Έρχεται τo 4o TEDxUniversityOfTheAegean την Κυριακή 11 Μαρτίου στη Σύρο

"Fit In or Stand Out"?

To 4o TEDxUniversityOfTheAegean είναι έτοιμο να μας υποδεχθεί την Κυριακή 11 Μαρτίου, στον γνωστό πλέον χώρο του Θεάτρου Απόλλων στο κέντρο της Ερμούπολης.

Νόρμα. Μια λεπτή γραμμή μεταξύ σωστού και λάθους. Μια γραμμή που περιορίζει και άλλοτε θέτει μια ισορροπία. Οι άνθρωποι για να συνυπάρξουν έθεσαν κάποιους άτυπους κανόνες. Φόρμες υπό τις οποίες θα μπορούσαν να συμβιώσουν μεταξύ τους.

Ποιοι όμως το έκριναν αυτό; Αυτό το ομαλό πλαίσιο; Αυτήν την κανονικότητα; Τι συμβαίνει όταν εγώ αποκλίνω από αυτή; Όταν το δικό μου σωστό είναι το δικό σου λάθος; Όταν αυτό που λατρεύω να ακούω, η μελωδία του σε ενοχλεί; Όταν αυτό που υπερασπίζεσαι εγώ το υποβιβάζω και όταν αυτό που μου δίνει λύσεις, εσένα σου προκαλεί προβλήματα;

Η διαφοροποίηση προκύπτει όταν ο άνθρωπος βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο και αποφασίζει να χαράξει την δική του πορεία. Μια πορεία με μεταβολές και αποκλίσεις. Μέσα στην οποία ζει, αναθεωρεί και πράττει. Μια διαδικασία ατέρμονη που θυμίζει κύκλο.

Κι αυτός ο κύκλος συνεχίζεται. Point. Line. Circle.

O δεύτερος χώρος αυτή την χρονιά είναι το αρχοντικό του Βελισσαρόπουλου, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το θέατρο.

Σ’ αυτόν τον χώρο θα υλοποιηθούν κάποια Workshops και Projections. Ενώ επίσης στον χώρο αυτόν θα φιλοξενηθεί το φαγητό του συνεδρίου, το οποίο έχει στηθεί από την ομάδα φαγητού μας σε συνεργασία με τον σεφ Γιάννη Κουτσώνη.

Το συνέδριο φέτος θα το παρουσιάσει η Κόνυ Μεταξά, ενώ οι ομιλητές του θα είναι: Μαρία Καρίκη (Ψυχολόγος), Γιώργος Λέντζας (Παρουσιαστής – Δημοσιογράφος), Χρύσα Κόκκαλη και Δημήτρης Γκιάτας (Χορευτές), Γιούλη Καπούνη (Ψυχολόγος – Σύμβουλος Γονέων), Σίσσυ Αλωνιστιώτου (Δημοσιογράφος), Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή (Μοριακή Βιολόγος), Γιώργος Καργιωτάκης (Προγραμματιστής), Μαρίνα Καρπόζηλου (Δημοσιογράφος), Μιχάλης Γουδής (Δημοσιογράφος), Κατερίνα Καμπράνη (Αρχιτέκτονας – Designer)

Μαρία Καρίκη

Η πρώτη ομιλήτρια του TEDxUniversityoftheAegean είναι απόφοιτος ψυχολογίας του Α.Π.Θ με μεταπτυχιακές σπουδές στην μεταβλητή του φύλου. Αρθρογραφεί σε τοπική εφημερίδα της Ρόδου από όπου και έρχεται για καθημερινά ζητήματα ψυχολογίας και ασχολείται με την συμβουλευτική στήριξη ευπαθών ομάδων . Στο 4ο TEDxUAegean θα ορίσει την έννοια της Νόρμας και τις διάφορες διαστάσεις που αυτή έχει.

