Χαλαρώστε τα ρούχα σας. Η καούρα συμβαίνει επειδή το περιεχόμενο του στομάχου πηγαίνει πίσω στον οισοφάγο, όπου τα οξέα του μπορεί να κάψουν τους ιστούς. Μια αιτία καούρας είναι αν φοράτε πολύ στενά ρούχα, τα οποία πιέζουν το στομάχι. Άρα το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να χαλαρώσετε τη ζώνη σας, το φόρεμα σας ή ότι άλλο σας σφίγγει την κοιλιά.

Εντοπίστε τα λαχανικά στα οποία έχει ευαισθησία το πεπτικό σας σύστημα. Πολλοί άνθρωποι είναι ευαίσθητοι στην κατανάλωση ορισμένων λαχανικών όπως το κουνουπίδι, το κολοκύθι, οι πιπεριές και το λάχανο. Αν η κατανάλωση των τροφών αυτών προκαλεί μια αίσθηση φουσκώματος ή άλλα συμπτώματα δυσπεψίας ή καούρας, είναι καλύτερο να μετριάσετε την κατανάλωσή τους και να τα αντικαταστήσετε με κάτι άλλο.

Καθίστε σε ευθεία θέση. Η στάση του σώματος μπορεί να συμβάλλει στην καούρα, οπότε αν μετά το φαγητό είστε σε ξαπλωμένη θέση, δοκιμάστε να είστε όρθιοι. Προσπαθήστε να στέκεστε όσο περισσότερο σε ευθεία στάση μπορείτε και θα αποφύγετε τα δυσάρεστα συμπτώματα της καούρας. Όταν φτάσετε σπίτι και  ξαπλώσετε στο κρεβάτι προσπαθήστε να έχετε σηκωμένο το πάνω μέρος του σώματος. Βάζοντας όμως, μόνο ένα μαξιλάρι στο κεφάλι σας, δεν είναι αρκετό, γιατί στόχος σας πρέπει να είναι η ανύψωση από τη μέση και πάνω. Ένα ρυθμιζόμενο κρεβάτι θα ήταν το ιδανικό. Εάν δεν είναι εφικτό, τότε μπορείτε να αυξήσετε τη γωνία του σώματος χρησιμοποιώντας ένα μαξιλάρι σαν σφήνα.

Αν είστε καπνιστής και πάσχετε από καούρες, τότε πρέπει να κόψετε το κάπνισμα, γιατί επιδεινώνει τα συμπτώματα. Εκτός λοιπόν από όλες τις άλλες άσκημες συνέπειες του καπνίσματος, αυξάνει και τις πιθανότητες να βιώσετε τα δυσάρεστα συναισθήματα της καούρας.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο Jenny.gr, κάνοντας κλικ εδώ.