Το 'Θελες, Το 'Παιξες;

Η Λίνα Ρόκου τραγουδάει το “I touch myself” και σας προτρέπει να τα βρείτε με τον εαυτό σας χωρίς ενοχές και δεύτερες σκέψεις. Το λένε και οι επιστήμονες, το ξέρετε κι εσείς.

Εικονογράφηση: Κατερίνα Καραλή

Είμαι πολύ υπέρ της μαλακίας. Με την κυριολεκτική της σημασία, για να μην έχουμε παρεξηγήσεις. Και δεν καταλαβαίνω γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι ντρέπονται να μιλήσουν γι’ αυτό λες και δεν είναι μια από τις πιο διαδεδομένες σεξουαλικές συμπεριφορές. Οι γυναίκες, ας πούμε, σπάνια παραδέχονται ότι αυνανίζονται, ειδικά όταν είναι σε σχέση ή τέλος πάντων κάνουν τακτικά σεξ. Γιατί σου λένε «μα αφού κάνεις σεξ γιατί να ασχολείσαι και με τον εαυτό σου;».  Θα μπορούσα εδώ να απαντήσω με την επική φράση «αν πετύχει η μαλακία τύφλα να ‘χει το γαμήσι» να το κλείναμε το θέμα και να πηγαίναμε για τα ποτάκια της Πέμπτης, αλλά είμαι ακόμη στην πρώτη παράγραφο.

Για να πεις το «τώρα εγώ θα με φέρω σε οργασμό» έχεις πολλούς λόγους. Ο κυριότερος είναι ότι κανείς δε σε ξέρει καλύτερα από τον εαυτό σου. Αυνανιζόμαστε από την προεφηβεία, ενώ ήδη στην νηπιακή και παιδική ηλικία ανακαλύπτουμε ότι η ενασχόληση με το σώμα μας μας προκαλεί ευχαρίστηση. Στοιχειώδη πράγματα. Επίσης, μπορεί ο σύντροφος μας να μην είναι εκεί όταν είμαστε ορεξάτοι κι έτοιμοι για έναν δυνατό οργασμό, μπορεί να θέλουμε να χαλαρώσουμε (παιδιά, ιδανική λύση για όσους έχουν αϋπνίες, τραστ μι), μπορεί να θέλουμε ρε παιδί μου λίγο χρόνο με τον εαυτό μας, πιο ξεκούραστο, πιο γρήγορο, πιο μια κι έξω χωρίς προκαταρκτικά και φρου φρου κι αρώματα.

Φαντάζομαι ότι ο λόγος που ως γυναίκες δεν παραδεχόμαστε -τουλάχιστον όχι όλες- ότι μας αρέσει να αυνανιζόμαστε είναι επειδή μας έχουν γκώσει τον εγκέφαλο ότι για εμάς η ευχαρίστηση πηγάζει από τη συντροφικότητα και είμαστε τάχα πιο συναισθηματικές. Καταρχάς, η ηδονή πηγάζει από τον μυαλό και το σώμα μας. Κατά δεύτερο, ενώ οι άνδρες αρχίζουν να τα φτύνουν (μεταφορικά, ε...) μετά τις x φορές (δύο, άντε τρεις αν είναι κάτω από 40), οι γυναίκες μπορούν να συνεχίσουν και να συνεχίσουν και να συνεχίσουν... (editor's note: τζάμπα ελπίσαμε για μια διαφορετική ορθογραφία στην επαναλαμβανόμενη λέξη) και τις περισσότερες φορές θέλουν να το κάνουν. Τρίτον κι επίσης σημαντικό είναι ότι οι γυναίκες θέλουν τον τρόπο τους για να φτάσουν σε οργασμό και πολλοί άνδρες είναι άγαρμποι, άπειροι, καθόλου πρόθυμοι, βιαστικοί και με στερεότυπα στο κεφάλι τους για να τα καταφέρουν. Προφανώς υπάρχουν κι αυτοί που ξέρουν πολύ καλά τι να κάνουν και είναι ανοιχτοί να στο να δοκιμάσουν νέα πράγματα για να χαρίσουν στις συντρόφους τους ηδονή και χαρά και μπράβο σε αυτά τα αγόρια αλλά... Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι άνδρες έχουν μια κλισέ εικόνα ακόμη και για τον τρόπο που αυνανίζονται οι γυναίκες και είναι αυτός που φτιάχνει τους ίδιους και όχι τόσο εκείνος που ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Οι περισσότεροι άνδρες φαντασιώνονται ότι οι γυναίκες βάζουν δάχτυλα στον κόλπο τους για να προκαλέσουν μόνες τους οργασμό. Αυτός φυσικά είναι ένας τρόπος, αλλά ουπς - έκπληξη!!! - δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής. Οι γυναίκες, στην πλειονότητά τους, φτάνουν στην κορύφωση με τη διέγερση της κλειτορίδας και των χειλιών και με αυτά ακριβώς ασχολούνται όταν είναι μόνες τους. Ακόμη και τα sex toys που χρησιμοποιούν στοχεύουν (κι) εκεί και έτσι μπουμ, φτάνουν σε σπασμούς, βογγητά και χύνουν ωραία, δυνατά και απελευθερωμένα. Επίσης, υπάρχουν άπειροι τρόποι για να μαλακιστεί μια γυναίκα: με υφάσματα, με το νερό στο ντους, με τρίψιμο της κλειτορίδας πάνω σε κάτι τραχύ ή μαλακό (ανάλογα τα γούστα), με δονητές, womanizer (ανέπαφη διέγερση της κλειτορίδας με ηχητικά κύματα, όλεεεεε) και δε συνεχίζω γιατί θα γράφω μέχρι αύριο το πρωί....

