02.05.2018

To Sani Gourmet κλείνει φέτος τα 13 χρόνια του

Rising Stars Part 3: οκτώ προσκεκλημένοι σεφ, βραβευμένοι με αστέρια Michelin, θα μαγέψουν το κοινό με τα πιάτα τους.

Το 2018, το φεστιβάλ γαστρονομίας Sani Gourmet γιορτάζει τα 13 χρόνια του, δίνοντας χώρο στα ανερχόμενα και καταξιωμένα αστέρια της διεθνούς γαστρονομικής σκηνής να αναδείξουν και να παρουσιάσουν τα ταλέντα τους, μέσα από τις κουζίνες των εστιατορίων του Water, Fresco, Katsu και Byblos.Φέτος, υπό τον τίτλο Rising Stars Part 3, οκτώ προσκεκλημένοι σεφ, βραβευμένοι με αστέρια Michelin και εμπνευσμένοι από τις διεθνείς τάσεις της γαστρονομίας, φιλοδοξούν να μαγέψουν το κοινό με τις καινοτόμες προτάσεις τους.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις δημιουργίες του Ιταλού βραβευμένου με αστέρι Michelin  Saverio Sbaragli, του επί δεκαετία συνεργάτη και executive chef του Hakkasan Group, Αμερικανοκορεάτη, Akira Back, του μινιμαλιστή Ολλανδού Remco Kuijpers και του Γερμανού Bjorn Swanson, που κατάφερε να βραβευθεί με αστέρι Michelin έξι μόλις μήνες μετά τα εγκαίνια του εστιατορίου του Golvet.

Το ταλέντο τους θα καταθέσουν επίσης ο αυτοδίδακτος Λιβανέζος Alan Geaam, που κατέκτησε πρόσφατα το πρώτο του αστέρι Michelin, διαχειρίζεται πλέον τέσσερα εστιατόρια στο Παρίσι και θεωρείται το «γαστρονομικό φαινόμενο», ο βραβευμένος Αργεντινός, με ιταλικές ρίζες, Paulo Airaudo, ο Ιάπωνας «καλλιτέχνης της fusion γαλλοϊαπωνικής» κουζίνας Ryohei Kawasaki και ο Ιταλός Umberto de Martino, που μόλις κέρδισε το πρώτο του αστέρι Michelin.

Λίγα λόγια για τους σεφ

Ο Akira Back έχει βραβευτεί με τον τίτλο «Rising Star» από το Restaurant Hospitality, έχει φιλοξενήσει τα διάσημα δείπνα του James Beard House, για τουλάχιστον έξι χρονιές, ενώ το Las Vegas Weekly τον χαρακτηρίσει ως «Best Chef in Las Vegas». Η συμμετοχή του στα πιο διάσημα γεγονότα του γαστρονομικού κόσμου όπως το Aspen Food & Wine Festival, το Pebble Beach Food & Wine Festival και το Vegas Uncork'd του Bon Appetit τον προετοίμασαν κατάλληλα για το πρώτο του Michellin το 2018.

Έχει βραβευτεί για την πρωτοποριακή φιλοσοφία του εστιατορίου DOSA στη Σεούλ της Νότιας Κορέας, ενώ τελευταίο του εγχείρημά είναι το ABar, ένα μπαρ στη Σιγκαπούρη και τη Μπανγκόκ που σερβίρει δημιουργικά κοκτέιλ συνοδευόμενα από ευφάνταστα σνακ και ποικιλίες.

Ο σεφ Akira Back

Η εμπειρία στις κουζίνες φημισμένων εστιατορίων όπως το Da Vinci, το Seinpost, το Vermeer και το εστιατόριο Wereldmuseum στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, χάρισαν στον Remco Kuijpers το πρώτο του αστέρι Michelin.

Έχοντας ως μότο του το «όσο λιγότερα, τόσο το καλύτερο» ο Remco Kuijpers δένει τις γεύσεις που σερβίρει με όσον το δυνατόν λιγότερα συστατικά, στρέφοντας παράλληλα όλη την προσοχή στα κυρίως υλικά ενός πιάτου.

Ο σεφ Remco Kuijpers

Ο Bjorn Swanson έχει πρωταγωνιστήσει σε μερικά από τα πιο κορυφαία εστιατόρια του Βερολίνου, συμπεριλαμβανομένων των εξαιρετικών Facil (2 αστέρια Michelin) και Frischers Fritz (2 αστέρια Michelin), έχει εξασκήσει τις μαγειρικές δεξιότητες του σε διάσημους χώρους -όπως το πολυτελές εστιατόριο Altes Zollhaus στο Κρόιτσμπεργκ του Βερολίνου -ενώ έχει κερδίσει και ένα αστέρι Michelin.

Το καλοκαίρι του 2017 άνοιξε το δικό του εστιατόριο που το ονόμασε GOLVET. Στα πιάτα του αποδίδει μεγάλη σημασία τόσο στη χρήση φρέσκων συστατικών όσο και στην προμήθεια τους από τοπικούς παραγωγούς, ενώ η σκανδιναβική κουζίνα του διακρίνεται για τις σαφείς ασιατικές επιρροές της.

Ο Γερμανός σεφ Bjorn Swanson

Βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin, ο Paulo Airaudo, αφού εξερεύνησε γευστικά ένα μεγάλο μέρος του πλανήτη, αποφάσισε στα 32 του χρόνια να αφιερωθεί στην πιο συναρπαστική πρόκληση της επαγγελματικής του ζωής ανοίγοντας το πρώτο του εστιατόριο στο San Sebastian της Ισπανίας, στο οποίο έδωσε το όνομα της κόρης του, Amelia.

