Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο

Κύκλος Chronotopia με ηλεκτρονική και πειραματική μουσική

Στην Πειραιώς 260, το πρώτο διήμερο του Οκτωβρίου.

Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου παρουσιάζει στην Πειραιώς 260 (Χώρος Η), πέντε πρωτότυπα έργα ηλεκτρονικής μουσικής και μία οπτικοακουστική εγκατάσταση, που αντλούν υλικό από τη μουσική του παρελθόντος.

Πώς μπορεί η θεωρία του κόσκινου και η χρήση της από τον Ιάννη Ξενάκη να εμπνεύσει έναν συνθέτη αλγοριθμικής και  σύγχρονης computer music; Πώς μεταφέρεται μια γραφική παρτιτούρα του Ανέστη Λογοθέτη σε γλυπτική εγκατάσταση από βαμβάκι, ξύλο και καθημερινά αντικείμενα; Πώς επανερμηνεύεται το έργο του Μιχάλη Αδάμη μέσα από modular synthesizers, samples και μαγνητόφωνα; Πώς ένα νέο λογισμικό μουσικής σύνθεσης αλληλεπιδρά με μια ομάδα μουσικών που έχει σα στόχο τη μελέτη συστημάτων χορδίσματος στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων;

Στο διήμερο Chronotopia θα παρουσιαστούν έξι οπτικοακουστικά έργα που δημιουργήθηκαν μέσα από το εργαστήριο ηλεκτρονικής μουσικής σύνθεσης Chronotopia Echoes/Αντηχήσεις, στο αρχείο του Κέντρου Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας (ΚΣΥΜΕ, Αθήνα).  Το διήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης τρεις νέες αναθέσεις/έργα από τους καλλιτέχνες: Σοφία Ζαφειρίου, Άντη Σκορδή και Khyam Allami, βασισμένες στο διαπολιτισμικό μουσικό λογισμικό Apotome και Leimna, του ίδιου του Khyam Allami, καθώς και live sets από τη βερολινέζα παραγωγό (και συνθέτρια) Nene H και τους καλλιτέχνες Thano Hana και MorahΣυγχρόνως, θα πραγματοποιηθούν συναυλίες ηλεκτρονικής μουσικής από εγχώριους και διεθνείς καλλιτέχνες.

Nene_H. Φωτογραφία: Tom_Kleinschmidt

Κύκλος Chronotopia

Ο Κύκλος Chronotopia αποτελεί μία διεθνή συνεργασία ανάμεσα στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, το Goethe-Institut Athen, το φεστιβάλ ηλεκτρονικής και πειραματικής μουσικής CTM του Βερολίνου και το ΚΣΥΜΕ . Το πρόγραμμα διερευνά τις «αντηχήσεις» μεταξύ της παλαιότερης και της σύγχρονης μουσικής, του ήχου και των πολυμεσικών πρακτικών, επαναδιατυπώνοντας μουσικές μορφές και πρακτικές που προηγούνται της νεωτερικότητας. Εστιάζει ιδιαίτερα στην «αρχαιολογία των μέσων» και των αρχειακών υλικών. Αποφεύγοντας μια γραμμική θεώρηση του χρόνου ως κατασκευής που αναπαράγει μια στερεοτυπική έννοια της προόδου, το Chronotopia υιοθετεί και εξερευνά κυκλικές και σπειροειδείς θεωρήσεις της ιστορίας και του χρόνου, αφηγηματικές πτυχές, παράλληλες πολιτισμικές διαδόσεις και περιπτώσεις κατά τις οποίες το παρελθόν και το παρόν συγκλίνουν το ένα μέσα στο άλλο προκειμένου να παράγουν έναν καινούργιο διάλογο. Ο ήχος, η μουσική και οι πρακτικές των μέσων επιτρέπουν την εμφάνιση εναλλακτικών χωροχρόνων και αφηγήσεων.

Khyam Allami. Φωτογραφία: Tim Dunk

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1 Οκτωβρίου 2021, 20:00

Χρονοτοπία Echoes/Αντηχήσεις - Πρεμιέρα νέων έργων 

20:00 - 22:00 - Σοφία Ελένη Ξεζωνάκη Εγκατάσταση

22:00 - 22:40 - Gaspar Cohen Audiovisual piece

22:50 - 23:20 - Giulia Vismara Live performance

23:30 - 00:00 - Max Eilbacher Live performance

Πρεμιέρα νέων έργων με τη χρήση του Apotome / Leimma  

00:20 - 00:35 - Σοφία Ζαφειρίου Live performance

00:40 - 01:10 - Khyam Allami Live set 

01:15 - 01:45 - Άντης Σκορδής Live set 

Closing act

01:50 - 02:20 - Thanos Hana Live set

Σοφία Ζαφειρίου. Φωτογραφία: Δανάη Σίμου.

2 Οκτωβρίου 2021, 20:00

Χρονοτοπία Echoes/Αντηχήσεις Πρεμιέρα νέων έργων 

20:00 - 22:00 - Σοφία Ελένη Ξεζωνάκη Εγκατάσταση

22:00 - 22:50 - Alyssa Moxley Live performance

23:00 - 23:30 - Σάββας Μεταξάς Live performance

Closing acts

23:45 - 00:25 – Nene H Live set 

00:35 - 01:30 - Morah Live set 

Πώληση Εισιτηρίων: aefestival.gr | tickets.aefestival.gr | ticketservices.gr / 210 7234 567 / Κεντρικά εκδοτήρια (Πανεπιστημίου 39) & Καταστήματα Public.

ΠΟΛΗ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ
ΘΕΑΤΡΟ : ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
TV SHOWS
ΤΕΧΝΕΣ

«Η τριλογία του Λεβάντε»: Ένα από τα σημαντικότερα μυθιστορηματικά χρονικά του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου

ΣΙΝΕΜΑ