Γιούλη Καπούνη

Η οικογένεια αποτελεί την βάση της προσωπικότητας του καθένα μας όπως επίσης την πρώτη κοινωνική ομάδα στην οποία εντασσόμαστε. Η Γιούλη Καπούνη λοιπόν θα μας κάνει ένα throwback στην οικογένεια μας. Η ομιλήτρια έχει σπουδάσει εκπαιδευτική ψυχολογία και έχει ειδικευτεί στην υπαρξιστική και στην σωματική ψυχοθεραπεία, αλλά έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης των ανθρώπων.

Μαρίνα Καρπόζηλου

H Μαρίνα Καρπόζηλου εργάζεται ως δημοσιογράφος τόσο σε ψηφιακά όσο και σε έντυπα μέσα. Είναι υποψήφια διδάκτορας του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Α.Π.Θ. Η διατριβή της σχετίζεται με την επιρροή των νέων τεχνολογιών σε κοινωνικά ζητήματα. Για μια διαφορετική πλευρά των social media πρόκειται να μιλήσει στο 4ο TEDxUAegean.


Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή

Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς ότι τα social media έχουν επηρεάσει διάφορους τομείς της ζωής μας. Ένας από αυτούς είναι και ο έρωτας. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ κατά πόσο έχει αλλάξει με την πάροδο των χρόνων ο τρόπος που φλερτάρουμε? Το συγκεκριμένο ερώτημα θα προσπαθήσει να απαντήσει η επόμενη ομιλήτρια προσεγγίζοντας την έννοια του έρωτα με βάση την νευροβιολογία. Η Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή είναι μοριακή βιολόγος και επιστημονική σύμβουλός του MEDLAB ενώ επίσης ανήκει στην συντακτική ομάδα του Portal υγείας Medlabnews - IatrikaNea συμβάλλοντας στην αξιόπιστη ιατρική ενημέρωση εκατοντάδων αναγνωστών.

Matina Sοus Peau

Ένα ιδιαίτερο performance από την Matina Seus Peus ετοιμάζεται να υποδεχθεί το κοινό του TEDxUAegean, η οποία ως μουσική παραγωγός, Dj και τραγουδίστρια και θα μας παρουσιάσει ένα mash up διαφορετικών ειδών μουσικής, αποδεικνύοντας πως δεν υπάρχουν όρια στον κόσμο της τέχνης.

Μιχάλης Γουδής

Ο Μιχάλης Γουδής έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τα τελευταία 5 χρόνια ζει και εργάζεται ως υπεύθυνος επικοινωνίας στο Housing Europe της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Η μεταπτυχιακή του διατριβή σχετίζεται με την Ανθρωπογεωγραφία και τον αστικό σχεδιασμό. Στο 4ο TEDxUAegean καλείτε να μας αναλύσει τις δυσκολίες στην αντικειμενική κρίση στο επάγγελμα του δημοσιογράφου και κατά πόσο είναι δύσκολο να πηγαίνεις αντίθετα από το ρεύμα της εποχής το οποίο έχει ως αρετή την λογοκρισία.

Γιώργος Καργιωτάκης

Ο Γιώργος Καργιωτάκης είχε από μικρός κλίση στα computer, και σήμερα εργάζεται ως Principal Site Reliability Engineer. Ασχολείται δηλαδή καθημερινά με linux servers, ανοιχτό λογισμικό, την ασφάλεια αλλά και την ιδιωτικότητα στο διαδίκτυο. Μαζί του θα περιηγηθούμε στον κόσμο του Deep Web, ένα κόσμο όπου η ανωνυμία που προσφέρει δίνει μια διαφορετική αίσθηση της ελευθερίας. Πως επιλέγουμε τελικά να την διαχειριστούμε?

 Σίσσυ Αλλωνιστιότου

Η επόμενη έχει σπουδάσει πολιτικές επιστήμες στην νομική σχολή του Ε.Κ.Π.Α. Στην πορεία της καριέρας εργάστηκε ως δημιουργός και διευθύντρια σε μερικά από τα μεγαλύτερα περιοδικά και εφημερίδες της χώρας όπως η Ελευθεροτυπία , E-gourmet και ELLE. Η Σίσσυ Αλλωνιστιότου θα μας αποσαφηνίσει πως χρησιμοποιώντας και συνδυάζοντας τυποποιημένες φράσεις που στηρίζονται σε μικρές κατά συνθήκη αλήθειες μπορεί ένας λόγος να καταλήξει σε κάτι μη ουσιαστικό.

