02.06.2020

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Το κανάλι Nickelodeon «έριξε μαύρο» για 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα

Όση ώρα δηλαδή είχε το πόδι του πάνω στον λαιμό του Τζορτζ Φλόιντ, ο αστυνομικός που του αφαίρεσε την ζωή.

Το παιδικό και εφηβικό τηλεοπτικό δίκτυο, Nickelodeon, σταμάτησε να μεταδίδει το πρόγραμμά του για σχεδόν 9 λεπτά για να τιμήσει τον Τζορτζ Φλόιντ, τον άνδρα που δολοφονήθηκε από αστυνομικό την Δευτέρα, 25 Μαΐου.

Το δίκτυο σταμάτησε την μετάδοση για ακριβώς 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα, τον ίδιο χρόνο που ο αστυνομικός είχε το γόνατό του στο λαιμό του Φλόιντ.

Σε μια κίνηση αλληλεγγύης, η οθόνη έγινε πορτοκαλί και έδειχνε μήνυμα που έγραφε: «Έχετε το δικαίωμα να είστε ορατοί, να σας ακούνε και να σας σέβονται ως πολίτες του κόσμου. Έχετε το δικαίωμα να ζείτε σε έναν κόσμο που είναι ειρηνικός. Έχετε το δικαίωμα να αντιμετωπίζεστε ισότιμα, ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματός σας. Έχετε το δικαίωμα να προστατευτείτε από τον κίνδυνο, την αδικία και το μίσος. Έχετε το δικαίωμα σε μια παιδεία που σας προετοιμάζει να διαχειριστείτε τον κόσμο. Έχετε δικαίωμα στις απόψεις σας και τα συναισθήματα σας, ακόμα κι αν άλλοι δεν συμφωνούν μαζί τους».

Η συμβολική αυτή στιγμή έρχεται έπειτα από ένα Σαββατοκύριακο κοινωνικής αναταραχής σε όλες τις ΗΠΑ, καθώς διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους προς τιμήν του Φλόιντ και για να διαμαρτυρηθούν για την αστυνομική βία στις μαύρες κοινότητες.

Το Nickelodeon έχει λάβει επαίνους για την κίνηση αυτή από πολλούς γονείς, ενώ άλλοι την επικρίναν, λέγοντας ότι δεν είναι η σωστή πλατφόρμα να κάνει μια τέτοια δήλωση, καθώς φοβίζει τα παιδιά.

Το κανάλι υπερασπίστηκε την απόφασή του λέγοντας «Δυστυχώς, μερικά παιδιά ζουν καθημερινά με τον φόβο».

MOST SHARED
JUST PUBLISHED