Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
14.04.2021

Ιταλοί παρουσιαστές έκαναν ρατσιστικές χειρονομίες με «σχιστά μάτια» ενώ χλεύαζαν την κινεζική προφορά

Η εκπομπή Striscia la Notizia προβάλλεται στο Canale 5, ένα τηλεοπτικό κανάλι της Mediaset, μιας δεξιάς εταιρείας μαζικών μέσων που ανήκει στον πρώην πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Το βράδυ της Δευτέρας, στην ιταλική σατιρική τηλεοπτική εκπομπή Striscia la Notizia, οι οικοδεσπότες Gerry Scotti και Michelle Hunziker χλεύασαν την προφορά των Κινέζων για το γράμμα "ρ". Οι οικοδεσπότες στη συνέχεια τράβηξαν τις γωνίες των ματιών τους σχηματίζοντας σχιστά μάτια με σκοπό να χλευάσουν τα ασιατικά χαρακτηριστικά. 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Η μετάδοση του επεισοδίου έλαβε 4.662.000 προβολές σύμφωνα με την Auditel, μια εταιρεία που μετρά τα ιταλικά τηλεοπτικά δεδομένα. Η εκπομπή προβάλλεται στο Canale 5, ένα τηλεοπτικό κανάλι της Mediaset, μιας δεξιάς εταιρείας μαζικών μέσων που ανήκει στον πρώην πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Τόσο ο Scotti όσο και ο Hunziker είναι δημοφιλείς δημόσιες προσωπικότητες στην Ιταλία που έχουν λάβει θέση για τα LGBTQ και τα δικαιώματα των γυναικών. Η Ιταλία φιλοξενεί τον μεγαλύτερο πληθυσμό Κινέζων σε όλη την Ευρώπη, με περίπου 310.000 Κινέζους υπηκόους που αποτελούν την τρίτη μεγαλύτερη κοινότητα ξένων υπηκόων της χώρας.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Εν μέσω του πρώτου κύματος του κορωνοϊού της χώρας πέρυσι, οι τοπικές επιχειρήσεις άρχισαν να απαγορεύουν τους Κινέζους από τα ιδρύματά τους. Τέσσερις κυβερνήτες των περιοχών της βόρειας Ιταλίας ανέθεσαν επίσης στα παιδιά που επιστρέφουν από την Κίνα να μην φοιτούν στο σχολείο για 2 εβδομάδες, όπως ανέφερε το BBC. Η πράξη αυτή καταδικάστηκε από τον πρωθυπουργό Giuseppe Conte, ο οποίος είπε ότι δεν είχε καμία εξουσία το πράξουν κάτι τέτοιο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΟΥΣΙΚΗ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ : ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Η Τέχνη και τα αντίδοτα του έρωτα» του Οβιδίου: μια μνημειώδης οδύσσεια σωματικών απολαύσεων και ηθικής απελευθέρωσης

POP ID
ΜΟΔΑ
ΜΟΔΑ
ΣΙΝΕΜΑ