Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
30.04.2021

Υποψίες για αεροπειρατεία με βόμβα σε αεροσκάφος πάνω από το Ηράκλειο

Σηκώθηκαν μαχητικά αεροπλάνα.

Συναγερμός σήμανε στις ελληνικές αρχές όταν δόθηκε η πληροφορία ότι σε αεροπλάνο που είχε προορισμό το Ισραήλ είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός.

Το πολιτικό αεροσκάφος είχε ξεκινήσει από το JFK της Νέας Υόρκης, με προορισμό το Ισραήλ, όταν δόθηκε η πληροφορία, ενώ πετούσε στον ισπανικό εναέριο χώρο, ότι σε αυτό ενδέχεται να έχει τοποθετηθεί βόμβα.

Αμέσως ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός συναγερμού και δόθηκε εντολή από το ΝΑΤΟ για επιτήρηση, ο γνωστός μηχανισμός Renegade. Όταν το αεροπλάνο έφτασε στο ελληνικό FIR, πάνω από την Κρήτη, περίπου στις επτά το πρωί, απογειώθηκαν από το Καστέλι δύο μαχητικά αεροσκάφη F-16, τα οποία παρέλαβαν το αεροσκάφος και το συνόδευσαν από απόσταση μέχρι να βγει από τον ελληνικό εναέριο χώρο. 

Στο κυπριακό FIR, το παρέλαβαν πολεμικά αεροσκάφη του Ισραήλ και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το πολιτικό αεροπλάνο έφτασε στον προορισμό του στις εννέα το πρωί, με ασφάλεια, χωρίς ακόμη να έχει γίνει γνωστό εάν όντως υπήρξε εκρηκτικός μηχανισμός εντός του αεροσκάφους. (Πηγή: Εφ.Συν.)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΟΥΣΙΚΗ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ : ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Η Τέχνη και τα αντίδοτα του έρωτα» του Οβιδίου: μια μνημειώδης οδύσσεια σωματικών απολαύσεων και ηθικής απελευθέρωσης

POP ID
ΜΟΔΑ
ΜΟΔΑ
ΣΙΝΕΜΑ