Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
22.04.2019

Δύο συναρπαστικές φωνές της αστυνομικής λογοτεχνίας κάνουν το ντεμπούτο τους

Δύο νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Μεταίχμιο υπόσχονται να σας καθηλώσουν μέσα από τις σελίδες τους.

Δύο πρωτοεμφανιζόμενοι συγγραφείς από δύο πολύ διαφορετικές χώρες μπαίνουν δυναμικά στο χώρο της αστυνομικής λογοτεχνίας και κερδίζουν την αγάπη κοινού και κριτικών.

Το θρίλερ συναντά το ιστορικό μυθιστόρημα στο 1793: Τότε που βασίλευε η βία του Niklas Natt och Dag

1793: Τότε που βασίλευε η βία, Niklas Natt och Dag (μετάφραση: Γρηγόρης Κονδύλης)

Σουηδία, 1793. Έναν χρόνο μετά τον θάνατο του βασιλιά Γουσταύου Γ', οι επίγονοί του μάχονται για τη διαδοχή και ο απόηχος της Γαλλικής Επανάστασης τρομοκρατεί ένα βασίλειο κυριευμένο από την παράνοια και τις συνωμοσίες. Ένα παραμορφωμένο πτώμα ξεβράζεται στα βρόμικα νερά μιας λίμνης και ο φθισικός αστυνόμος Σέσιλ Βίνγκε καλείται να δώσει λύση στο μυστήριο. Το όνομα του ρόδου συναντά τα έργα του Ντε Σαντ σε ένα ατμοσφαιρικό θρίλερ εποχής.

Η σουηδική λογοτεχνία αναμφίβολα χτύπησε φλέβα χρυσού στον Niklas Natt och Dag. Το 1793 είναι το πρώτο μυθιστόρημα του τριανταεννιάχρονου συγγραφέα - και γόνου παλιάς οικογένειας Σουηδών αριστοκρατών. Το πρωτότυπο ιστορικό νουάρ που δημιούργησε έχει καταφέρει να συνδυάσει την κριτική με την εμπορική επιτυχία, χαρίζοντάς του το βραβείο της Σουηδικής Ακαδημίας Αστυνομικής Λογοτεχνίας και τον τίτλο του καλύτερου βιβλίου της χρονιάς στη Σουηδία για το 2018. Το εγκώμιο του Niklas Natt och Dag πλέκει ένας άλλος Σουηδός μετρ του μυστηρίου, ο Arne Dahl, ο οποίος αποκαλεί το 1793 «ένα αναπάντεχο αριστούργημα».


Οι παλιές πληγές ματώνουν ξανά στην Ξηρασία της Jane Harper

Η ξηρασία, Jane Harper (μετάφραση: Χίλντα Παπαδημητρίου)

Η Αυστραλία περνά τη χειρότερη ξηρασία του αιώνα. Ο αστυνομικός Άρον Φαλκ επιστρέφει με μισή καρδιά στη γενέτειρά του για την κηδεία του καλύτερου φίλου των παιδικών του χρόνων. Στη μικρή πόλη της Κιβάρα όλοι πιστεύουν ότι ο Λιουκ Χάντλερ σκότωσε τη γυναίκα και το γιο του και αυτοκτόνησε και αποδίδουν το φονικό στη Μεγάλη Ξηρασία. Παρά τη θέλησή του, ο Φαλκ αναγκάζεται να συμμετάσχει στην έρευνα. Μυστικά από το παρελθόν έρχονται στην επιφάνεια, οι εντάσεις γίνονται ανυπόφορες και η καχυποψία διαποτίζει την άνυδρη πόλη.

Η ξηρασία είναι το καθηλωτικό συγγραφικό ντεμπούτο της Αυστραλέζας Jane Harper, η οποία ήδη θεωρείται το πιο «καυτό» εκδοτικό φαινόμενο στον χώρο της αστυνομικής λογοτεχνίας. Και όχι άδικα, αφού το πρώτο της μυθιστόρημα έχει εκδοθεί σε περισσότερες από 35 χώρες, έχει πουλήσει περισσότερα από 1.000.000 αντίτυπα και έχει σαρώσει διακρίσεις, μεταξύ των οποίων και το βραβείο CWA Gold Dagger για το Καλύτερο Μυθιστόρημα. «Θα μπορούσε να είναι η αρχή ενός κύματος από τους αντίποδες που θα ξεπεράσει το σκανδιναβικό νουάρ», διαβάζουμε στην Evening Standard και δεν έχουμε παρά να περιμένουμε τη συνέχεια της ιστορίας του Άρον Φαλκ, ο οποίος επιστρέφει στην Άγρια φύση.

Τα παραπάνω βιβλία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΒΙΒΛΙΟ
NEWS
Save