Πάντως, ο αυνανισμός έχει θετικές συνέπειες. Ιατρικές έρευνες αποδεικνύουν ότι κάνει καλό τόσο στο σώμα όσο και στην ψυχολογία. Απελευθερώνει την σεξουαλική ένταση, μειώνει το άγχος, βοηθάει στην καταπολέμηση του καρκίνου του προστάτη, αυξάνει την αυτοπεποίθηση. Σύμφωνα με τον Mark Sergeant, καθηγητή ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τρεντ, ένα μικρό διάλειμμα για την προσωπική μας ευχαρίστηση κι απόλαυση, είναι ο πιο ιδανικός τρόπος χαλάρωσης από την πίεση της δουλειάς και το στρες. Έρευνα δείχνει πως αν οι εταιρείες υιοθετήσουν την πολιτική του «διαλείμματος αυνανισμού», οι υπάλληλοί τους θα είναι πιο συγκεντρωμένοι, λιγότερο οξύθυμοι, πιο παραγωγικοί και περισσότερο χαμογελαστοί. Μάλιστα, περισσότερο χαμογελαστοί. Συνεπώς, όποτε έχετε όρεξη βουρ στην τουαλέτα του γραφείου.


Ο αυνανισμός μόνο όταν γίνει εμμονή, που επηρεάζει τη διάθεση και τη λειτουργικότητά μας, μπορεί να αντιμετωπιστεί ως πρόβλημα. Αλλά φαντάζομαι ότι αυτό ισχύει για κάθε σεξουαλική πρακτική. Από εκεί και πέρα, βάλτε τον στο παιχνίδι μαζί με τον/την παρτενέρ σας. Είναι πολύ καυλωτικό να βλέπετε τον άλλον να το κάνει  μπροστά σας είτε είναι άνδρας, είτε γυναίκα. Δώστε χρόνο στον εαυτό σας και στον άλλον να χαρεί το σώμα του. Δεν σημαίνει ότι σας βαρέθηκε ή ότι δε σας επιθυμεί πια, εκτός πια κι αν μόνο έτσι τη βρίσκει και δεν σας προσεγγίζει πλέον ερωτικά. Ε, μάλλον εκεί πρέπει να σας μπουν ψύλλοι στα αυτιά.

Μέχρι τότε βάλτε τη φαντασία σας (ή το αγαπημένο σας τσοντοσάιτ) να δουλέψει. Στο χέρι σας είναι...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΚΟΜΕΝΙΚΑ
TRENDING NOW
NEWS
MOST SHARED
JUST PUBLISHED