Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο

Τα μωρά που γεννιούνται φέτος δεν θα πρέπει ποτέ να πάρουν μαθήματα οδήγησης

Αυτοκίνητα με αυτόματη- οδήγηση θα μπορούσαν να χτυπήσουν τους δρόμους της Βρετανίας μέσα σε 15 χρόνια.

Η τεχνολογία εξελίσσεται με τέτοιο ρυθμό ώστε τα αυτόνομα οχήματα θα μπορούσαν να είναι διαθέσιμα μέχρι το 2032, πράγμα που σημαίνει ότι "τα μωρά που γεννιούνται σήμερα δεν θα πρέπει ποτέ να υποβληθούν σε δοκιμασία οδήγησης", ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Axa UK, Amanda Blanc, στο Daily Telegraph.

Αλλά η κ. Blanc προειδοποίησε ότι ο ασφαλιστικός τομέας πρέπει να είναι έτοιμος να προσαρμοστεί στους νέους κινδύνους που θα προκύψουν από την άφιξη αυτοκινήτων με αυτοκαταστροφή, όταν θα σημειωθούν συντριβές με υπολογιστή και όχι με τον άνθρωπο στον έλεγχο του οχήματος.

Οι ασφαλιστικές δαπάνες αναμένεται να μειωθούν ανάλογα με τα χαμηλότερα ποσοστά ατυχημάτων και η κ. Blanc παραδέχθηκε ότι τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό θα καταστήσουν τους δρόμους "πολύ ασφαλέστερους και θα αυξήσουν την κινητικότητα των ευάλωτων μελών της κοινωνίας", καθώς περισσότεροι άνθρωποι θα μπορούν να ασφαλιστούν.

Η έρευνα της κυβέρνησης των ΗΠΑ προβλέπει ότι τα οχήματα χωρίς οδηγό θα οδηγήσουν σε μείωση κατά 80% του αριθμού των τροχαίων ατυχημάτων έως το 2035.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες θα πρέπει να προσφέρουν δύο είδη προστασίας για αυτοκινούμενα αυτοκίνητα στο Ηνωμένο Βασίλειο, καλύπτοντας περιστάσεις κατά τις οποίες το όχημα οδηγείται από μόνη της και ώρες κατά τις οποίες ένας άνθρωπος ελέγχει, σύμφωνα με κυβερνητικές προτάσεις που περιγράφονται στο νομοσχέδιο για την τεχνολογία οχημάτων και την αεροπορία.

Save