Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
14.10.2021

Κλείνουν κατόπιν εορτής τα σχολεία στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας

Ενώ η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί και αύριο η Περιφέρεια δεν έχει λάβει αποφάσεις ακόμη, ενώ όπως αναφέρει θα επανέλθει με νέα ανακοίνωση.

Με αρκετή καθυστέρηση φαίνεται να λειτουργεί το επιτελικό κράτος και πιο συγκεκριμένα η Περιφέρεια Αττικής, αφού εδώ και μέρες είναι γνωστή η επέλαση του “Μπάλλου” και όμως δεν υπήρξε καμία απολύτως προετοιμασία. Και ας πούμε ότι εντάξει, δεν μπορούσαν να προετοιμαστούν, -μεμπτό και αυτό-, δε μπορούσαν ούτε τα σχολεία να κρατήσουν κλειστά για την ασφάλεια των μαθητών;

Σήμερα και αφού ήδη πλημμύρισαν σχολεία και παιδιά αναγκάστηκαν ακόμη και να φτιάξουν αυτοσχέδια γέφυρα για να φύγουν από πλημμυρισμένο σχολείο,  ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης έδωσε επιτέλους εντολή να μη λειτουργήσουν σήμερα Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, σε όλη την Αττική τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που λειτουργούν τις απογευματινές και βραδινές ώρες.

Συγκεκριμένα, δε θα λειτουργήσουν σήμερα σε όλη την Αττική τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα οποία λειτουργούν τις απογευματινές και βραδινές ώρες, για προληπτικούς λόγους ασφάλειας εξαιτίας της κακοκαιρίας

Παράλληλα στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η διακοπή της λειτουργίας τους αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους ασφάλειας των μαθητών και εξαιτίας των δυσκολιών -μετακίνησης- που πιθανόν προκύψουν εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Ας δούμε όμως τα πραγματικά γεγονότα: Ήδη η μισή Αττική και πλέον, είναι πλημμυρισμένη, ήδη σχολεία έχουν τεράστια προβλήματα, ήδη κινδύνευσαν μαθητές και πολίτες. Εύλογα λοιπόν αναρωτιέται κανείς, προληπτικά μέτρα δεν είναι αυτά που παίρνουμε προτού συμβεί κάτι, το οποίο αν μη τι άλλο είχαν επικοινωνήσει εδώ και μέρες οι επιστήμονες.

Ενώ η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί και αύριο η Περιφέρεια δεν έχει πάρει αποφάσεις ακόμη, όπως αναφέρει θα επανέλθει με νέα ανακοίνωση.

Κλειστά σχολεία με αποφάσεις Δήμων
Όμως ήδη μέσω facebook ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας ενημέρωσε ότι θα βγει ανακοίνωση για κλειστά σχολεία αύριο. 

Απόφαση 784/2021 Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου: Αναστολή λειτουργίας Σχολικών Μονάδων και Παιδικών Σταθμών του Δήμου μας, λόγω κακοκαιρίας

Θέμα: Αναστολή λειτουργίας Σχολικών Μονάδων και Παιδικών Σταθμών του Δήμου μας, λόγω κακοκαιρίας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ

Έχοντας υπόψη:

Τις διατάξεις του άρθρου 58 του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης –Πρόγραμμα Καλλικράτης».

Τις διατάξεις του άρθρου 94 παρ. 4 περ. 27 του ίδιου νόμου για τις πρόσθετες αρμοδιότητες των δήμων.

Το γεγονός ότι αναμένονται ακραία καιρικά φαινόμενα

Αποφασίζουμε

Αναστέλλουμε τη λειτουργία των Σχολικών Μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και των Παιδικών Σταθμών του Δήμου μας, την Παρασκευή 15/10/2021, καθώς και των εσπερινών Γυμνασίων και Λυκείων από σήμερα Πέμπτη 14/10/2021 έως και αύριο Παρασκευή 15/10/2021, ως προληπτικό μέτρο για την ασφάλεια των μαθητών.

Πηγή