Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
01.09.2021

Η βασίλισσα Μάργκαρετ της Δανίας έπιασε δουλειά ως σκηνογράφος στο Netflix

Η Μαργαρίτα της Δανίας χρησιμοποιεί το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Ingahild Grathmer, είναι επίτιμο μέλος της Ένωσης Δανών σκηνογράφων για το έργο της στο δανέζικο σινεμά, την τηλεόραση και το θέατρο.

Το Netflix ετοιμάζεται να μεταφέρει στην οθόνη το μυθιστόρημα της Κάρεν Μπλίξεν Ehrengard που στα ελληνικά έχει κυκλοφορήσει ως Έρενγκαρντ: το χρονικό μιας αποπλάνησης, σε μετάφραση Σεραφείμ Βελέντζα (εκδόσεις "Γράμματα", 1984), με την είδηση να βρίσκεται στη σκηνογράφο της σειράς που δεν είναι άλλη από τη βασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτα.

Η Μαργαρίτα, που ανέβηκε στο θρόνο της Δανίας το 1972 και είναι αρχιστράτηγος των αμυντικών δυνάμεων της χώρας της, έχει μια μακρά καριέρα ως καλλιτέχνης. Είναι η εικονογράφος στις δανέζικες εκδόσεις του Lord of the Rings και έχει κάνει εκθέσεις του έργου της σε γκαλερί και στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Arken στο Ishoj κοντά στην Κοπεγχάγη. Η βασίλισσα που χρησιμοποιεί το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Ingahild Grathmer, έχει σχεδιάσει κοστούμια σε παραγωγές του Βασιλικού Μπαλέτου της Δανίας. Είναι επίτιμο μέλος της Ένωσης Δανών σκηνογράφων για το έργο της στο δανέζικο σινεμά, την τηλεόραση και το θέατρο.

Αυτή είναι η τρίτη της συνεργασία σε ταινία. Έχουν προηγηθεί το παραμύθι φαντασίας The Wild Swans το 2009 και μια μικρού μήκους μεταφορά ταινίας του The Snow Queen του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν το 2000.

Η Έρενγκαρντ είναι μια ψυχρή, παρθενική αμαζόνα που υπηρετεί στην πριγκιπική αυλή, την οποία ο γοητευτικός αυλικός ζωγράφος Καζόττε προσπαθεί να αφυπνίσει ερωτικά, σε ένα ονειρεμένο περιβάλλον. Είναι το τελευταίο έργο της Κάρεν Μπλίξεν  που κυκλοφόρησε το 1963, μετά τον θάνατο της, άφησε μια τρυφερή και μαζί ειρωνική καλλιτεχνική υποθήκη, όπου μέσα σε μια παραμυθένια ατμόσφαιρα, μιλάει για τον έρωτα, τη μόνη ανθρώπινη κατάσταση όπου η ζωή συμφιλιώνεται με την τέχνη.

Η ρομαντική φαντασίωση που διαδραματίζεται στο παραμυθένιο βασίλειο του Μπαμπενχάουζεν, σκηνοθετείται από τον βραβευμένο με όσκαρ και Χρυσό Φοίνικα Μπιλ Όγκουστ.

Σε δήλωσή της, η βασίλισσα Μαργαρίτα είπε: «Οι ιστορίες της Κάρεν Μπλίξεν πάντα με γοήτευαν, με τα αισθητικά τους παραμύθια, τη φαντασία τους που ήταν για μένα κόσμοι δημιουργίας εικόνων. Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι  μέρος αυτού του έργου. Προσπάθησα να ερμηνεύσω το φανταστικό σύμπαν της Μπλίξεν στη δημιουργία των ντεκουπάζ και των κοστουμιών και ανυπομονώ να δω την ιστορία της Έρενγκαρντ να ζωντανεύει σε αυτήν την ταινία ».

Η ταινία Έρενγκαρντ αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2023.

ΘΕΑΤΡΟ : ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
TV SHOWS

«Η τριλογία του Λεβάντε»: Ένα από τα σημαντικότερα μυθιστορηματικά χρονικά του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου

ΤΕΧΝΕΣ
ΣΙΝΕΜΑ
TIMELINE
ΠΡΟΣΩΠΑ
ΠΟΛΗ