Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
12.02.2020

Ένα mixtape του Felizol για τα Έπη & Εργόχειρα της Χαμένης Λεωφόρου του Ελληνικού Σινεμά

Η Χαμένη Λεωφόρος επιστρέφει στο Άστορ (13-16/2) με ταινίες που το φορμάτ τους δεν τους επιτρέπει να παρουσιάζονται συχνά στο ευρύ κοινό. Ο Felizol έφτιαξε ένα mixtape κατάλληλο για την περίσταση.

Ακροπόλ του Παντελή Βούλγαρη (1996)

Τον Φεβρουάριο του 2020 η Χαμένη Λεωφόρος του Ελληνικού Σινεμά επιστρέφει για λίγες μέρες στο Άστορ με ένα συμπυκνωμένο πρόγραμμα που χωράει τα πάντα. Από την Πέμπτη 13 έως την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου θα προβληθούν ταινίες που το φορμάτ τους δεν τους επιτρέπει να παρουσιάζονται συχνά στο ευρύ κοινό, ταινίες μικρού και μεσαίου μήκους, που σπάνια βρίσκουν τον χώρο τους στην επίσημη διανομή, ταινίες μεγάλες σε διάρκεια που ο προγραμματισμός τους είναι συχνά δύσκολος, ταινίες στα 16mm που οι κινηματογραφικές αίθουσες δεν διαθέτουν τον απαιτούμενο τεχνικό εξοπλισμό για να τις προβάλουν. Όλες αυτές θα χωριστούν σε τέσσερις διαφορετικές θεματικές ανά μέρα (Κλέφτες Αμαρτωλοί, Περί Έρωτος, Ποιητές Ουρανού και Γης, Βαριετέ) και θα παρουσιαστούν σαν μια πολύτιμη προίκα από Έπη και Εργόχειρα  του Ελληνικού Κινηματογράφου. 

Στις 13 Φεβρουαρίου οι Κλέφτες και Αμαρτωλοί του Αγγελόπουλου, του Αβδελιώδη και του Τσιώλη ζητούν άφεση αμαρτιών. Στις 14 Φεβρουαρίου γιορτάζουμε τον Άγιο Βαλεντίνο με όλους τους Πέρι Έρωτος συνδυασμούς, αστικούς, βουκολικούς, γκονταρικούς και γοτθικούς. Στις 15 Φεβρουαρίου σαν Ποιητές Ουρανού και Γης, ο Δαμιανός, η Μαρκετάκη, ο Τορνές και οι απόγονοι τους, πετάνε στη γη και προσγειώνονται στον ουρανό. Και στις 16 Φεβρουαρίου ο Παναγιωτόπουλος, ο Φέρρης κι ο Βούλγαρης παρουσιάζουν το  Βαριετέ, ένα αλλόκοτο ψυχαγωγικό σόου, με νούμερα μουσικά, χορευτικά και ταχυδακτυλουργικά.

Όπως σε κάθε βόλτα της Χαμένης Λεωφόρου, έτσι και τώρα ο Felizol έφτιαξε ένα mixtape για την περίσταση:

Κέντημα την χτύπησες τη Λεωφόρο στο μπουφανάκι μεγάλε. Και σου πάει, και της πάει και κείνης. Που μεγαλώνει και μεγαλώνει και ο ορίζοντας ανοίγει στην έρημη πόλη. Με τα φολκ ωωω και τα ψυχτοτρόπικ γιε γιε, με αστραπές απ’ τον μεσαίωνα και βίντεο του 91. Θυμάσαι το 91 ψυχούλα μου; Ήσουν μόλις 12. Αν θυμάμαι το μεσαίωνα λέει. Δείχνεις τόσο κουλ τώρα με ζόμπι και Μεγαλέξανδρο τρανή τη φορεσιά . Τόσο κουλ, που κάθε φορά που θα κοιμάσαι τα λευκά πρόβατα θα μετράνε εσένα.

Tracklist:

Wojciech Rusin – Jupiter (2019)
Guiseppe Leonardi – Kannibalentanz (2018)
Eiger Drums Propaganda II -The Moon (2019)
Jonquera – Umamami (2019)
Principles of Geometry Revisitent - Dans la doublure du veston (2019)
Steve Pepe -Dejavu (2020)
Wolfgang Dauner – Lady Blue (1971)
Thunder Tillman - Condor Sunflower (2019)
Oliver Coates – Charlev (2018)
Daniel Lopatin -  Windows (Uncut Gems OST) (2019)
Ingus Baušķenieks -  Lidojums Uz Sauli (1995)
Lubos Fiser - Matching Mirrors _ Morgiana's Prowl (Morgiana OST) (1972 /2013)

Η Χαμένη Λεωφόρος του Ελληνικού Σινεμά: Έπη και Εργόχειρα
13-16 Φεβρουαρίου
Κινηματογράφος Άστορ, Σταδίου 28 (είσοδος εντός στοάς Κοραή, ΜΕΤΡΟ Πανεπιστήμιο)
Τιμές εισιτηρίων: 5 ευρώ ανά προβολή | 8 ευρώ ημερήσιο εισιτήριο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΙΝΕΜΑ
NEWS
MOST SHARED
JUST PUBLISHED