Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών έγινε 60 ετών.

Τα 60χρονα γιορτάστηκαν πριν λίγες ημέρες με ειδική εκδήλωση και επιστημονική ημερίδα.

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018 η εκδήλωση για τον εορτασμό των 60 χρόνων από την ίδρυση του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. Στο πλαίσιο του εορτασμού διεξήχθη επιστημονική ημερίδα κατά την οποία παρουσιάστηκαν οι ερευνητικές δράσεις και πρωτοβουλίες των ινστιτούτων και του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης που συναποτελούν το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Κατά τον εναρκτήριο χαιρετισμό του ο Διευθυντής και Πρόεδρος Δ.Σ. του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Δρ. Βασίλειος Γρηγορίου σημείωσε: «Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών έχει μια τεράστια παράδοση, που όλοι θέλουμε να συνεχιστεί. Είναι σημαντικό να αναδειχθούν οι προσπάθειες όλου του ερευνητικού ιστού. Αν και μικρή χώρα παράγουμε έρευνα υψηλού επιπέδου που είναι και δική μας υποχρέωση να αναδείξουμε. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν στην Ελλάδα πολλά χωριά δεν είχαν ρεύμα, το Εθνικό Ίδρυμα ερευνών διέθετε δικά του λέιζερ». 

Στην εκδήλωση την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Γενική Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας κα. Πατρίτσια Κυπριανίδου, η οποία στον χαιρετισμό που απηύθυνε ανέφερε ότι το ΕΙΕ έχει «θετικό αντίκτυπο στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας» και χαρακτήρισε τα εξηκοστά γενέθλιά «ιστορική μέρα για όλο το ερευνητικό σύστημα».

Ο διευθυντής και πρόεδρος ΔΣ του ΕΙΕ Δρ. Β. Γρηγορίου

Υπό τον συντονισμό του Προέδρου του ΕΙΕ οργανώθηκε καταληκτικό στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Έρευνα και Καινοτομία στη Νέα Οικονομία της Γνώσης», με τη συμμετοχή και του Αναπληρωτή Υπουργού Έρευνας και Καινοτομίας κ. Κώστα Φωτάκη, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Πρωθυπουργού να συνεχίσει το ΕΙΕ να βρίσκεται στην πρωτοπορία της έρευνας και χαρακτήρισε την οικονομία της γνώσης ως «το καλύτερο αντίδοτο στη κρίση και στο Brain Drain». Στο στρογγυλό τραπέζι συμμετείχαν επίσης ο κ. Μάρκος Βερέμης, συν-ιδρυτής και Πρόεδρος Δ.Σ. της Upstream, μέλος Δ.Σ. ΣΕΒ και ο διακεκριμένος Καθηγητής στο Τμήμα Χημείας και Χημικής Βιολογίας του Northeastern University των Ηνωμένων Πολιτειών Prof. S. Mukerjee. 

Στο πλαίσιο του εορτασμού πραγματοποιήθηκε επίσημο δείπνο στο οποίο παραβρέθηκαν προσωπικότητες του ερευνητικού, ακαδημαϊκού, πολιτικού και επιχειρηματικού χώρου. 

Κατά τη διάρκεια της κοινωνικής εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυναν οι: Κα. Πατρίτσια Κυπριανίδου, Γενική Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, κα. Μαρία Αντωνίου, Αναπληρώτρια Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μανιάτης, βουλευτής -  Πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛΛ., ο Αιδεσιμολωγιότατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Τρομπούκης, εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ο Διευθυντής και Πρόεδρος Δ.Σ του ΕΙΕ Δρ. Βασίλης Γρηγορίου. 

Save