Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
23.02.2021

Lockdown: Τί αλλάζει το click away

Νέο πενταψήφιο νούμερο για αγορές

Από την 1η Μαρτίου αναμένεται να ανοίξει πάλι η αγορά, σύμφωνα με πληροφορίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, το λιανεμπόριο αναμένεται να επιστρέψει με νέους όρους και μέτρα, που θα συζητηθούν από τους ειδικούς.

Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως αλλάζει, μεταξύ άλλων, ο χρόνος που θα έχουν στη διάθεσή τους οι καταναλωτές για τα ψώνια τους, αλλά και θα υπάρξει ένας νέος πενταψήφιος ειδικά για τις αγορές. Οι καταναλωτές θα μπορούν να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους για τρεις – και όχι δύο όπως ίσχυε μέχρι πρότινος – ώρες.

Επίσης, θα μπορούν να μεταβαίνουν σε όλα τα καταστήματα που επιθυμούν, χωρίς περιορισμούς, ενώ, σημειώνεται, πως η αγορά θα λειτουργεί με το μοντέλο των σουπερμάρκετ.

Ο νέος πενταψήφιος

Παράλληλα, γίνεται λόγος για την ύπαρξη ενός νέου πενταψήφιου αριθμού ο οποίος θα αφορά αποκλειστικά τις αγορές. Από την πλευρά του, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, τόνισε χθες πως υπάρχουν τεχνικές μελέτες, ενώ ο υφυπουργός Γιώργος Γεωργαντάς, ξεκαθάρισε πως το υπουργείο θα καλύψει τεχνικά όποια απόφαση υπάρξει, μετά την εισήγηση, όμως, των ειδικών.  

Επί του ιδίου ζητήματος μίλησε και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, αναφέροντας πως μπορεί να μπει στη ζωή των πολιτών ένα ξεχωριστό sms και να μην υπάρξουν «πολλαπλά μηνύματα διώρων που προκαλούσαν συρροή». Σύμφωνα με τον ίδιο, το άνοιγμα της αγοράς «θα προηγηθεί κάθε άλλου ανοίγματος».

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΑ
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ
ΓΕΥΣΗ
ΜΟΥΣΙΚΗ
LIFE
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
LIFE
24.02.2021