Αυτή η καραβίδα κλωνοποιεί τον εαυτό της και εξαπλώνεται με ανησυχητικούς ρυθμούς

«Μας επιτίθεται ένας στρατός από κλώνους».

Το 1995 ένας Γερμανός, παρατήρησε ότι το ενυδρείο του γέμιζε συνεχώς με μωρά καραβίδες με τρελούς ρυθμούς, χωρίς εκείνος να αγοράζει άλλες. 

Όπως αποδείχτηκε, επρόκειτο για κλώνους των αρχικών καραβίδων του Τέξας, που είχε αγοράσει. Κάποια στιγμή οι θηλυκές καραβίδες του αποφάσισαν να αψηφήσουν τον νόμο που λέει ότι χρειάζεται μπαμπάς και μαμά για να γίνει ένα μωρό και άρχισαν να γεννούν αυγά τα οποία δεν χρειάζονταν γονιμοποιήση από αρσενική καραβίδα.

Ήταν κάτι που οι επιστήμονες δεν είχαν ξαναδεί. 

Άρχισαν σιγά-σιγά να παρατηρούν ότι οι καραβίδες αυτές δεν υπήρχαν μόνο στα γερμανικά ενυδρεία αλλά και στην φύση και εξαπλώνονταν με πρωτόγνωρους ρυθμούς. «Κάθε μία έχει την ικανότητα να αναπαράγεται και μπορεί να ξεκινήσει έναν ολοκαίνουριο πληθυσμό», λέει ο Ζεν Φωκς, ειδικός στα οστρακοειδή.

Το είδος αυτό που ονομάστηκε Marmorkreb στα γερμανικά, έχει κάνει την εμφάνισή του σε χώρες όπως η Ιταλία, η Σλοβενία, την Ιαπωνία, την Σουηδία, την Σλοβενία και τη Μαδαγασκάρη και είναι πολύ εύκολο να το αγοράσει κάποιος μέσω ίντερνετ, αν και έχει απαγορευτεί στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.

«Μας επιτίθεται ένας στρατός από κλώνους», επισημαίνει χιουμοριστικά ο Φωκς.

Πηγή.

TRENDING NOW
MOST SHARED
JUST PUBLISHED