Ένας ζωγράφος βάζει παιδιά και άγρια ζώα να συνυπάρχουν στους εντυπωσιακούς πίνακές του! [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Πώς θα σας φαινόταν εάν περπατούσατε χέρι-χέρι με μία αρκούδα και μια αλεπού;

«Τα έργα μου μιλούν για τα διάφορα ταξίδια που κάνουμε στο διάβα της ζωής μας. Μιλούν για το να μεγαλώνεις και να ζεις σ' έναν κόσμο που δεν λειτουργεί. Αυτοί οι πίνακες μιλούν για το τραύμα, τον φόβο, τη μοναξιά και τη δύναμη που χρειάζεται για να επιζήσεις και ανθήσεις».

Ο Κέβιν Πίτερσον (Kevin Peterson) εξακολουθεί να ζωγραφίζει πίνακες μικρών παιδιών και ζώων σε αντιδιαστολή με το αστικό περιβάλλον. Παιδιά που είναι μόνα τους, με συντροφιά συμμάχους από το ζωικό βασίλειο - πολικές αρκούδες, λιοντάρια, ρακούν - είναι στο κέντρο του κάθε πίνακα με εγκαταλελειμμένα κτίρια που καταρρέουν ένα γύρω.

Παλιά, στους πίνακες του τα παιδιά βάδιζαν σθεναρά κι εξερευνούσαν. Τώρα, έχουν σταματήσει, σαν να έχουν πέσει σε περισυλλογή, σαν να έχουν διαλέξει την απείθεια.

Ο Πίτερσον σπούδασε εικαστικά. Παράλληλα, έκανε σπουδές ψυχολογίας. Το ενδιαφέρον του για την ψυχολογία και τις δυναμικές στην κοινωνία, μας επιτρέπει να «διαβάσουμε» καλύτερα τα έργα του. Ο ίδιος λέει ότι οι πίνακες του «έχουν να κάνουν με την απομόνωση, τη μοναξιά και μια νοσταλγία, δίπλα σ' ένα κάποιο είδος ελπίδας. Θέματα φυλετικά και θέματα διαχωρισμού του πλούτου έχουν αναδυθεί στα τελευταία έργα μου. Σε αυτά καταπιάνομαι με την ιδέα των αυστηρών ορίων, την ποθούμενη κατάλυση αυτών των περιορισμών, καθώς και με ερωτήματα για τις δυνάμεις που ενορχηστρώνουν τη συμπεριφορά μας».

Έδρα του Κέβιν Πίτερσον είναι το Χιούστον στο Τέξας. Εκπροσωπείται από την Thinkspace Gallery, στην Culver City στην Καλιφόρνια.

MOST SHARED
JUST PUBLISHED