31.03.2019

Πώς να αποτοξινώσουμε το σώμα μας μέσα σε 24 ώρες

Υπάρχουν κάποιες απλές αλλαγές που μπορείς να ξεκινήσεις από σήμερα κιόλας και οι οποίες μπορούν να βάλουν το σώμα σου στη διαδικασία αποτοξίνωσης.

Μετά από περιόδους, που δίνουμε το κάτι παραπάνω στο ποτό, το φαγητό και γενικότερα γίνεται μία κατάχρηση στις απολαύσεις, είναι λογικό να νιώθουμε πως θέλουμε να κάνουμε μία κάποια αποτοξίνωση. Όπως λένε και οι ειδικοί η επίπτωση μίας φτωχής διατροφής και μπόλικου ποτού μέσα στη πάροδο του χρόνου είναι ένα “χαλασμένος” μεταβολισμός. Η δυσλειτουργία του μεταβολισμού μπορεί να παρουσιαστεί ως αύξηση βάρους, αυξημένη πίεση και χοληστερίνη, λιγότερη ενέργεια, μία συνεχόμενη λιγούρα για φαγητό και δυσκολία στον ύπνο. Αυτά είναι α κακά νέα.

Τα καλά νέα είναι πως αυτά τα συμπτώματα μπορούν να μειωθούν ή και να εξαφανιστούν με μερικές αλλαγές στον τρόπο ζούμε. Υπάρχουν κάποιες απλές αλλαγές που μπορείς να ξεκινήσεις από σήμερα κιόλα και οι οποίες μπορούν να βάλουν το σώμα σου στη διαδικασία αποτοξίνωσης.

Κοιμήσου

Το να κάνεις έναν καλό ύπνο είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να αποτοξινώσεις το σώμα σου. Ο ύπνος έχει συσχετιστεί με την απώλεια βάρους, τη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και του στρες και τη βελτίωση της γενικότερης υγείας. Το καλύτερο με τον ύπνο είναι πως δεν χρειάζεται να κάνεις κάποια προσπάθεια – απλά διατήρησε μία σωστή θερμοκρασία στο υπνοδωμάτιό σου και κοιμήσου για 10 ώρες.

Πιες ένα μεγάλο ποτήρι νερό μόλις ξυπνήσεις

Και πριν πέσεις για ύπνο. Και μέσα στην ημέρα. Αν το σκεφτείς, όταν κοιμόμαστε, για περίπου 7 ώρες ή και περισσότερες, δεν ενυδατωνόμαστε καθόλου. Δίνοντας στο σώμα μας την ενυδάτωση που χρειάζεται μόλις ξυπνήσει, ανανεώνει και ενεργοποιεί τα κύτταρά μας.

Κάνε πολλά διαλείμματα για να τεντωθείς

Κάνε ένα διάλειμμα κάθε ώρα, ακόμα και για πέντε λεπτά, για να τεντωθείς και να κουνήσεις το σώμα σου. Αυτό θα μειώσει την κούραση που νιώθεις, θα φέρει αίμα στους μυς, και θα αυξήσει λίγο τους παλμού της καρδιάς σου, και θα κάψεις και μερικές θερμίδες.

Αναζήτησε ροφήματα που σε ξεφουσκώνουν

Πίνε βοτάνια, πολλά βοτάνια.

Διαβάστε τη συνέχεια στο ladypapaya.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ WELLNESS
NEWS
MOST SHARED
JUST PUBLISHED