08.06.2019

Τώρα που βγαίνουμε όλοι σε μπαλκόνια και ταράτσες, ας δούμε ένα διαμέρισμα που έφτιαξαν οι Schema architecture & engineering

Φωτεινοί τόνοι, λιτές γραμμές, ένα δώμα και το φυσικό φως διαμορφώνουν ένα κομψό διαμέρισμα με θέα τόσο στο αστικό τοπίο όσο και στη θάλασσα.

Φωτογραφίες: Νίκος Αλεξόπουλος

Θεωρούν σημαντικό τα κτίρια κατοικιών να ενσωματώνονται αρμονικά στο φυσικό τους περιβάλλον, όποιο κι αν αυτό βρίσκεται. Σημαντική εκείνους είναι και η χρήση του φυσικού φωτός, ιδιαίτερα στην Ελλάδα που παρέχεται απλόχερα.

Οι αρχιτέκτονες του γραφείου Schema architecture & engineering αντιμετωπίζουν την αρχιτεκτονική ως τέχνη μέσα από την οποία μπορούν να προκύψουν ενδιαφέρουσες μορφές που να αναδεικνύουν την δημιουργικότητά της.

Ένα από τα πιο πρόσφατα έργα του γραφείου είναι μια μεζονέτα που τοποθετημένη στη Γλυφάδα καταλαμβάνει τους τελευταίους δύο ορόφους μιας πολυκατοικίας χτισμένης στις αρχές του 2000.  

Το διαμέρισμα Harmony επανασχεδιάστηκε με υπεύθυνη αρχιτέκτονα του έργου τη Μαριάννα Αθανασιάδου ενώ στην ομάδα μελέτης βρίσκονταν οι Μαριέττα Βαρνάβα και ο Χρήστος Σταυρογιάννης έχοντας ως βασικό τους στόχο την αύξηση του φυσικού φωτός εσωτερικά του χώρου, καθώς ο κύριος προσανατολισμός του είναι βορινός.

«Για το λόγο αυτό επιλέχθηκαν ανοιχτοί και φωτεινοί τόνοι στα χρώματα, τα δάπεδα, και τα υλικά. Η αισθητική του εσωτερικού σχεδιασμού είναι λιτή και σύγχρονη με στόχο να προκαλέσει τις αισθήσεις», εξηγούν.

Στο πρώτο επίπεδο του Harmony Apartment, δομικά στοιχεία όπως η κεντρική κολώνα και η μεταλλική σκάλα που οδηγεί στο δώμα, καλύπτονται με λευκές ξύλινες περσίδες. Με αυτόν τον τρόπο ορίζεται ο χώρος κίνησης, δημιουργείται κιγκλίδωμα στην σκάλα και λειτουργούν ως διαχωριστικό στοιχείο μεταξύ εισόδου και καθιστικού, ενώ ταυτόχρονα το διαμέρισμα αποκτά αισθητικό ενδιαφέρον, χαρακτήρα και κομψότητα.

Στο δεύτερο επίπεδο όπου βρίσκεται και ο εξωτερικός χώρος του δώματος, το καθιστικό τοποθετείται γύρω από το τζάκι και δημιουργείται χώρος μπαρ με πάσο σε λιτές γραμμές, που σε συνδυασμό με τα έντονα χρώματα, τα ξύλα και τα φωτιστικά «δημιουργούν ένα ζεστό και ευχάριστο ύφος στο δώμα».

Ο εξωτερικός χώρος του δώματος διαμορφώνεται έτσι ώστε να δοθεί έμφαση στην υπέροχη θέα προς στη θάλασσα. Οι περιμετρικές ζαρντινιέρες που λειτουργούσαν ως στηθαίο, αφαιρούνται και αντικαθίστανται με κρύσταλλα με πλήρη διαφάνεια στο φυσικό φως και τη θέα.

Οι διαφορετικές ποιότητες δαπέδων δημιουργούν επιμέρους χώρους καθιστικού και παιχνιδιού. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι υψηλής τεχνολογίας και αισθητικής, όπως το συνθετικό ξύλο που βοηθούν στην δημιουργία ιδιωτικότητας, σκίασης, αερισμού και ενσωματώνουν το πράσινο στο αστικό περιβάλλον.


Περισσότερες πληροφορίες για το αρχιτεκτονικό γραφείο θα βρείτε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ DESIGN
NEWS
MOST SHARED
JUST PUBLISHED