Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
08.11.2018

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ακούστε το "Abyssal Sky" από το πρώτο άλμπουμ του Freedom Candlemaker

Το πρώτο album του Ελληνοκύπριου τραγουδοποιού και παραγωγού Λευτέρη Μουμτζή θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο του 2019 από την Inner Ear.

Freedom Candlemaker είναι η ακριβής αγγλική μετάφραση του ονόματος του Ελληνοκύπριου τραγουδοποιού και παραγωγού Λευτέρη Μουμτζή. Πέρα από τις κυκλοφορίες του σαν J.Kriste, Master of Disguise και τις διάφορες συνεργασίες είναι και ο ιδρυτής της ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρίας Louvana Records και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Φέγγαρος. 

Το μουσικό του ταξίδι ξεκίνησε στην ηλικία των έξι ετών όταν άρχισε να μαθαίνει πιάνο. Στα δεκατέσσερα ξεκίνησε μαθήματα σαξόφωνου και λίγο αργότερα άρχισε να παίζει στο ροκ συγκρότημα της αδελφής του πρώτα πιάνο και αργότερα ως τραγουδιστής. Κατά τη διάρκεια της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας του δίδαξε τον εαυτό του να παίζει κιθάρα, μπάσο και τύμπανα και αποφάσισε ότι η μουσική ήταν το μέλλον του.

Σπούδασε αρχικά στη Βοστώνη και στη συνέχεια στο Μπέρμινχαμ και έζησε για αρκετά χρόνια στο Λονδίνο όπου δημιούργησε μπάντες όπως οι Masters of Disguise και οι Trio Tekke (με τους οποίους συνεχίζει μέχρι σήμερα) και διοργάνωσε ανεξάρτητα μουσικά δρώμενα κυρίως στο Νότιο Λονδίνο. Με την επιστροφή του στην Κύπρο ίδρυσε την Louvana Records με τον Αντρέα Τραχωνίτη. Είναι επίσης μέλος του συγκροτήματος Σωτήρες. Το πρώτο του album με το όνομα Freedom Candlemaker θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο του 2019 από την Inner Ear.

Όπως εξηγεί ο ίδιος γι' αυτή την επερχόμενη κυκλοφορία «το Abyssal Sky είναι το πρώτο τραγούδι από το δίσκο "Beaming Light" του Freedom Candlemaker, τον οποίο αρχίσαμε να ηχογραφούμε τον Δεκέμβριο του 2016 με τον Άλεξ Μπόλπαση στην Αθήνα. Με τον Άλεξ είμαστε φίλοι εδώ και πολλά χρόνια, από τα φοιτητικά χρόνια στην Αγγλία, και με την επιστροφή του στην Αθήνα είχαμε φτιάξει μαζί το δίσκο "Girls, Ghosts and Gods" που κυκλοφόρησα το 2009 σαν J.Kriste, Master of Disguise. Mε το "Beaming Light" θέλαμε να το πάμε ηχητικά ένα βήμα παραπέρα. Το δουλέψαμε με αργά και σταθερά βήματα κατά τη διάρκεια δύο χρόνων ραφινάροντας σιγά - σιγά τον ήχο των κομματιών. Το Abyssal Sky ήταν το πρώτο κομμάτι που δουλέψαμε και θεωρήσαμε ιδανικό να είναι και το πρώτo που θα βγει προς τα έξω. Εγώ τραγουδώ, παίζω μπάσο, κιθάρες και πλήκτρα, ενώ τύμπανα παίζει o Mιχάλης Καπηλίδης και επιπλέον κιθάρες ο Δημήτρης Χατζηζήσης». 

Freedom Candlemaker- Abyssal Sky- κυκλοφορεί τον Φεβρουάριο του 2019 από την Inner Ear.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΟΥΣΙΚΗ
NEWS
Save