14.03.2018

Η νέα συλλογή της Toms ευαισθητοποιεί με στόχο τη διάσωση της φάλαινας

Και το όνομα αυτής: "TOMS OCEANA A Whale Of A Collection".

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
Οι καταστροφικές, μη βιώσιμες αλιευτικές πρακτικές αποτελούν σοβαρή απειλή για τους πληθυσμούς φαλαινών σε όλο τον κόσμο. Η υπεραλίευση των ψαριών ελεύθερης αλιείας επηρεάζει τα αποθέματα της τροφής των φαλαινών ενώ τα πελαγικά απλάδια, δηλαδή τα δίχτυα που τοποθετούνται κατακόρυφα στη θάλασσα, παγιδεύουν και μπορεί να σκοτώσουν τις φάλαινες- μαζί με δελφίνια, φώκιες, θαλάσσιες χελώνες, καρχαρίες και πολλά ακόμα ψάρια σημαντικά για την διατήρηση του θαλάσσιου οικοσυστήματος. 

ΠΩΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣOYME

Για ακόμα μια φορά η TOMS συνεργάζεται με τον οργανισμό OCEANA έτσι ώστε να βοηθήσουμε στην εύρεση πόρων αλλά και ευαισθητοποίηση του κόσμου για την διάσωση της φάλαινας και όλως των πλασμάτων του βυθού όπως δελφίνια και θαλάσσιες χελώνες, μέσα από την συλλογή TOMS OCEANA A Whale Of A Collection!

Η OCEANA Ιδρύθηκε το 2001 με σκοπό να επαναφέρει τα θαλάσσια ύδατα σε μια καλύτερη οικολογική κατάσταση και μεσα από τις παγκόσμιες καμπάνιες καταφέρνει να βελτιώσει σημαντικά τα επίπεδα βιωσιμότητας των φαλαινών όπως και όλου του θαλάσσιου πληθυσμού.

Η ΣΥΛΛΟΓΗ

Η limited edition συλλογή αποτελείται...κυρίως από φαλαινίτσες! Κυκλοφορεί για όλη την οικογένεια, γυναίκα, άνδρας και σε τρία παιδικά σχέδια. Στο κλασσικό μοντέλο εσπαντρίγιας αλλά και στην rope sole εκδοχή σε πολλές αποχρώσεις του μπλε. Θα την βρείτε στα δυο flagship stores Αθήνα και Θεσσαλονίκη όπως και σε κεντρικά σημεία πώλησης TOMS. Οι τιμές ξεκινούν από 50 έως 80 EUR.  Μέρος των εσόδων διατίθενται για την διάσωση της φάλαινας, του βυθού αλλά και την ενίσχυση του σημαντικού έργου της OCEANA.

DOLPHIN MAN GREECE!

Με αφορμή την limited συλλογή TOMS X OCEANA ενώνουμε δυνάμεις με την μεγάλη φετινή κινηματογραφική επιτυχία  ντοκιμαντέρ DOLPHIN MAN.  Ο σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρίτος αναβιώνει την ζωή του παγκόσμιας φήμης δύτη, Jacques Mayol που αφιέρωσε την ζωή του στον βυθό και ενέπνευσε τόσο κόσμο να στραφεί προς την θάλασσα και όχι μόνο, αφού υπήρξε πρωτοπόρος στην σημασία της ανθρώπινης επαφής με την φύση.

Λίγα λόγια από τον Λευτέρη Χαρίτο: 

«Όταν άρχισα την έρευνα κατάλαβα πως ήδη από την δεκαετία του ‘50, ο Mayol μιλούσε για τον βυθό των θαλασσών και τα θαλάσσια θηλαστικά τα οποία αντιμετώπιζαν πρόβλημα από τότε παρότι ο άνθρωπος ακόμα δεν είχε αρχίσει να καταναλώνει σε τόσες μεγάλες ποσότητες το ψάρι. Μάλιστα ένα σημείο στη ταινία είναι πολύ ιδιαίτερο διότι ο Mayol ενώ αφήνει την οικογένεια του για να κυνηγήσει αστακούς, αρχίζει να συνδέεται με τον βυθό! Ήταν δηλαδή από τους πρώτους ανθρώπους που είχε οικολογική συνείδηση πριν καν υπάρξει η λέξη οικολογία και αυτό είναι που κάνει μια μερίδα του κοινό να αγαπάει την στιγμή αυτή της ταινίας, γιατί καταλαβαίνουν ακριβώς την σύνδεση. Ενα ανθρωπος που μίλησε για αυτό , που είναι σήμερα ένα ζωντανό δυστυχώς πρόβλημα που έχει ο πλανήτης μας»

MOST SHARED
JUST PUBLISHED