Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
05.01.2022

Αγαπητέ μιλένιαλ, μήπως όσα σου αρέσουν είναι cheugy;

Σας αρέσουν τα Φιλαράκια; Αγαπάτε τους πίνακες με quotes; Φοράτε skinny jeans; Τότε μάλλον είστε cheugy. Η νέα αγαπημένη λέξη του ίντερνετ έρχεται για να υπενθυμίσει στους 30κάτι πως δεν είναι πια και τόσο cool.

Εικονογράφηση: Κατερίνα Καραλή

Κάθε τόσο μια νέα λέξη έρχεται για να κατακλύσει το ίντερνετ και να γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας. Πριν λίγα χρόνια ήταν το basic, πέρυσι ήταν το covidiot και φέτος φαίνεται πως είναι το cheugy (προφέρεται τσούγκι). Κι αν αναρωτιέστε τι ακριβώς σημαίνει, τότε συνεχίστε να διαβάζετε, γιατί μπορεί να είστε κι εσείς cheugy, χωρίς να το ξέρετε. Δεν είναι απαραίτητα κακό, αλλά δεν είναι και κάτι για το οποίο πρέπει να περηφανεύεστε. Πιο συγκεκριμένα, συνήθως περιγράφει ανθρώπους που εξακολουθούν να κάνουν πράγματα που κάποτε ήταν μόδα, αλλά δεν είναι πια.

Τον όρο επινόησε η Hallie Cain το 2013, όσο ακόμα πήγαινε σχολείο, θέλοντας να περιγράψει μια κατάσταση που δεν είναι ακριβώς basic ή uncool, αλλά έχει περισσότερο να κάνει με όσους είναι εκτός εποχής ή προσπαθούν υπερβολικά να ταιριάξουν με τάσεις, χωρίς αυτό να τους βγαίνει φυσικά. Η 24χρονη πλέον, έψαχνε μια λέξη που να περιγράφει όσους απέχουν ελάχιστα από τα τρεντς και κάπως έτσι, της ήρθε στο μυαλό το cheugy.

Σιγά-σιγά η λέξη άρχισε να εξαπλώνεται στο σχολείο της και όσο οι συμμαθητές της αποφοιτούσαν, άρχισε να εξαπλώνεται στα πανεπιστήμια που επέλεγαν για να φοιτήσουν, ώσπου το σωτήριο έτος 2021 το cheugy κατέκτησε το TikTok, το αγαπημένο social media της Gen Z. Ίσως γι΄αυτό τα περισσότερα πράγματα που χαρακτηρίζονται ως cheugy έχουν να κάνουν με τους μιλένιαλ. Είναι άλλος ένας τρόπος για τους 20αρηδες να θυμίσουν στα μεγαλύτερα αδέρφια τους πως πέρασε η μπογιά τους. Υπάρχει νέος σερίφης στην πόλη και είναι πιο cool. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by cheug life (@cheuglife)

Για την Gen Z, cheugy είναι τα skinny jeans και οι χωρίστρες στην άκρη, οι πίνακες με inspirational quotes και οι ζώνες Gucci με την μεγάλη αγκράφα, όσοι παντρεύονται μικροί και οι ενήλικες που λατρεύουν οτιδήποτε έχει να κάνει με την Disney. Πράγματα που λίγο ή πολύ αγαπούν όσοι γεννήθηκαν εκεί γύρω στο 1990. Υπάρχουν όμως και πράγματα που θα είναι αιωνίως uncheugy. Τα ψώνια από second hand μαγαζιά, τα Levi’s jeans, τα σανδάλια Birkenstock, η διακόσμηση σπιτιού, εκτός κι αν τα διακοσμητικά προέρχονται από μεγάλες αλυσίδες, το να ντύνεστε όμορφα για να αρέσετε σε εσάς και η αυτοπεποίθηση, είναι μερικά από αυτά. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by cheug life (@cheuglife)

«Ήταν μια κατηγορία που δεν υπήρχε», λέει η Hallie Cain. «Υπήρχε μια λέξη που έλειπε, η οποία ήταν στην άκρη της γλώσσας μου και κάπως έτσι γεννήθηκε το cheugy. Πιστεύω ότι ο ήχος της ταιριάζει ακριβώς στην κατάσταση που ήθελα να περιγράψω». Παρόλο βέβαια, που η λέξη έχει μια αρνητική χροιά, ακόμα και άνθρωποι που την χρησιμοποιούν, αισθάνονται πως πολλά κομμάτια της καθημερινότητάς τους μπορεί να χαρακτηριστούν cheugy. Άλλωστε, όλοι έχουμε ένα τζιν εκτός μόδας, που όμως μας ταιριάζει γάντι και θα το φοράμε μέχρι να λιώσει πάνω μας.

Ο νέος viral όρος που ακούστηκε για πρώτη φορά στο TikTok τον Μάρτιο του 2021 δεν αποσκοπεί στο να κάνει «μπούλινγκ» σε όσους είναι cheugy. Είναι περισσότερο ένα είδος πειράγματος. Άλλωστε κάποια στιγμή, μια άλλη γενιά θα κοιτά πίσω στα trends του 2022 και θα τα θεωρεί cheugy. Η έννοια είναι τόσο ευρεία που καταλήγει πια να είναι υποκειμενικό το τι είναι και τι δεν είναι cheugy για τον καθένα.

Αυτό όμως που θα είναι πάντα cheugy και δεν θα γίνει ποτέ cool, είναι οτιδήποτε γράφει πάνω του Live, Love, Laugh. Αν το έχετε ήδη χτυπήσει πάνω σας σε τατουάζ, λυπούμαστε.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by cheug life (@cheuglife)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ LIFE
NEWS
Save