Έχοντας λάβει ήδη ένα αστέρι Michelin για το La Bottega το 2015, κατέκτησε και δεύτερο για την Amelia. Αντλεί την έμπνευσή του από το σπιτικό φαγητό και τις παιδικές του αναμνήσεις.

Ο σεφ Paulo Airado

Η ζωντανή απόδειξη πώς όταν θέλεις κάτι, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις είναι ο βραβευμένος με αστέρι Michelin, Alan Geaam. Κι αυτό μπορεί να συμβεί παρά τις αντιξοότητες που θα συναντήσεις, ακόμα και όταν το ξεκίνημα σου είναι κακό. άρχισε να μαγειρεύει ενώ έκανε τη θητεία του στον στρατό του Λιβάνου, χωρίς να έχει καμία απολύτως μαγειρική γνώση αφού ό,τι ετοίμαζε το είχε δει στις μαγειρικές εκπομπές που παρακολουθούσε φανατικά μετά το σχολείο. Λίγα χρόνια αργότερα θα βρεθεί στο Παρίσι και τον πρώτο καιρό κοιμόταν στους δρόμους. 

Δούλεψε ως οικοδόμος και το βράδυ  μοίραζε  πίτσες και να έπλενε πιάτα σε ένα εστιατόριο. Η ευκαιρία του δόθηκε τυχαία, όταν ο κεντρικός chef τραυματίστηκε στο χέρι και έπρεπε να πάει κατευθείαν στο νοσοκομείο. Ο Alan Geaam τότε σέρβιρε ολομόναχος 14 τραπέζια, από τα οποία κανένας πελάτης δεν σηκώθηκε παραπονεμένος. Σήμερα, ο αυτοδίδακτος Geaam διαχειρίζεται τέσσερα εστιατόρια στο Παρίσι: το L'Auberge Nicolas Flamel, το παλαιότερο εστιατόριο της πόλης, το AG Saint-Germain, το AG Les Halles και το Alan Geaam Restaurant. Οι πρωτότυπες συνταγές του συνδυάζουν την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της Γαλλίας με πινελιές του Λιβάνου.

Έχοντας καταφέρει εξαίσια να παντρέψει την ιαπωνική με τη γαλλική κουζίνα, ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Ken Kawasaki άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο, το Noborimachi Saryo, στη Χιροσίμα μαθαίνοντας στους κατοίκους της περιοχής τα μυστικά της γαλλικής κουζίνας. Λίγα χρόνια αργότερα, αποφάσισε να κερδίσει και το παριζιάνικο κοινό, ανοίγοντας ένα εστιατόριο στην Μονμάρτη. Τα πιάτα του χαρακτηρίζονται από έντονο μινιμαλισμό χωρίς όμως να υστερούν γευστικά, ενώ έχει εμμονή με την επιλογή φρέσκων πρώτων υλών υψηλής ποιότητας από τοπικούς παραγωγούς.

Ο σεφ Ken Kawasaki

Τι μπορεί να συμβεί όταν από τα 21 σου χρόνια συμμετέχεις στην ομάδα του Alain Ducasse στη Juan-les-Pins ενώ λίγο αργότερα συνεργάζεσαι με τον Alain Passard; Δύο αστέρια Michelin και πιάτα στα οποία «βγάζεις» την ιταλική γαστρονομική κληρονομιά σου. Ο Saverio Sbaragli φιλόδοξος, ταλαντούχος και διαβολικά καινοτόμος κέρδισε το πρώτο του αστέρι για το Il Lago (το μοναδικό ιταλικό εστιατόριο στη γαλλόφωνη περιοχή της Ελβετίας) και το δεύτερο για το γκουρμέ εστιατόριο Tosca στη Γενεύη. Οι προτάσεις του φέρουν έντονη την αύρα της βόρειας Ιταλίας και της Μεσογείου, ενώ ο ίδιος θεωρεί ότι η γιαγιά του ήταν καταλύτης στη ζωή του καθώς τον έμαθε να αγαπά το καλό φαγητό.

Ο σεφ Saverio Sbaragli

Γεννημένος στο Σορέντο της Ιταλίας το 1974, ο βραβευμένος με αστέρι Μichelin 2018 Umberto De Martino δε θα μπορούσε να γίνει τίποτα λιγότερο από αυτό που ήδη είναι, όντας γιος ενός διάσημου σεφ και μιας νοικοκυράς, δεινής μαγείρισσας που βρισκόταν συνεχώς στην κουζίνα.

Μεγαλώνοντας με τη βοήθεια του Mario Zini από το εστιατόριο La Scala στο Αμβούργο, κατάλαβε ότι σεφ δεν είναι μόνο αυτός που προετοιμάζει τα πιάτα αλλά κι εκείνος που πρέπει να επιλέγει προσεκτικά από την αγορά υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες, κατευθείαν από τον πάγκο των προμηθευτών. Έχοντας θητεύσει στα εστιατόρια  La Ciau del Tornavento, στο νέο Cascinale, στο Pisterna, στο Buco και στο Castello Malvezzi, τον Μάρτιο του 2015 ξεκίνησε τη δική του επιχείρηση, αναλαμβάνοντας το Florian Maison στην επαρχία Μπέργκαμο.

Ο σεφ Umberto De Martino

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΓΕΥΣΗ
TRENDING NOW
NEWS
MOST SHARED
JUST PUBLISHED