Ισπανία: Φάλαινα ξεβράστηκε νεκρή με 30 κιλά πλαστικό στο στομάχι

Σε ένα κομμάτι θάλασσας ανάμεσα στην Καλιφόρνια και την Χαβάη, γνωστό και ως ο Σκουπιδότοπος του Ειρηνικού, υπολογίζεται πως υπάρχουν πλέον πάνω από 87.000 τόνοι πλαστικού.

Με πάνω από 30 κιλά πλαστικό στο στομάχι της βρέθηκε νεκρή μια φάλαινα στις ακτές της Ισπανίας. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως αυτός είναι και ο λόγος που το άτυχο ζώο πέθανε, καθώς δεν μπόρεσε να χωνέψει το πλαστικό, τα δίχτυα ψαρέματος και τις σακούλες σκουπιδιών που είχε φάει.

Η φάλαινα, το κουφάρι της οποίας βρέθηκε στις 27 Φεβρουαρίου, ζύγιζε πολύ λιγότερο από το κανονικό και όταν οι ειδικοί έκαναν την νεκροψία, ο λόγος ήταν προφανής. 

«Τα πλαστικά στις θάλασσες και τους ωκεανούς είναι ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους και απειλές που αντιμετωπίζει το θαλάσσια οικοσύστημα», δήλωσε ο Κονσουέλο Ροσέγκουερ, περιβαντολλογικός υπεύθυνος της περιοχής. 

Υπάρχουν πολλοί επιστήμονες που υποστηρίζουν ότι περισσότερα ζώα πεθαίνουν εξαιτίας των ανθρώπινων σκουπιδιών που βρίσκονται στο περιβάλλον όπου ζουν, παρά εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής. 

Πηγή

MOST SHARED
JUST PUBLISHED