Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
25.09.2022

Μαζική διαδήλωση των κατοίκων Εξαρχείων

Με κεντρικό σύνθημα «Τα Εξάρχεια θα μείνουν γειτονιά» οι κάτοικοι διαδήλωσαν μαζικά ενάντια στο gentrification και τον πολιτισμικό πόλεμο της κυβέρνησης που δεν υιοθετεί την εναλλακτική πρόταση για μέτρο σε άλλο σημείο της περιοχής εκτός της πλατεία.

Με κεντρικό σύνθημα «Τα Εξάρχεια θα μείνουν γειτονιά» οι κάτοικοι διαδήλωσαν μαζικά ενάντια στο gentrification και τον πολιτισμικό πόλεμο της κυβέρνησης, που δεν υιοθετεί την εναλλακτική πρόταση για μέτρο σε άλλο σημείο της περιοχής εκτός της πλατείας.

Οι κάτοικοι κατευθύνθηκαν αρχικά προς την πλατεία Εξαρχείων – που είναι περίκλειστη λόγω των οικοδομικών εργασιών – ενώ εξαρχής ισχυρή ήταν η παρουσία και δυνάμεων της αστυνομίας.

Το κάλεσμα της ανοιχτής συνέλευσης «Όχι μετρό στην πλατεία Εξαρχείων» βρήκε τεράστια ανταπόκριση με την προσυγκέντρωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο να φανερώνει τη δυναμική του κινήματος.

Οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν με κρότου λάμψης και χημικά στους διαδηλωτές προκειμένου να διακόψουν την πορεία, ενώ πραγματοποίησαν δύο προσαγωγές και μια σύλληψη.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν για αρκετά λεπτά, ενώ στήθηκαν οδοφράγματα στους δρόμους των Εξαρχείων χωρίς τα επεισόδια να πάρουν διαστάσεις.

Μάλιστα, η «Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας» κατήγγειλε ότι «η Αστυνομία “πολιτικών ηθών” του Θεοδωρικάκου συνέλαβε ιδιοκτήτη ταβέρνας για σύνθημα που έγραψε στο δρόμο μπροστά από το μαγαζί του», το οποίο ανέφερε: «Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, όχι μετρό στην Πλατεία».

Πηγή: www.rosa.gr

Νίκος Παπανδρέου: «Αλλάξαν το όνομα του ΠΑΣΟΚ. Δεν τους βγήκε. Και γυρίσαμε πίσω»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Γεια the Musical: Τι είδαν τα ματάκια μου;
ΘΕΑΤΡΟ
Με το Κάποια Μίλησε, το Χόλιγουντ προσπαθεί να συγχωρήσει τον εαυτό του για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν
ΣΙΝΕΜΑ
To νέο concept store της Κυψέλης λέγεται Santo Belto και είναι θεϊκό
ΠΟΛΗ
Ο Γουόργουικ Ντέιβις για την επιστροφή του στον κόσμο του Γουίλοου: Η Οργή των Θρύλων μετά από 35 χρόνια
TV SHOWS
Welcome to Whatsupia, τη χώρα που τα data είναι δωρεάν όσο είσαι στο πανεπιστήμιο
LIFE
Save