Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
26.04.2019

Μήπως τα φετινά σου πασχαλινά κουλουράκια να τα φτιάξεις με σοκολάτα;

Αφού η σοκολάτα μόνο χαρά μας δίνει, γιατί όχι;

Κείμενο: Άννα Χαλικιά Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Ιωαννίδης Food Styling: Μαριλού Παντάκη

Τι θυμάσαι περισσότερο απ’ όταν ήσουν παιδί; Τα πασχαλινά κουλουράκια που βουτούσες στην πορτοκαλάδα και στο πρωινό σου γάλα ή μήπως τα ελαφρώς κακόγουστα και υπέροχα απολαυστικά –πιο μεγάλα απ’ το κεφάλι σου– σοκολατένια αυγά;

Γιατί εγώ θυμάμαι περισσότερο τα δεύτερα. Αυτά είναι που λιγουρευόμουν εκείνες τις ανέμελες μέρες που τα σχολεία ήταν κλειστά. Βλέπεις η ζημιά έγινε από νωρίς: ήμουν ήδη αθεράπευτη chocoholic.

Τα παχουλά βανιλένια κουλουράκια της Λαμπρής που έφτιαχνε με το κιλό η γιαγιά μου, μου φαίνονταν κάπως βαρετά (αν και θα έδινα τα πάντα για να τα γευτώ ξανά). Σκέψου έναν κόσμο, όπου τα δύο αγαπημένα σου πασχαλινά εδέσματα ενώνονται και γίνονται ένα.

Ιδού το σοκολατένιο πασχαλινό κουλουράκι. Μπορεί να «παίζει» με την αυστηρή παράδοση, όμως τα κεράσματα δεν φτιάχτηκαν για να προσφέρουν χαρά; Κι αφού η σοκολάτα μόνο χαρά μας δίνει, γιατί όχι;

Είναι και πανεύκολα! Βάζεις όλα τα υλικά ένα-ένα στον κάδο της κουζινομηχανής και η ζύμη φτιάχνεται μόνη της. Το μόνο που έχεις να κάνεις; Να τα πλάσεις με τα χεράκια σου. Και αφού τα ψήσεις, να τα βουτήξεις σε λιωμένη σοκολάτα και να τα πασπαλίσεις με αμυγδαλάκι. Κάτι μου λέει ότι το φετινό Πάσχα θα είναι ιδιαιτέρως σοκολατένιο…

Πασχαλινά κουλουράκια με σοκολάτα
Μερίδες: 25 κουλουράκια
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 1 ώρα & 20 λεπτά

Υλικά για τα κουλουράκια
120 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. ζάχαρη
2 μικρά αυγά
120 ml γάλα φρέσκο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
¼ κ.γ. αλάτι
¼ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
¼ κ.γ. μαγειρική σόδα
50 γρ. κακάο
450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Άλλα υλικά
150 γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια
4 κ.σ. αμύγδαλα τριμμένα

Διάβασε την εκτέλεση της συνταγής στο madameginger.com 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ POPTRIVIA
NEWS
Save