Ο Jim Jarmusch έχει μία 80s playlist για τις Κάννες

Η αναμονή των προβολών για το Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών στη Γαλλική Ριβιέρα θα «μυρίζει» εϊτίλα, μιας και ο σκηνοθέτης επέλεξε τα αγαπημένα του κομμάτια από την «παρεξηγημένη» δεκαετία σε μια λίστα που χωράει από Alan Vega μέχρι Public Enemy.

Η στενή σχέση του Jim Jarmusch με τη μουσική είναι γνωστή, είτε από τους πρωταγωνιστές που επιλέγει για τις ταινίες του είτε από τη μουσική επένδυση αυτών, είτε με το πιο απτό πρόσφατο παράδειγμα του ντοκιμαντέρ για τους Stooges, Gimme Danger (2016) που σκηνοθέτησε. 

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης ξαναχτυπά μουσικά, αυτή τη φορά από τις Κάννες και το Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών, ένα παράλληλο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, στο οποίο επιμελήθηκε μία μουσική playlist που του ζητήθηκε από το φεστιβάλ και στην οποία συγκέντρωσε τα αγαπημένα του κομμάτια από την δεκαετία του '80.

Έτσι, λοιπόν, όσοι φέτος...ξεροσταλιάζουν στην αναμονή για τις προβολές θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν από Fela Kuti μέχρι Jesus and Mary Chain και θα τα ξεχάσουν όλα στα άψε σβήσε. Παρακάτω μπορείτε να απολαύσετε κι εσείς την playlist. Πατήστε play:

TRENDING NOW
MOST SHARED
JUST PUBLISHED