02.12.2019

Νίκος Γεωργιάδης: «Ελπίζω κανείς ποτέ να μη βιώσει την αδικία και το διασυρμό που βίωσα εγώ»

Διαβάστε τις δηλώσεις του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας λίγο μετά την παραγραφή του για το αδίκημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων στη Μολδαβία.

Την παύση της ποινικής δίωξης αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων για τον πρώην βουλευτή και πρώην σύμβουλο του Κυριάκου Μητσοτάκη, Νίκο Γεωργιάδη, για το αδίκημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων, που φέρεται να τελέστηκε στη Μολδαβία και είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών και ποινή 20.000 ευρώ.

«Δυστυχώς θα πρέπει να γίνει δεκτή η ένσταση παραγραφής. Ο δικαστής είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει το νόμο, ακόμα και αν προκαλείται στους πολίτες το ερώτημα πως μπορεί με το νέο Ποινικό Κώδικα να θεωρεί ήσσονος σημασία και να παραγράφει, όλα τα πλημμελήματα ακόμα και αυτά που έχουν τελεστεί σε βάρος ανηλίκων» ανέφερε στην αγόρευσή της η εισαγγελέας τη Δευτέρα, προσθέτοντας ότι θα έπρεπε να απορριφθεί η δεύτερη ένσταση που ζήτησε η υπεράσπιση περί απαραδέκτου της ποινικής δίωξης. Κατά την εισήγηση της εισαγγελέως της έδρας ήταν παρών ο Νίκος Γεωργιάδης, ενώ η ίδια δήλωσε «υποχρεωμένη» να δεχθεί την ένσταση παραγραφής, καθώς και πως η ίδια δεν το επιθυμεί.

Παρά την απαλλαγή του λόγω παραγραφής, ο ίδιος ο πρώην βουλευτής προχώρησε σε δηλώσεις, κάνοντας λόγο για «αδικία και διασυρμό» του, και υποστηρίζοντας πως η υπόθεση «κατασκευάστηκε για πολιτικούς λόγους».

Συγκεκριμένα, ο πρώην στενός σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη δήλωσε πως «με την απόφαση του Εφετείου Αθηνών έκλεισε – με την παύση της ποινικής δίωξης- η γνωστή υπόθεση εναντίον μου. Μια υπόθεση που κατασκευάστηκε με προφανείς πολιτικούς σκοπούς. Μια υπόθεση στην οποία είμαι απόλυτα αθώος. Ελπίζω εφεξής να μην υποστεί κανένας Έλληνας πολίτης τη μεταχείριση που δέχτηκα εγώ. Ελπίζω κανείς ποτέ να μη βιώσει την αδικία και το διασυρμό που βίωσα εγώ».

Υπενθυμίζεται πως πρωτοδίκως, ο Νίκος Γεωργιάδης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ, με το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών να τον κρίνει ένοχο κατά πλειοψηφία (2-1) για το αδίκημα της ασέλγειας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Στην τότε απόφαση δεν του είχε αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, ενώ στον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας είχε χορηγηθεί αναστολή έως την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό.

Πηγή: The Press Project

MOST SHARED
JUST PUBLISHED