Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
16.03.2023

Μηχανοδηγοί ΟΣΕ: «Δεν θα ξεκινήσουμε τα δρομολόγια αν δεν μας ενημερώσουν για τα μέτρα ασφαλείας»

«Δεν θα βάλουμε το κεφάλι μας στην γκιλοτίνα» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ, Κώστας Γενιδούνιας.

Με τα προβλήματα στο υποβαθμισμένο σιδηροδρομικό δίκτυο να παραμένουν, οι μηχανοδηγοί ξεκαθαρίζουν πως δεν θα ξεκινήσουν να εργάζονται εάν δεν ενημερωθούν αναλυτικά, κόντρα στην προαναγγελία του νέου Υπουργού Μεταφορών Γιώργου Γεραπετρίτη για μερική επαναλειτουργία τιυ δικτύου. 

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ, Κώστας Γενηδούνιας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε πως «δεν θα βάλουμε το κεφάλι μας στην γκιλοτίνα», επισημαίνοντας τα εξής:

«Στην συνάντηση με τον κ. Γεραπετρίτη εμείς οι μηχανοδηγοί δεν ήμασταν, εμείς που οδηγούμε τα τρένα δεν προσκληθήκαμε, πήγε η Ομοσπονδία των σιδηροδρομικών ... εμείς που καταγγείλαμε όλα αυτά ως Σωματείο δεν ήταν κανείς», είπε ο κ. Γενηδούνιας. «Ενημερωθήκαμε με ένα draft για κάποιες προτάσεις. Έχουμε κι εμείς να κάνουμε, πολλές».

«Περιμέναμε ότι, επειδή υπάρχουν υπηρεσιακά στελέχη που δίνουν στον υπουργό τις κατευθύνσεις, κάποια πράγματα έπρεπε να έχουν λυθεί. Έχουν π.χ. ανακοινώσει ότι την άλλη Τρίτη ξεκινούν δρομολόγια προς Φλώρινα, Δράμα, γραμμές που υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τις επικοινωνίες. Στις 27 Φεβρουαρίου, μία ημέρα πριν το δυστύχημα στα Τέμπη, στη γραμμή προς Στρυμώνα που είναι να λειτουργήσει την Τρίτη έχουμε διαβάσεις που δεν λειτουργούν και δεν φυλάσσονται. Δεν γνωρίζουμε αν έχει λυθεί το θέμα. Μας λένε ότι θα ξεκινήσει η γραμμή ... μας το δίνουν γραπτώς, "δεν λειτουργούν", "δεν φυλάσσονται"», τόνισε ο κ. Γενηδούνιας. «Τι πρέπει να κάνουμε εμείς; Να σταματάμε σε διαβάσεις με μεγάλη κυκλοφορία ... σε γραμμές που κυκλοφορούν και εμπορικά ... Στη γραμμή προς Στρυμώνα που είναι να λειτουργήσει την Τρίτη, ένα τρένο μήκους 400-500 μ. ... πώς θα περάσει;».

Σε άλλο σημείο ο κ. Γενηδούνιας ανέφερε ότι «έχουμε θιγεί από αυτά που γίνονται τις τελευταίες ημέρες. Όχι μόνο δεν θα επιτρέψουμε να επικρατήσει η θεωρία του ανθρώπινου λάθους, αλλά και δεν θα βάλουμε τους εαυτούς μας στην γκιλοτίνα». «Να μας πουν αναλυτικά τι έχουν προτείνει. Δεν διαβάζουμε τίποτα για τις σήραγγες, για τις επικοινωνίες. Για τη γραμμή προς Στρυμώνα, Φλώρινα, Δράμα, δεν ακούσαμε αν οι διαβάσεις θα λειτουργούν. Τι πιστεύουν, ότι θα ξεκινήσουμε την Τρίτη αν μας δώσει κάποιος χαρτί ότι δεν λειτουργούν; Δεν θα ξεκινήσουμε».

Save