Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
13.03.2018

Tο Première Restaurant υποδέχεται τον βραβευμένο σεφ Παύλο Κυριάκη

Ο επικεφαλής του πολυβραβευμένου εστιατορίου Lycabettus στο Andronis Luxury Suites της Σαντορίνης ενώνει της δυνάμεις του με τον Μιχάλη Νουρλόγλου σε ένα μοναδικό four - hand μενού.

Σε ρόλο οικοδεσπότη ο ταλαντούχος σεφ Μιχάλης Νουρνόγλου θα υποδεχτεί τον Παύλο Κυριάκη το Σάββατο 17 Μαρτίου.

Το Σάββατο 17 Μαρτίου, το Première Restaurant του ξενοδοχείου Athenaeum InterContinental  θα φιλοξενήσει τον ταλαντούχο  σεφ, του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο και  αστέρι FNL  εστιατορίου Lycabettus στο Andronis Luxury Suites της Σαντορίνης, Παύλο Κυριάκη, σε ένα μοναδικό four - hand μενού με τον σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου.

Εξελίσσοντας τη μαγειρική του δίπλα στον  μέγα Arnaud Bignon, στην Σπονδή των δύο αστεριών Michelin, ο Παύλος Κυριάκης ξεχωρίζει για τους πρωτότυπους γευστικούς συνδυασμούς που προτείνει, αλλά και για την θητεία του σε πολυβραβευμένα εστιατόρια, όπως τα βραβευμένα με τρία αστέρια Michelin  Benu στο Σαν Φρανσίσκο και Azurmendi στο Μπιλμπάο.

Ένα πιάτο ποίημα: βασιλικό καβούρι με αβοκάντο, passion fruit και μαύρο ραπανάκι.

Οι δύο σεφ  θα συνεργαστούν για μία μοναδική βραδιά προκειμένου να δημιουργήσουν σπουδαία πιάτα, συνοδεία εξαίρετων οινικών επιλογών, με θέα την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό.

Φινέτσα και στυλ εξωτικό για το τέλος. Μπανάνα με πράσινο μήλο, κακάο και τόνκα.

To μενού θα ξεκινά με amuse bouche, ενώ τα πρώτα πιάτα θα είναι βασιλικό καβούρι με αβοκάντο, passion fruit και μαύρο ραπανάκι -το οποίο θα συνοδεύεται με ροζέ Άδολη Γης Π.Γ.Ε. Αχαΐας (Cabernet Sauvignon) από τους Αμπελώνες Αντωνοπούλου- και φουά γκρα ζεστό και κρύο με κάσιους και άγριες φράουλες, παρέα με Μαυροδάφνη Πατρών, Π.Ο.Π. Πάτρας, του Οινοποιείου Παρπαρούση. Θα ακολουθήσει  λαυράκι ψημένο σε βούτυρο με χουρμά, λεμόνι και σαλσιφί ιδανικά ταιριασμένο με λευκό Riesling Patergarden A.C. Alsace, Domaine Paul Blanck & Fils και  στη συνέχεια φιλέτο μόσχου με κρούστα από πιπεριά, πετιμέζι και πουρέ καρότο-τζίντζερ, μαζί με το θαυμάσιο Cabernet Sauvignon Αυλοτόπι, Π.Γ.Ε. Τεγέας, από το Κτήμα Τσέλεπου. Η απολαυστική γευστική εμπειρία κατόπιν θα σφραγιστεί με ένα επιδόρπιο μπανάνα με πράσινο μήλο, κακάο και τόνκα και θα ολοκληρωθεί  με το «Coffee break» με κρέμ μπρουλέ κάρδαμο και σορμπέ καφίρ-λάιμ. Τα παραπάνω επιδόρπια θα συντροφεύσουν αρμονικά το μοναδικό Methexis Cigar του Κτήματος Κώστα Λαζαρίδη, ένα απόσταγμα παλαιωμένο σταφυλής από Sauvignon Blanc, καθώς και επιπλέον γλυκίσματα.

Το κόστος ανά άτομο ανέρχεται στα 85€.

Première Restaurant, Athenaeum InterContinental 

Λεωφ. Συγγρού 89-93

Για κρατήσεις καλέστε στο 210-920 6777

ή στείλτε mail στο [email protected]

Save