Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
04.07.2022

Τι να μην κάνετε, όταν κάνετε pasta...

12 μύθοι για τα ζυμαρικά που δεν έχουν καμία μα καμία βάση.

Φωτογραφίες: Pexels

pasta

Όλοι έχουμε τις περιέργειες μας όσον αφορά στο φαγητό. Εγώ, για παράδειγμα, τρώω τις μελιτζάνες τηγανητές ή στον μουσακά, αλλά γενικότερα τις σιχαίνομαι. Δεν έχω ακούσει ποτέ κανέναν, όμως, να λέει ότι δεν του αρέσουν τα ζυμαρικά ή pasta όπως είναι στα ιταλικά.

Είναι ο βασιλιάς των φαγητών και όπως κάθε βασιλιά που σέβεται τον εαυτό του, τον ακολουθούν φήμες και μύθοι, έτσι υπάρχουν και μερικοί μύθοι για τα ζυμαρικά, που τους πιστέυουμε ίσως πολλοί. αλλά τελικά απέχουν πολύ από την αλήθεια...

1. Πετάξτε ένα μακαρόνι στον τοίχο κι αν κολλήσει είναι έτοιμα.
Τόσο τα παραβρασμένα αλλά και το λίγο βρασμένα ζυμαρικά μπορεί να κολλήσουν στον τοίχο. Αυτό οφείλεται στο άμυλο που δημιουργεί μια κολλώδη ουσία γύρω από το μακαρόνι.

2. Αν βάλετε αλάτι στο νερό τότε θα βράσει γρηγορότερα
Για την ακρίβεια αυτό μπορεί να έχει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα καθώς το αλάτι αυξάνει το σημείο βρασμού του νερού. 

3. Αν τα ξεπλύνετε με κρύο νερό τότε δεν θα κολλάνε μεταξύ τους
Εκτός και αν θέλετε να τα κρυώστε πιο γρήγορα για να τα βάλετε σε σαλάτα, τότε καλό θα είναι να μην τα ξεπλένετε γιατί φεύγει το άμυλο και χαλάει η μεταξένια υφή τους

4. Αν βάλετε λάδι στο νερό που βράζουν τα μακαρόνια τότε δεν θα κολλάνε μεταξύ τους
Απλά θα σπαταλήσετε το λάδι σας. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε για να μην κολλήσουν είναι να τα ανακατέψτε καλά.

5. Αν σπάσετε τα μακαρόνια στη μέση θα βράσουν γρηγορότερα
Το πόσο γρήγορα θα βράσουν εξαρτάται από το πάχος τους και όχι το μάκρος, άρα το μόνο που θα καταφέρετε είναι να τα κάνετε λίγο κοντύτερα.

6. Πρέπει να τα μαγειρεύουμε πάντα σε νερό που βράζει
Για την ακρίβεια ιδανικό είναι να τα βράζουμε μόνο για δυο λεπτά και μετά να τα αφήσουμε να μαγειρευτούν εκτός φωτιάς.

pasta

7. Δεν πρέπει ποτέ να βράζουν με το καπάκι
Το μόνο κακό που μπορεί να δημιουργήσει το καπάκι, είναι να ξεχειλίσει το νερό. Η υφή και η γεύση των ζυμαρικών σας δεν θα αλλάξει καθόλου

8. Όταν φτιάχνετε λαζάνια θα πρέπει το ζυμαρικό να έχει βράσει εντελώς
Αν η σάλτσα σας είναι αρκετά υγρή τότε δεν είναι ανάγκη να τα βράσετε καθόλου, καθώς θα βράσουν μαζί με την σάλτσα στον φούρνο.

9. Να τα σουρώνετε εντελώς για να μην σας νερώσει η σάλτσα
Λίγο από το νερό που έβραζαν τα μακαρόνια σας δεν θα χαλάσει την σάλτσα, το αντίθετο μάλιστα. 

10. Τα στεγνά pasta δε ζυγίζουν όσο και τα βρασμένα
Το σχήμα του ζυμαρικού δείχνει και το πόσο νερό θα απορροφήσει στο βράσιμο. Μεγαλύτερη η επιφάνεια, μεγαλύτερη απορρόφηση νερού.  

11. Οι Ιταλοί προτιμούν αυστηρά  τα φρέσκα ζυμαρικά
Κάποια ζυμαρικά είναι νοστιμότερα όταν τα βράζετε φρέσκα, όχι όλα όμως. Έχει να κάνει με το πιάτο που θα φτιάξετε.

12. Τα pasta πρέπει να βράζουν μόνο σε αλατισμένο νερό
Αν και το αλατισμένο νερό είναι ο συνηθέστερος  τρόπος για να βράσετε τα μακαρόνια σας, δεν σημαίνει ότι είναι και ο μόνος. Δοκιμάστε μια φορά να τα βράσετε σε κόκκινο κρασί.

ΠΗΓΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ POPTRIVIA
NEWS
Save