Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
07.01.2020

Αποκλειστικό: Δείτε ένα απόσπασμα από το πολυαναμενόμενο 1917 του Σαμ Μέντες

Γυρισμένη σαν σε μονοπλάνο, η νέα πολεμική περιπέτεια από το σκηνοθέτη του Τζέιμς Μποντ διεκδικεί ήδη 3 Χρυσές Σφαίρες και βάζει πλώρη για τα Όσκαρ.

Αργοπορημένο αλλά πανίσχυρο εισέρχεται στην κούρσα των βραβείων το 1917, η νέα ταινία του Σαμ Μέντες, που άφησε πίσω του τον Τζέιμς Μποντ για μια πολύ πιο προσωπική, αν και τεράστιας κλίμακας, ιστορία που εκτυλίσσεται κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Την τελευταία φορά που ο υψηλού προφίλ σκηνοθέτης ενός μπλοκμπάστερ franchise έκανε το πέρασμα στα χαρακώματα, πήραμε την Δουνκέρκη, αλλά όσο τεχνικά εντυπωσιακή κι αν ήταν η ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν, το 1917 ανεβάζει ακόμα περισσότερο τον πήχυ με το τέχνασμα που έκανε τους πρώτους θεατές και κριτικούς να παραμιλάνε: είναι φαινομενικά γυρισμένο σε ένα συνεχές πλάνο, με στρατηγικά τοποθετημένα cuts έτσι ώστε να ενισχύεται η αίσθηση (σαν το Birdman, αλλά ελπίζουμε καλύτερο από το Birdman). Ο Μέντες ήθελε να εκτυλίσσεται η ταινία σε πραγματικό χρόνο και για την πραγματοποίησή της επιστράτευσε το σύνηθες κορυφαίο τεχνικό επιτελείο, από το διευθυντή φωτογραφίας Ρότζερ Ντίκινς (Jarhead, Skyfall) και το σχεδιαστή παραγωγής Ντένις Γκάσνερ (Skyfall, Ο Δρόμος της Απώλειας) μέχρι τον αγαπημένο του συνθέτη Τόμας Νιούμαν.

H ταινία, που είναι υποψήφια, μεταξύ άλλων για 3 Χρυσές Σφαίρες, παρακολουθεί τις προσπάθειες δύο νεαρούς βρετανούς υποδεκανείς που πρέπει να περάσουν από τα εδάφη του αντιπάλου για να παραδώσουν ένα μήνυμα που θα σταματήσει μια επίθεση σε εκατοντάδες στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένου και του αδερφού του ενός. Τους δύο ήρωες υποδύονται οι ανερχόμενοι Τζορτζ Μακέι και Ντιν-Τσαρλς Τσάπμαν, επιλεγμένοι από το σκηνοθέτη ακριβώς επειδή δεν είναι οικείοι στο κοινό. Η ιστορία βασίζεται στις αφηγήσεις του παππού του Μέντες, ο οποίος ήταν αγγελιαφόρος στο Δυτικό Μέτωπο και μοιράστηκε με τον εγγονό του τις εμπειρίες του και τα πρόσωπα που γνώρισε τότε. 

Μπορείτε να πάρετε μια γεύση από το 1917 στο παραπάνω κλιπ, που κάνει πρεμιέρα αποκλειστικά στην Popaganda.

Η ταινία κυκλοφορεί στις αίθουσες στις 9 Ιανουαρίου από την Odeon.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΙΝΕΜΑ
NEWS
Save