26.01.2018

Έχετε συνέντευξη για δουλειά; Αυτά είναι τα τιπ για να πετύχετε

Το να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι είναι ίσως ο μισός δρόμος προς την υπογραφή μιας σύμβασης.

Το να σε καλέσουν σε μια συνέντευξη είναι ένας άθλος από μόνο του. Δείχνει ότι υπάρχει κινητικότητα και ότι προχωράτε στο επόμενο επίπεδο. Παρόλα αυτά όμως, η συνέντευξη αποτελεί ένα μεγάλο άγχος για κάποιους ανθρώπους.

Το SheerLuxe μίλησε με την Ζόι Κόι, υπεύθυνη ανθρώπινου δυναμικού στο Mecildowie, η οποία έδωσε κάποια πολύ ωραία τρικάκια για το πως να είναι επιτυχημένη η συνέντευξή σας.

  • Να ξέρετε σε ποια εταιρεία απευθύνεστε

Έρευνα. Έρευνα. Έρευνα. Οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν Facebook, Twitter και Instagram. Ρίξτε μια ματιά στους λογαριασμούς τους για να ξέρετε περίπου τι κοινοποιούν και να καταλάβετε ποιο είναι το προφίλ τους.

  • Να έχετε σωστή αυτοπεποίθηση 

Να ξέρετε τι είναι αυτό που εσείς έχετε να προσφέρετε στην εκάστοτε εταιρία. Έχουν διαβάσει το βιογραφικό σας και προφανώς κάτι είδαν που τους τράβηξε την προσοχή. Είναι η ευκαιρία σας να δείξετε τον χαρακτήρας σας και να πείσετε τον μελλοντικό σας εργοδότη ότι η θέση σας αξίζει.

  • Τα ρούχα έχουν σημασία

Πρέπει να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την θέση αλλά φροντίστε να βάλετε και την προσωπική σας πινελιά.

  • Κάντε το λίγο πιο προσωπικό

Όταν θα απαντάτε στις ερωτήσεις, προσπαθήστε να εξηγείτε πως σας κάνουν να νιώθετε οι εκάστοτε καταστάσεις. Με αυτόν τον τρόπο συνδέεστε με αυτόν που σας παίρνει συνέντευξη σε ένα πιο προσωπικό επίπεδο και έτσι θα σας θυμούνται και πιο εύκολα.

  • Κάντε κι εσείς την σωστή ερώτηση

Είναι πολύ πιθανό ότι αυτός/η που έχετε απέναντί σας έπαιρνε όλη μέρα συνεντεύξεις και αυτή θα είναι η τελευταία σας ευκαιρία να αποτυπωθείτε στη μνήμη τους. Αν σας δοθεί η ευκαιρία να κάνετε κι εσείς μια ερώτηση, ρωτήστε κάτι για την ομάδα ή για το τι τους αρέσει περισσότερο στην δουλειά τους.

Πηγή

TRENDING NOW
MOST SHARED
JUST PUBLISHED