Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
27.01.2019

Σταρ του σινεμά στη μικρή οθόνη

Η χρυσή εποχή της τηλεόρασης είναι εδώ για τα καλά. Αστέρια του κινηματογράφου όχι μόνο δεν σνομπάρουν τις τηλεοπτικές σειρές, αλλά δίνουν ερμηνείες αντάξιες της φήμης τους.

Το τελευταίο τρίμηνο του 2018 προβλήθηκαν τηλεοπτικές σειρές με πρωταγωνιστές εξέχοντες ηθοποιούς του αμερικανικού κινηματογράφου. Τρεις από τους πιο διάσημους ήταν ο Τζιμ Κάρεϊ, ο Μάικλ Ντάγκλας και η Τζούλια Ρόμπερτς. Η εμφάνισή τους στη «μικρή οθόνη» δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από τις μεγάλες ερμηνείες που μας χαρίζουν εδώ και δεκαετίες στον κινηματογράφο, επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τον ισχυρισμό ότι διανύουμε πλέον και επίσημα τη «χρυσή εποχή της τηλεόρασης».

Kidding

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς «Kidding», στην οποία πρωταγωνιστεί ο Τζιμ Κάρεϊ, προβλήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου από το κανάλι Showtime. Ο διάσημος κωμικός είχε πρωταγωνιστήσει στη σειρά «The Duck Factoryy» το 1984 και από τότε έκανε διάφορα σύντομα τηλεοπτικά περάσματα. Φέτος όμως ανέλαβε κεντρικό ρόλο στη σειρά, σηματοδοτώντας τη νέα συνεργασία του με τον Μισέλ Γκοντρί, σκηνοθέτη της σημαντικότερης ίσως κινηματογραφικής στιγμής στην καριέρα του, στην ταινία «Η αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού».

Στο «Kidding» ο Τζιμ Κάρεϊ υποδύεται τον Τζεφ Πικιρίλο, έναν διάσημο δημιουργό και παρουσιαστή ενός παιδικού προγράμματος, τον οποίον όλοι ξέρουν ως Τζεφ Πικλς, μιας και στην εκπομπή του χρησιμοποιεί την περσόνα του «Mr. Pickles». Έχοντας για συμπρωταγωνιστές μαριονέτες σχεδιασμένες και κατασκευασμένες από την αδελφή του, γράφει και ερμηνεύει μια σειρά από χαρούμενα παιδικά τραγούδια που έχουν στόχο να περάσουν θετικά μηνύματα στους μικρούς τηλεθεατές.

 

Homecoming

Η Τζούλια Ρόμπερτς δεν είχε πρωταγωνιστήσει ποτέ ξανά σε σειρά στη μεγάλη καριέρα της. Το πρωταγωνιστικό τηλεοπτικό της ντεμπούτο το έκανε τον περασμένο Νοέμβριο με τη σειρά «Homecoming», που προβλήθηκε από τη συνδρομητική πλατφόρμα του Amazon. Το «Homecoming» ήταν το πρώτο μυθοπλαστικό podcast της Gimlet, το οποίο ξεκίνησε να εκπέμπει το 2016 και αμέσως μετά το Amazon απόκτησε τα δικαιώματα για την τηλεοπτική του μεταφορά. Παρότι το καστ των ηθοποιών που ακούγονταν στο podcast ήταν κάθε άλλο παρά αδιάφορο (Κάθλιν Κίνερ, Ντέιβιντ Σουίμερ και Όσκαρ Άισακ), η προσθήκη της Τζούλια Ρόμπερτς στον πρωταγωνιστικό ρόλο στην τηλεοπτική του εκδοχή έδωσε στο εγχείρημα μεγάλη δημοσιότητα.

Στη σειρά η Τζούλια Ρόμπερτς υποδύεται τη Χάιντι Μπέργκμαν, μια ψυχολόγο που εργάζεται σε μια κυβερνητική οργάνωση που ονομάζεται «Homecoming» («Επαναπατρισμός»), η οποία έχει στόχο να βοηθήσει τους στρατιώτες που επιστρέφουν από το πεδίο της μάχης να προσαρμοστούν στην παλιά τους ζωή ως πολίτες. Ο ρόλος της Χάιντι είναι να παίρνει μια σειρά συνεντεύξεων από τους στρατιώτες, ρωτώντας τους κυρίως για εμπειρίες και βιώματα που τους έχουν στιγματίσει και είναι πιθανό να επηρεάσουν και να δυσκολέψουν την προσαρμογή τους.

Η δομή της σειράς μάς δίνει αμέσως να καταλάβουμε ότι τα πράγματα δεν είναι όπως ακριβώς φαίνονται. Χωρίζεται σε δύο χρονικές περιόδους: η πρώτη αφορά την εποχή που η Χάιντι εργαζόταν στο «Homecoming» και η δεύτερη είναι κάποια απροσδιόριστη στιγμή στο μέλλον, κατά την οποία εργάζεται ως σερβιτόρα σε ένα φθηνό εστιατόριο. Όταν ένας κρατικός λειτουργός την επισκέπτεται και αρχίζει να τη ρωτάει για γεγονότα από την προηγούμενη περίοδο της ζωής της, ξεκινά το μυστήριο. Κάτι φαίνεται να είχε πάει στραβά με έναν στρατιώτη, και η περιέργεια του κρατικού λειτουργού να σκαλίσει παραπάνω τα στοιχεία βάζει μπροστά την υπόθεση της σειράς. Σταδιακά, ξετυλίγεται ένα κουβάρι αποκαλύψεων.

Kominsky Method

Ο Μάικλ Ντάγκλας ολοκλήρωσε τον πρώτο του τηλεοπτικό πρωταγωνιστικό ρόλο το 1976, όταν τελείωσε η σειρά «Οι δρόμοι του Σαν Φρανσίσκο». Τριάντα δύο χρόνια –και δύο βραβεία Όσκαρ– μετά, πρωταγωνιστεί στη σειρά του Netflix «Η μέθοδος Κομίνσκι». Στη γλυκόπικρη κωμωδία που «ανέβηκε» online στις 16 Νοεμβρίου και αποτελείται από 8 επεισόδια, ο Ντάγκλας υποδύεται τον Σάντι Κομίνσκι, έναν διάσημο καθηγητή υποκριτικής, ο οποίος κάποια στιγμή είχε κάνει επιτυχία ως ηθοποιός χωρίς όμως να έχει την αναμενόμενη πορεία. Η πικρία για την καριέρα που θα μπορούσε να κάνει αλλά δεν έκανε, μετριάζεται από την επιτυχία του ως δασκάλου υποκριτικής πολλών σταρ, κάνοντάς τον να μοιάζει υπερφίαλος και σίγουρος για τον εαυτό του.

Διάβασε όλο το άρθρο στο inside story (https://bit.ly/2RhVqMa)


Το inside story είναι το πρώτο συνδρομητικό–ενημερωτικό site χωρίς διαφημίσεις στην Ελλάδα. Ανεξάρτητο αποκαλυπτικό με οικονομική αυτοτέλεια και διαφάνεια. 

Ειδικά για τους αναγνώστες της Popaganda: Γνώρισε το inside story για ένα μήνα δωρεάν, βάζοντας τον κωδικό κουπονιού popaganda στην http://bit.ly/2hKhNL9

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ TV SHOWS
NEWS
Save