Κατερίνα Ντούσκα

Η δεύτερη performer που θα ανέβει στη σκηνή του θεάτρου Απόλλων γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μόντρεαλ του Καναδά, όπου και πρωτοανακάλυψε το πάθος της για τη μουσική, κυρίως μέσα από pop, rock, r&b, soul και jazz ακούσματα. Έχει σπουδάσει μοντέρνο και κλασικό τραγούδι .Το 2013 πρωτοεμφανίστηκε στην εγχώρια Αγγλόφωνη σκηνή με την ραδιοφωνική επιτυχία "One in a Million".Κυκλοφόρησε τον πρώτο της δίσκο "Embodiment" το 2015 , με δικά της τραγούδια και το 2017 ακολούθησε το EP σε μορφή βινυλίου "Embodiment Revisits". Το 2017 συμμετείχε στο παγκόσμιο φεστιβάλ του Sofar Sounds σε συνεργασία με τη Διεθνή Αμνηστία με σκοπό τη στήριξή των προσφύγων. Στο TEDxUAegean θα μας ταξιδέψει σε ξεχωριστά μουσικά μονοπάτια με την μοναδική φωνή της.


Κατερίνα Καμπράνη

 Η Κατερίνα Καμπράνη έρχεται από τον κλάδο της αρχιτεκτονικής και του design, ακροβατώντας ανάμεσα στο χιούμορ και την τέχνη. Μέσα από ένα ιδιόμορφο project της, θα απαντήσει στο δίλημμα fit in or stand out, διαλέγοντας να “σπάσει” την νόρμα του λειτουργικού design.

Γιώργος Λέντζας

Προσωπικό moto του επόμενου ομιλητή είναι “ it’s just a ride”. Η διπλωματική που εκπόνησε στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έχει θέμα την παραγωγή και την λήψη ντοκιμαντέρ. Από την συμμετοχή του σε τηλεοπτικά προγράμματα όπως το “World Party” και το “Στο Δρόμο” ταξίδεψε και ήρθε σε επαφή με διαφορετικές νόρμες και κουλτούρες. Ο Γιώργος Λέντζας το TEDxUAegean θα μοιραστεί μαζί μας κάποιες από τις εμπειρίες του, ταξιδεύοντας μας στον κόσμο των νομάδων.

 Χρύσα Κόκκαλη - Δημήτρης Γκίατα

Την σκηνή του TEDxUniversityoftheAegean θα κλείσει για φέτος ένα ζευγάρι ταλαντούχων χορευτών. Ο Δημήτρης Γκιάτα και η Χρύσα Κόκκαλη, με ένα ανατρεπτικό act. Οι δυο τους από το 2010 διατηρούν σχολή χορού με στόχο την εξάλειψη των ταμπού στον τομέα του χορού συμμετέχοντας σε πολλούς διεθνής διαγωνισμούς. Στο TEDxUAegean με την ενέργεια τους μέσω της 5ης τέχνης θα μας αποδείξουν πως η νόρμες στον χορό μπορούν να επηρεάσουν την κινησιολογία και την ψυχολογία των ανθρώπων.

Επίσης, μετά από κάθε διάλειμμα η Katerine Duska και η Matina Sous Peau θα μας ταξιδέψουν με τις μουσικές τους.

  

Παράλληλα με το event στην Σύρο πραγματοποιούνται event σε Σάμο, Χίο, Λήμνο και Ρόδο, όπου κι εκεί θα υπάρχουν Workshops και Projections αλλά και θα προβάλλεται το συνέδριο με livestreaming.

Αν δεν έχετε προμηθευτεί το εισιτήριο σας, το συνέδριο θα προβληθεί μέσω livestreaming. Απλά μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook και θα λάβετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Περισσότερες πληροφορίες: 
https://www.facebook.com/TEDxUniversityoftheAegean/

MOST SHARED
JUST PUBLISHED