Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
17.10.2017

Έρευνα έδειξε πως εκχύλισμα από «μαγικά μανιτάρια» βοηθά στην καταπολέμηση της κατάθλιψης

Η κλινική δοκιμή έγινε σε 12 ανθρώπους, οι οποίοι μετά από δυο συνεδρίες με ψιλοκυβίνη έδειξαν μειωμένα συμπτώματα κατάθλιψης.

Η ψιλοκυβίνη, μια παραισθησιογόνα ουσία που βρίσκεται στα «μαγικά μανιτάρια», μπορεί να βοηθήσει στην επανεκκίνηση των νευρικών κυκλωμάτων του μυαλού, τα οποία ευθύνονται για την κατάθλιψη.

Την περασμένη χρονιά ο Ρόμπιν Καρχαρτ-Χάρις του Imperial College του Λονδίνου και οι συνεργάτες του πραγματοποίησαν την πρώτη μελέτη που συμπεριλάμβανε το εκχύλισμα των μαγικών μανιταριών και τα αποτελέσματα ήταν ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά. Η κλινική δοκιμή έγινε σε 12 ανθρώπους, οι οποίοι μετά από δυο συνεδρίες με ψιλοκυβίνη έδειξαν μειωμένα συμπτώματα κατάθλιψης.

«Δείξαμε για πρώτη φορά τις ξεκάθαρες αλλαγές που επέρχονται στον εγκέφαλο όσων πάσχουν από κατάθλιψη και οι οποίοι δεν ανταποκρίνονταν στις παραδοσιακές μεθόδους αντιμετώπισης, μετά την θεραπεία με ψυλοκυβίνη. Πολλοί από τους ασθενείς που συμμετείχαν στην μελέτη, ένιωσαν σαν να γίνεται επανεκκίνηση στο μυαλό τους», δήλωσε ο Κάρχαρτ-Χάρις, ενώ προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε κατανάλωση τέτοιων ουσιών πρέπει να γίνεται υπό την επίβλεψη γιατρών και να μην καταναλώνονται ψυχεδελικές ουσίες ως μέθοδοι ίασης.

Πηγή

Το Φεστιβάλ της Άνοιξης είναι μια γιορτή για τις τέχνες
ΦΕΣΤΙΒΑΛ
24.03.2024
Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πώς νιώθει ένας χοντρός άνθρωπος;
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ
Γιατί είναι μπλοκαρισμένη η ανθρωπιστική βοήθεια προς τους αμάχους της Γάζας;
ΔΙΕΘΝΗ
Ο ελληνικός χορός ενός αγροτικού μηχανήματος άρδευσης στην Μπιενάλε της Βενετίας
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
«Στο Χακί» του Φίλιπ Κερ: Έπιδέξιο ιστορικό θρίλερ, όπου το φαινομενικά απλό αποδεικνύεται περίπλοκο και θανάσιμα επικίνδυνο
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
Κωνσταντίνος Κουτσολιώτας: «Μακάρι οι ανήλικοι στο μυαλό σαν εμένα να δουν το Μινόρε στο σινεμά»
ΣΙΝΕΜΑ : ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Ένα θεατρικό «Φαγητό» για ιδιαίτερα στομάχια
ΘΕΑΤΡΟ : ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Λιτές γραμμές και ρετρό ύφος, σε ένα διαμέρισμα στη Νέα Μάκρη με θέα στη θάλασσα
DESIGN
23.03.2024
Save