Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
21.03.2023

Πώς μιλάμε στα παιδιά για το σεξ και την σεξουαλική κακοποίηση;

Το Learn Inn Ε.Κ.Π.Α. του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει την Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 18:00-21:00 online σεμινάριο.

Με θέμα "Πώς μιλάμε στα παιδιά για το σεξ και την σεξουαλική κακοποίηση",  το Learn Inn Ε.Κ.Π.Α. του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει την Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 18:00-21:00 online σεμινάριο, με την ειδική ψυχολόγο και συγγραφέα,  Λήδα Αναγνωστάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια ΕΚΠΑ. 

Το short seminar θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμα Zoom.

Απευθύνεται σε  γονείς, εκπαιδευτικούς, φροντιστές παιδιών κ.ά. 

Οι γονείς και οι φροντιστές των παιδιών συχνά αγωνιούν για το πώς θα προσεγγίσουν το ευαίσθητο θέμα της σεξουαλικότητας στην παιδική ηλικία. Αναρωτιούνται για το τι μπορούν και τι χρειάζεται να πουν στα παιδιά. Πολλές φορές, μάλιστα, διστάζουν να μεταφέρουν την εμπειρία τους ότι η σεξουαλικότητα είναι μέρος της ζωής, καθώς ανησυχούν για το πώς θα τα προστατεύσουν από την παραβίαση και την κακοποίηση. 

Το σεμινάριο αυτό έχει σχεδιαστεί ειδικά ώστε σε τρεις ώρες, με γλώσσα απλή και κατανοητή, να αναδείξουμε τη σημασία να μεταφερθεί στα παιδιά ότι η σεξουαλικότητα μέσα στα κατάλληλα πλαίσια και όρια μπορεί να προσφέρει χαρά. Θα προσεγγίσουμε ειδικά τους τρόπους να επικοινωνούνται οι αλήθειες για τη σεξουαλικότητα στα παιδιά. Θα μιλήσουμε για  θέματα παραβίασης και κακοποίησης του παιδικού σώματος, εστιάζοντας στη σεξουαλική κακοποίηση. Θα επιχειρήσουμε να απαντήσεουμε στα ερωτήματα που όλοι έχουμε ως γονείς, ως εκπαιδευτικοί, ως φροντιστές παιδιών.

*Κόστος συμμετοχής 30€.

**Θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: https://learninn.cce.uoa.gr/seminaria/ola-osa-tha-ithela-na-po-sto-paidi-mou-gia-to-sex/ 

Για περισσότερες πληροφορίες ή τυχόν διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε με τη γραμματεία στα τηλ. 210 7275 735, 6975 913005 από τις 10.00 έως τις 16.00 ή να αποστείλετε e-mail στο [email protected],

Κρίτων Αρσένης: «Αν δεν κάνουμε ρήξη με τους λίγους, υπέρ των πολλών, δεν θα μείνουν πολλά σε αυτή τη χώρα»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
O Soteur ενοχλείται με τους καλλιτέχνες που προσπαθούν να κάνουν τους θεατές τους να νιώσουν χαζοί
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Pan Pan, Kutiman, Ρένα Μόρφη, Ψαρογιώργης: Τα highlights του Αthens City Festival σήμερα και αύριο
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
15.05.2023
Τι έχει συμβεί φέτος στην άνοιξη και μοιάζει με φθινόπωρο;
ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Μία κατοικία εμπνευσμένη από τη βυζαντινή εποχή, στον παραδοσιακό οικισμό της Παροικιάς
DESIGN
13.05.2023
Φαίη Τζανετουλάκου: «Δεν ξεχνώ ποτέ ότι, για να έχουμε το δικαίωμα να ψηφίζουμε εμείς οι γυναίκες, χάθηκαν πολλές αδελφές μας»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Τα ταξίδια τους αιδεσιμότατου Όλαφουρ Έγκιλσον: Οι μαρτυρίες ενός Ισλανδού αιχμαλώτου
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
Save