Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
19.09.2023

Τραγωδία στη Λιβύη: Τη σύγκληση της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας ζητά το ΠΑΣΟΚ

«Υπήρξε σημαντική καθυστέρηση και αντικρουόμενες πληροφορίες στις πρώτες ανακοινώσεις του ΓΕΕΘΑ σε σχέση με τα θύματα και τις συνθήκες του περιστατικού», τονίζεται στην επιστολή των βουλευτών.

Τη σύγκληση της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας «για το τραγικό περιστατικό στη Λιβύη» ζητά το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, με επιστολή έξι βουλευτών του, προς την πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής, Ντόρα Μπακογιάννη.

Στην επιστολή τους σημειώνουν (1) ότι «δεν είναι ευκρινή και σαφή τα πραγματικά περιστατικά και αίτια του τραγικού περιστατικού που προκάλεσε τον θάνατο πέντε μελών της στρατιωτικής αποστολής στη Λιβύη, (2) ότι υπήρξε σημαντική καθυστέρηση και αντικρουόμενες πληροφορίες στις πρώτες ανακοινώσεις του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, (3) ότι δεν είναι σαφές εάν και κατά πόσον τηρήθηκαν όλα τα ισχύοντα πρωτόκολλα ασφαλείας, και (4) επειδή η περιοχή στην οποία συνέβη το περιστατικό βρίσκεται σε εδαφική επικράτεια που στερείται κρατικής υπόστασης «αιτούμαστε την άμεση σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και την πρόσκληση των κ.κ. υπουργών Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας και του κ. αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής 'Αμυνας, με σκοπό την πλήρη και ενδελεχή ενημέρωση της Εθνικής Αντιπροσωπείας για το ως άνω τραγικό περιστατικό και όλα τα συναφή με αυτό ζητήματα».

Την επιστολή υπογράφουν οι Δ. Μπιάγκης, Δ. Μάντζος, Ν. Γιαννακοπούλου, Γ. Νικητιάδης, Στ. Μιχαηλίδης και Π. Παρασκευαΐδης.

Τάκης Κανελλόπουλος: «Ο κόσμος που ονειρεύτηκα δεν υπάρχει»
ΙΣΤΟΡΙΕΣ
#25Ν: Για κάθε θύμα έμφυλης βίας, διεκδικούμε αποτελεσματικές πολιτικές πρόληψης και αντιμετώπισης
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΑ
Δύο αρχιτέκτονες επαναπροσδιορίζουν την έννοια της αστικής διαβίωσης, με πρωτοποριακό μινιμαλιστικό σχεδιασμό
DESIGN
25.11.2023
Gaza Sunbirds: Προπονούνταν για τους Παραολυμπιακούς, τώρα διανέμουν βοήθεια στη Γάζα
ΙΣΤΟΡΙΕΣ
«Το Ινκάλ» επαναπροσδιόρισε την Επιστημονική Φαντασία και την τέχνη των κόμικς
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
Νόμος για την Ψυχική Υγεία: Αποασυλοποίηση ή ολοταχώς στην ομογενοποίηση;
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ναπολέων: Ο Χοακίν Φίνιξ έχει μόνο δύο λειτουργίες (πόλεμος και σεξ) στην ενίοτε αστεία αλλά μονοδιάστατη βιογραφική ταινία
ΣΙΝΕΜΑ
Θεσσαλία - Η επόμενη μέρα: Ναι στα δίκτυα πράσινων διαδρόμων, όχι στα φράγματα
ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Save