Γιατί ο David Bowie κυκλοφορούσε στη Νέα Υόρκη κρατώντας μία ελληνική εφημερίδα;

Κάθε φορά που «τα έβρισκε σκούρα» στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα ταξί της πόλης, ο αγαπημένος μας Stardust είχε τη λύση.

Η σοκαριστική είδηση του θανάτου του David Bowie, του χαρισματικού εκείνου καλλιτέχνη που κατάφερε μέσα από το έργο και την προσωπικότητά του να παραμείνει υπέροχος μέσα σε έναν κόσμο δυστοπικό, ώθησε τον μυθιστοριογράφο και «συνεργό» του στο καλλιτεχνικό «έγκλημα» William Boyd, να αναζητήσει στα αρχεία του την πρώτη φορά που συνάντησε τον Bowie από κοντά, γυρνώντας τον χρόνο πίσω στο 1994.

Μιλώντας στην Guardian για τη σχέση που ανέπτυξαν και τις "αταξίες" που τους έφεραν κοντά κατά τη δεκαετία του '90, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο χάρισμα του Bowie να «μεταμφιέζεται» κάθε φορά που αισθανόταν πως δε χωρούσε μέσα στην πραγματικότητα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση κατά την οποία ο Stardust αποφάσιζε να "μεταμφιεστεί", κυκλοφορώντας στους δρόμους και στα μέσα μεταφοράς της Νέας Υόρκης, κρατώντας μια... ελληνική εφημερίδα.

Τον ρώτησα αν είχε πρόβλημα με το να χρησιμοποιεί τα ταξί της Νέας Υόρκης. «Έχω μόνο ένα απ' αυτά» είπε, κρατώντας μία ελληνική εφημερίδα στο χέρι. 

Η δεκαετία των χαλαρών πάντα μεν, αλλά αδιάκοπων επαφών μας, έληξε στη Νέα Υόρκη λίγο πριν τα 60α γενέθλια του Bowie. Ήταν σε ένα πάρτι στο ξενοδοχείο Tribeca. Όταν έφτασα, είδα τον Bowie να βγαίνει μέσα από ένα κίτρινο ταξί και να πληρώνει τον οδηγό.

Χαιρετώντας τον, απόρησα με το γεγονός ότι τον είδα να χρησιμοποιεί για τη μετακίνησή του το συγκεκριμένο μέσο, και έτσι τον ρώτησα αν τυχόν αντιμετώπιζε προβλήματα με την μετακίνησή του στην πόλη. «Κανένα απολύτως» είπε, χρησιμοποιούσε με χαρά το ταξί και το μετρό.

«Έχω μόνο μία από αυτές πάνω μου», είπε και έδωσε μία ελληνική εφημερίδα. Ο κόσμος δικαιολογημένα αναρωτιόταν: Είναι πράγματι αυτός ο Bowie; Έπειτα αντίκριζαν την ελληνική εφημερίδα και έλεγαν πως δε μπορεί να είναι ο ίδιος, παρά μόνο κάποιος Έλληνας που του έμοιαζε...

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

TRENDING NOW
MOST SHARED
JUST PUBLISHED