10.01.2018

Το Instagram λατρεύει να βλέπει τους ναρκισσιστές να αγαπιούνται μεταξύ τους

Τα... αθάνατα hashtags #like4like και #follow4follow τίποτα δε μας έχουνε διδάξει, και ο ναρκισσισμός καλά κρατεί.

Για τους ανθρώπους εκείνους τους οποίους χαρακτηρίζει μία ροπή στον... ναρκισσισμό, το Instagram φαίνεται πως αποτελεί την απόλυτη πλατφόρμα εκτόνωσης και ικανοποίησής του. Όπως μάλιστα απεδείχθη σε μία έρευνα του Sejong University, οι ναρκισσιστές λατρεύουν να ακολουθούν τους "ομοϊδεάτες" τους στα social media, ενώ σε παλαιότερη μελέτη του 2006 με 200 συμμετέχοντες του Πανεπιστημίου Swinburne σε αυτή, ο ναρκισσισμός συνδέθηκε στενά με την έντονη επιδίωξη προσέλκυσης της προσοχής στο Instagram, όπως συμβαίνει μέσα από τις αποκαλούμενες selfies.

Τι κι αν ο Νάρκισσος επέμενε να αντικρίζει το είδωλό του που καθρεπτιζόταν μέσα στη λίμνη, ωσότου έπεσε σε αυτή και πνίγηκε, οι χρήστες των social media φαίνεται πως παραμένουν ακλόνητοι. 

Ο επικεφαλής της μελέτης του Πανεπιστημίου Sejung, Seunga Venus Jin, συμφωνώντας με το πόρισμα της έρευνας, δήλωσε χαρακτηριστικά στο PsyPost: H δημοσίευση selfies πρόκειται για μία δημοφιλή δραστηριότητα και ένα τρανταχτό παράδειγμα της ναρκισσιστικής αυτοπροβολής στο Instagram, ενώ ο ναρκισσισμός από την πλευρά του αποτελεί μία σημαντική ένδειξη της αυξημένης επιθυμίας να τραβήξει και να κοινοποιήσει κανείς selfies στα social media. Γιατί μάλιστα οι άνθρωποι δεν αρέσκονται στο να δημοσιεύουν τις δικές τους selfies αλλά τους αρέσει να πατούν likes και να ακολουθούν στο Instagram άλλους χρήστες που ανεβάζουν πολλές selfies; 

Μπορεί τα... αθάνατα hashtags όπως #like4like και #follow4follow να μη μας έχουν διδάξει και ταρακουνήσει σχετικά με το μέγεθος του προβλήματος, ωστόσο αξίζει να σημειώσουμε πως η έντονη επιθυμία διασύνδεσης με άλλους χρήστες των social media, αποτελεί από μόνη της μία ένδειξη διάθεσης και επιθυμίας αυτοπροβολής. 

Σε μία ακόμη έρευνα της οποίας συμμετέχοντες ήταν 20.000 millenials, παρατηρήθηκε πως το 64% αυτών ανακήρυξε το Instagram ως την πιο δημοφιλή, ναρκισσιστική πλατφόρμα που κυκλοφορεί στο περιβάλλον των social media. Εσύ τι άλλο περιμένεις να μάθεις για να πεισθείς;

Πηγή

TRENDING NOW
MOST SHARED
JUST PUBLISHED