντεο εδώ.

Ο καθηγητής λέει κι άλλα χρήσιμα, όπως το πόσο κακό κανουν όσοι μιλούν χωρίς να ξέρουν την επιστημονική γλώσσα π.χ. για το φάρμακο κατά του κορονοϊού μπερδεύοντας τον κόσμο ή τη μεγάλη έλλειψη στον τομέα της πρωτοβάθμιας υγείας που γίνεται απόλυτα ορατή αυτές τις μέρες...

MOST SHARED
JUST PUBLISHED