13.03.2018

Το ΕΣΡ κλείνει το MEGA

Πλέον το ΕΣΡ αναμένεται να ενημερώσει με επιστολή του την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών.

Συνεδρίασε σήμερα η ανεξάρτητη αρχή προκειμένου να αποφασίσει σχετικά με το μέλλον του MEGA.  Οι μέτοχοι του σταθμού είχαν καταθέσει στο ΕΣΡ υπόμνημα, με το οποίο ζητούσαν να παραταθεί η λειτουργία του σταθμού με στόχο να αιτηθούν άδεια ως θεματικό κανάλι.

 

Η αίτησή τους αυτή δεν έγινε, ωστόσο, δεκτή, με ψήφους 6-3 των μελών του συμβουλίου. Πλέον το ΕΣΡ αναμένεται να ενημερώσει με επιστολή του την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών, αλλά και τον ψηφιακό πάροχο Digea, προκειμένου να κατεβάσει το σήμα του σταθμού- να πέσει, δηλαδή, 'μαύρο'.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι προσανατολίζονται να προσφύγουν κατά της απόφασης, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

«Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αναγνωρίζει ότι ο τηλεοπτικός σταθμός με το διακριτικό τίτλο «MEGA CHANNEL» εμπίπτει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ. 10 του Ν. 4496/2017 και υποχρεώνει τη λειτουργούσα αυτόν εταιρεία με την επωνυμία «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ» να τερματίσει τη λειτουργία του», αναφέρεται στο δια ταύτα της απόφασης.

Η απόφαση για το οριστικό λουκέτο στο Mega ελήφθη κατά πλειοψηφία, καθώς τρία μέλη του Συμβουλίου είχαν διαφορετική άποψη. 

«Ο τηλεοπτικός σταθμός με το διακριτικό τίτλο «MEGA CHANNEL» λειτούργησε επί πολλά έτη με βάση σχετικές διοικητικές πράξεις ως ενημερωτικός σταθμός εθνικής εμβέλειας, δεν έλαβε δε μέρος στη διαδικασία αδειοδότησης τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα, που άρχισε με την προκήρυξη 1/2017 του ΕΣΕ (δημοσιευθείσα την 27-11-2017). Ο σταθμός αυτός δεν είχε υποβάλλει δήλωση αλλαγής φυσιογνωμίας του προγράμματός του, είναι δε κοινώς γνωστό (πανελλήνιο πασίδηλο) ότι από το μήνα Σεπτέμβριο του 2016 διέκοψε τη μετάδοση ειδήσεων και ενημερωτικών προγραμμάτων» αναφέρει το σκεπτικό της απόφασης, προσθέτοντας ότι τα μέλη του ΕΣΡ, κατά πλειοψηφία θεωρούν ότι πρέπει «να αποφασιστεί ο τερματισμός της λειτουργίας του».

MOST SHARED
JUST PUBLISHED