Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
19.06.2018

Ο Τζον Κόνολι για μια βραδιά στη Στέγη

O «Δουβλινέζος που γράφει σαν Αμερικανός», ο διεθνώς επιτυχημένος συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων έρχεται στη Στέγη για μια συζήτηση για το νουάρ, το μεταφυσικό και τα σκοτεινά βάθη της ανθρώπινης ψυχής.

Ο διεθνώς επιτυχημένος Ιρλανδός συγγραφέας Τζον Κόνολι, συγγραφέας περισσότερων από 20 βιβλίων, με πολλές λογοτεχνικές διακρίσεις (βραβεία Shamus, Anthony, CWA Dagger, κ.ά.), έρχεται στις 4 Ιουλίου να μιλήσει στη Στέγη, σε συνδιοργάνωση της Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του Δήμου Αθηναίων και των εκδόσεων BELL, σε συνεργασία με τη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση και με τη στήριξη της Πρεσβείας της Ιρλανδίας.

Ο Τζον Κόνολι γεννήθηκε το 1968 στο Δουβλίνο. Εργάστηκε ως μπάρμαν, κυβερνητικός αξιωματούχος και δημοσιογράφος στην εφημερίδα The Irish Times, προτού εκδώσει το πρώτο του βιβλίο, Κάθε νεκρό πράγμα, το 1999, αστυνομικό μυθιστόρημα όπου εισάγει για πρώτη φορά τον χαρακτήρα του Τσάρλι Πάρκερ, έναν πρώην αστυνομικό που κυνηγάει τον δολοφόνο της γυναίκας και της κόρης του. Σε χρόνο ρεκόρ το βιβλίο μπήκε σε όλες τις λίστες των μπεστ σέλερ και στη συνέχεια απέσπασε το αμερικανικό βραβείο Σέιμους καλύτερου αστυνομικού μυθιστορήματος, το οποίο για πρώτη φορά απονεμόταν σε μη Αμερικανό συγγραφέα.

Ο Κόνολι συνέχισε την εντυπωσιακή πορεία του με τα βιβλία Το δέντρο του θανάτου, Φονικό είδος, Στο λευκό δρόμο, Οι κακοί, Ο μαύρος άγγελος, Το βιβλίο των χαμένων πραγμάτων, Οι κούφιοι άνθρωποι, Οι θεριστές και Οι εραστές. Όλα έγιναν μπεστ σέλερ, στις λίστες των Sunday Times, των Irish Times και των New York Times, εκδόθηκαν σε δεκαεννέα γλώσσες και τον καθιέρωσαν ανεπιφύλακτα ανάμεσα στους καλύτερους νέους συγγραφείς θρίλερ.

Τον αποκαλούν συχνά ο «Δουβλινέζος που γράφει σαν Αμερικανός», επειδή τοποθετεί τη δράση των μυθιστορημάτων του στις ΗΠΑ με απίστευτη άνεση και αυθεντικότητα. Ιδιοφυής σκηνοθέτης της φρίκης, αλλά και εξαιρετικός τεχνίτης της γραφής, ξεχωρίζει απ’ όλους τους ομότεχνούς του για το μοναδικό του στυλ, που συνδυάζει το νουάρ με το μεταφυσικό στοιχείο και την αγωνιώδη πλοκή της περιπέτειας με την κατάδυση στα σκοτεινά βάθη της ανθρώπινης ψυχής.

Ο Κόνολι έρχεται στην Αθήνα για μια εφ' όλης της ύλης συνομιλία με τον Ηλία Μαγκλίνη, συγγραφέα-αρχισυντάκτη της εφημερίδας Η Καθημερινή. Θα συζητήσουν για το πώς γεννήθηκε η σειρά μυθιστορημάτων με ήρωα τον Τσάρλι Πάρκερ, τον τρόπο με τον οποίο ο Τζον Κόνολι συνδυάζει το μεταφυσικό στοιχείο με το νουάρ, αλλά και την ίδια τη διαδικασία της γραφής.

Τα βιβλία του John Connolly κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Bell. Μόλις στις 8 Ιουνίου εκδόθηκε στα ελληνικά, η 15η περιπέτεια του ντετέκτιβ Τσάρλι Πάρκερ, με τίτλο «Το Κυνήγι των Φαντασμάτων».

Τα βιβλία του συγγραφέα θα διατίθενται προς πώληση στο φουαγιέ ισογείου της Στέγης. Στο τέλος της εκδήλωσης, ο John Connolly θα υπογράψει βιβλία.

Είσοδος ελεύθερη

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του Κύκλου «Λέξεις & Σκέψεις» είναι δωρεάν και τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά 1 ώρα πριν από κάθε εκδήλωση.

Για τις ομιλίες των ξένων προσκεκλημένων υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία.
Η συζήτηση θα έχει παράλληλη διερμηνεία και στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

Save